Mezinárodní den štěstí: Jak si ho přitáhnout a udržet? Vyzkoušejte tři způsoby

Web Prima Ženy – Vše co ženy zajímá a baví

V pondělí si připomínáme Mezinárodní den štěstí. Ten byl založen Organizací spojených národů s cílem přimět lidi na celém světě, aby si uvědomili důležitost štěstí ve svém životě. Pokud vy osobně máte pocit, že ho v životě nemáte dost, můžete si ho zkusit přitáhnout a také udržet.

Štěstí je obecně definováno jako kombinace životní spokojenosti a přebytku pozitivních emocí nad těmi negativními. Může být krátkodobé, jako například radostný pocit při návštěvě koncertu oblíbeného interpreta, nebo dlouhodobé, kdy si člověk říká, že mu nic nechybí a je spokojený ve všech nebo téměř všech oblastech svého života.

Čtěte také: Co je štěstí? Nyní především nebýt chudý, říká socioložka Hamplová

Na to, jak nešťastné lidi učinit šťastnými, se dlouho snaží přijít odborníci z oblasti psychologie i laici. Věštkyně a vědmy například vytvářejí kouzla, kterými k sobě můžete zkusit štěstí přitáhnout. Podle hypnoterapeuta Lee Walkera je však cesta ke štěstí jednodušší.

Zákon přitažlivosti

Lee Walker na svém webu tvrdí, že lidé mnohdy opomínají zákon přitažlivosti. Ten praví, že život vám dá to, na co myslíte, o čem mluvíte a v co věříte. „Jde o jednu z největších sil na světě. Je okolo vás, ovlivňuje vás a není to nic, co by se dalo vypnout nebo zapnout. Můžete si na ni stěžovat a zkoušet jí odolávat, nebo ji můžete využít ve svůj prospěch,“ říká terapeut.

„Vaše myšlenky jsou nehmotnou energií, která ovlivňuje váš fyzický svět. Už jen vzpomínka na radostný prožitek způsobí vypuštění serotoninu, což vám zvedá náladu a vy se cítíte šťastnější. Své myšlenky můžete využít k tomu, abyste k sobě přitáhli štěstí,“ radí Lee Walker, který popsal i způsoby, jak štěstí dosáhnout.

3 způsoby, jak dosáhnout štěstí

Myslete na to, co chcete

Každá vaše myšlenka, věty, které čtete, hudba, kterou posloucháte a mnoho dalších věcí podle Walkera ovlivňuje podvědomí. To se ale často bohužel děje, aniž by si to člověk uvědomoval. Mnohdy se nechtě soustředíte na negativní vlivy ve svém okolí a díky zákonu přitažlivosti pak také dostanete to, na co myslíte.

Čtěte také: Jak dítěti vysvětlit smrt? Určitě ho nezkoušejte chránit před pravdou, říká terapeutka Stretti

„Musíte mít pod kontrolou, na co myslíte a co cítíte, pokud k sobě chcete přitáhnout štěstí. Pokud se často cítíte ve stresu, znudění či naštvaní, nic dobrého vám to nepřinese. Místo toho zkuste vnímat, kdy jste odpočatí, kdy máte radost, protože pozitivní myšlenky přinesou pozitivní výsledky,“ myslí si.

Věřte, že to dostanete

Lee Walker má za to, že pokud lidé nechají svůj osud na vesmíru a budou zkrátka jen věřit tomu, že dostanou to, co chtějí, tak k nim štěstí skutečně přijde. „Lidská víra má své hranice. Vy ty své musíte posunout, abyste věděli, že i vaše nejdivočejší sny se mohou splnit. Že nejde o fantazie, kterých nedosáhnete,“ prozradil hypnoterapeut.

Odborník dále radí, že je třeba svým cílům potřebným ke štěstí jít naproti fyzicky i duševně. Pokud vám bude intuice radit, že máte něco udělat, tak to udělejte. Pokud chcete zhubnout, dejte si místo sklenice přeslazené limonády vodu ochucenou ovocem. Jděte přímo naproti tomu, co je pro vás klíčové, krůček po krůčku.

Jak se vám bude dařit podle horoskopu v období od 20. 3. do 26. 3.

Předstírejte a učte se

Posledním krokem, který hypnoterapeut Lee Walker doporučuje, jsou aktivní představy toho, že jste štěstí už dosáhli. Zkuste vnitřně pocítit radost a vděk z toho, po čem sníte, přestože to ještě nepřišlo. Buďte si vědomi svých emocí a vytvářejte si pozitivní myšlenky.

Říkejte si také, za co jste skutečně vděční, a nebojte se to říkat nahlas, i když jste v místnosti sami. Poděkujte například za to, jakou máte rodinu, za to, že děláte práci, která vás baví, či za to, že máte přátele, na které je spoleh.

Sdílejte článek
Štítky štěstí přitažlivost Lee Walker mezinárodní den štěstí