Celebrity

6. listopadu 2023 11:55

Tomáš Durčák

Denisa Pfauserová nechce nechat malou dceru povinně očkovat. Naštvala tím fanynky

Herečka Denisa Pfauserová se rozhodla na svých sociálních sítích otevřít téma očkování malých dětí. Zatím o tomto tématu od porodu mlčela, nyní se však rozhodla veřejně vysvětlit, proč zatím téměř pětiměsíční dcera Naila na žádném očkování nebyla. A u svých fanynek příliš pochopení nenašla.

„Asi jste si všimli, že tu zatím nikde nepadla zmínka o očkování. A to má Naila už čtyři a půl měsíce. Pořád jsem si říkala, jestli tohle kontroverzní téma otevřít, nebo ne, ale asi bych to s váma sdílet chtěla a možná si i ráda vyslechnu, jak to máte vy,“ začala herečka svůj delší post na Instagramu, kde svůj postoj k očkování vysvětlila.

„Zatím jsme neočkovali. Jsem toho názoru (podotýkám, že laického), že není kam spěchat. Ve třech měsících je podle mě miminko ještě moc malé na takový zásah, jakým je očkování. Jeho nervová soustava ještě není vyvinutá natolik, abych neriskovala nějaké její narušení,“ vysvětlila Denisa svůj vlastní, byť jak zdůraznila pouze laický, postoj. Zmínila přitom i ze svého okolí případy, kdy očkování mělo údajně na zdraví dítěte negativní dopady.

Vzápětí ale herečka dodala, že rozhodně nezastává postoj matek, které se rozhodnou své dítě neočkovat vůbec: „Všechna ta onemocnění, proti kterým se očkuje, mezi námi nejsou právě proto, že se proti nim očkuje. A nepřijde mi úplně zodpovědné spoléhat na to, že očkují všichni ostatní a díky tomu už se toho já nemusím tolik bát.“

Aktuálně proto s partnerem Martinem našli kompromis, že očkování dcery absolvují, ale trochu jej oproti nastaveným termínům odloží. „Zatím to máme nastavené tak, že já bych ideálně počkala do jednoho roku věku, Martin by radši o něco dřív. Do té doby bychom se vyhýbali nějakým davům v uzavřené místnosti a návštěvy s rýmičkou mají zákaz. Co si o tom myslíte vy?“ uzavřela svůj text Denisa Pfauserová.

Odpovědi na sebe nenechaly dlouho čekat, avšak řady komentujících žen hereččin názor rozhodně nesdílejí – a apelují přitom na to, že její názor je opravdu laický. „Mám zdravotnické vzdělání a je mi z toho k pláči. Jsem velice tolerantní k čemukoliv, hazard se zdravím dítěte tam, bohužel, nepatří. Očkování má smysl, termíny nikdo nevylosoval, i ty mají svůj důvod. Nechápu, proč řešit následky očkování, když následky neočkování jsou horší,“ napsala komentující Simona.

„Sedmnáct let pracuji na imunologii. Jsou případy, kdy očkování není vhodné, ale má obrovský smysl i do toho roka. Pokud plně kojíte, určité množství protilátek má Nailinka aspoň od vás. Ale stojí to za to. Aspoň když si dáte na misku vah riziko očkování vs. riziko neočkování,“ napsala herečce paní Tereza. „Očkuje se od 17. století a třeba nás narozených za komárů se nikdo na nic neptal. Dali nám, co bylo a žijeme. A neštovice a jiné nemoci nemáme. Kraviny jako autismus po očkování neexistují, je to mnohokrát vyvrácený mýtus. Zda očkovat, nebo ne, je diskuse, která má být vedena s lékařem dítěte, a ne na internetu,“ napsal svůj názor Michal.

Názory však rozhodně v diskusi nebyly jednostranné. Našla se i skupina maminek, které rovněž očkování u svých dětí oddalují: „Máme 5měsíční holčičku bez očkování ze stejných důvodů jako vy s Nailou. Bereme ohled na situaci ve světě i jak se chováme doma a chráníme se. Nejsme ale proti očkování jako takovému,“ stojí v jednom z komentářů. „Naprosto s vámi souhlasím. Odkládat co nejdéle, ať ty tělíčka mají víc síly se s vedlejšími účinky poprat,“ dodala paní Dáša.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Očkování nám rozhodilo menstruaci, stěžují si stovky žen

Denisa Pfauserová zažila komplikace již při porodu. Ten původně chtěla mít co nejpřirozenější, ale poloha holčičky nic takového neumožnila. Nakonec byl nutný akutní zásah lékařů, kteří museli místo přirozeného porodu přistoupit k císařskému řezu,“ svěřila se v srpnu na Instagramu Denisa.

Denisa Pfauserová popsala, jak probíhal její červencový porod dcery Naily:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.