Celebrity

10. července 2024 09:17

Tomáš Durčák

Dcera Karla Vágnera se vdala. Svatba krásné Anny proběhla ve dvou jazycích

Slavný hudební skladatel Karel Vágner (82) má důvod k radosti. Další z jeho celkem šesti potomků má totiž za sebou veselku. Tentokrát to byla druhá nejmladší dcera Anna (28), která řekla „ano“ své životní lásce, Raphaelovi Oliverovi Ernstovi Schusterovi z Rakouska. Rod Karla Vágnera se tak opět rozrostl směrem do zahraničí, což u něj samotného ani jeho dětí není ničím novým.

Anna Vágnerová je nejen dcerou úspěšného hudebníka a producenta, ale sama také velmi talentovanou baletkou, která to dotáhla až do Národního divadla v Bratislavě. A právě zde se v angažmá seznámila i s budoucím manželem, s nímž poslední čtyři roky randila. Jejich veselka probíhala v Purgstallu v Dolních Rakousech a musela být nakonec dvojjazyčná.

Českým svatebním hostům však veškeré dění pohotově překládala nová švagrová Aničky, Němka Marléne, která je manželkou jejího bratra Josefa Vágnera, a ovládá plynně několik světových jazyků. Novomanželé se o svůj velký den podělili nejen na sociálních sítích, ale zveřejnili dokonce i desetiminutové svatební video na YouTube.

„Z Národního divadla v Bratislavě, kde Anička i Raphael působí, přijelo na padesát jejich kolegů. Roztančili celý hotel, bylo to nádherné, omladili společnost,“ popsal velký den své dcery dojatý tatínek Karel Vágner, jak ho citoval deník Blesk. Taneční slávy se však příliš neúčastnil jeho nový zeť, který si před nedávnem zpřetrhal vazy a po úspěšné operaci nyní stále rehabilituje.

Mohlo by vás zajímat: Žádné dvojče, je o 9 let mladší. Sára Donutilová vysvětlila, kdo je její sestra Jasmína

Právě kvůli jeho zranění navíc novomanželé upustili od původně chystané svatební cesty v Americe, a nakonec vyrazí raději do Řecka. To je jim bližší nejen geograficky, ale i citově – i sem totiž sahají kosmopolitní vztahy v košatém rodu Karla Vágnera. Anna s Raphaelem se chystají na řecký Mirtos, odkud pochází čtvrtá manželka skladatele Katinka, která je matkou nejen Aničky, ale i jejího bratra Josefa. Ten je úspěšný zpěvák, a tak sestřičce na její veselce k tanci samozřejmě zazpíval.

Svatební hostina v podhůří Alp se nesla ve velmi tradičním, byť opět kombinovaném česko-rakouském duchu. Nechyběl hovězí vývar i bramboračka a posléze následovala kombinace hned několika pokrmů. „Na výběr jsme měli rybu, houbové rizoto, kuře s nádivkou a pro vyznavače české klasiky taky vepřo knedlo zelo,“ popsala svatební menu maminka nevěsty Katinka.

Podívejte se na svatební video Anny Vágnerové a jejího rakouského manžela Raphaela Schustera:

Že se tady spolu brala taneční dvojice, pak na vlastní kůži pocítil i personál a číšníci, kteří se starali o hladký průběh celé svatby. Svatebčané totiž své taneční řádění podle samotné nevěsty táhli až do čtvrté hodiny ranní. Ráno si pak od obsluhy vysloužili pochvalu za veselku, jakou tam prý ještě nezažili. Z Aničky je tak nově paní Anna Schuster Vágnerová a nutno podotknout, že mezi svými sourozenci nebude zdaleka výjimkou.

Sám Karel Vágner se kromě nynější Katinky dříve podruhé oženil s Želmírou ze Slovenska, s níž má nejstaršího syna Karla. Jak už bylo zmíněno, syn Pepa Vágner je šťastný s německou manželkou Marléne, zatímco syn a známý rybář Jakub Vágner si svou vyvolenou manželku Claudii rovněž vyhlédl v Německu. A nyní přibyl k tabuli Rakušan. Co nevidět tak zřejmě na rodinných sešlostech u Vágnerů začne převládat spíš němčina než čeština.

Známý rybář Jakub Vágner letos v pořadu Showtime popsal, jaká bude jeho budoucnost:

Sdílejte článek
Štítky video Rakousko dcera svatba manželé svatební cesta Karel Vágner baletka Josef Vágner Dolní Rakousy Anna Vágnerová

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 8. 9. 2024

Berani, snažte se dnes navázat kontakt s někým, kdo vám chybí. I když to bude zpočátku bolet, budete se cítit mnohem lépe, jakmile se vám to podaří. Zvedněte telefon, napište vzkaz nebo pošlete e-mail. Dejte dotyčnému najevo, že vám chybí a záleží vám na něm. Vyjádřit se je často mnohem lepší než o svých pocitech lhát. Dotyčné osobě se po vás může stýskat stejně tak.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.