Do finále show Česko na grilu nepostoupí Jana a Roman. Jak na vyřazení reagují?

Vizitka Jana a Roman - Česko na grilu (2)

V devátém díle show Česko na grilu, těsně před branami finálového večera, soutěž opustila sympatická dvojice Jana s Romanem. Jak se po vyřazení ze soutěže cítili a co je nejvíc mrzelo?

Roman vysvětluje, že je mu líto, že do finále nepostoupili: „Pro nás to bylo docela náročné, protože nám chyběl jen malý krůček do finále. Samozřejmě, když jsme tam vydrželi tak dlouho, tak nás to mrzí, protože jsme přišli vyhrát, ale šli jsme před branami finále domů. Je to pro nás smutné a zároveň trochu vysvobozující, že už budeme mít klid.“

Baví vás show Česko na grilu. Přidejte své hodnocení na Kinoboxu.

Vidí soutěžní dvojice někde chyby, které zapříčinily, že se do finále nedostali? Roman tvrdí, že je na analýzu jejich působení v soutěži ještě brzy. „Vypadli jsme před finále, ale i to je úspěch. Na analýzu chybek bude čas později.“

Víte, že dobře namleté maso je základ pořádné grilovačky? Šéfkuchař Martin Svatek poradí, jak na to

Jak se dvojice motivovala ke zvládnutí hned prvního kola? „Tak je to takové, že nikdo nechce vypadnout jako první. Měli to za cíl všichni soutěžící. Ne že bychom se po nich opičili, jen jsme si říkali, hlavně ať nevypadneme jako první v prvním kole, a to se nám podařilo. Když se ale pak člověk dostane až před to finále, tak to ale zamrzí,“ popisuje Roman.

Tahle dvojice se občas před kamerou lehce hádala. Diváci rozepře komentovali, že to musí být Jana, kdo má vždy poslední slovo. Roman se smíchem tvrdí, že měl Jany občas dost. A Jana? „Já ho také občas měla plné zuby. Problém mezi námi nastal většinou až po uvaření, když se něco například nedodělalo a nestihlo,“ směje se Jana. A společně jako příklad uvádějí pizzu, kdy Jana stále upozorňovala na to, že není dopečená. Ale to byla jen taková chvilková emoce. Pak to převedli do legrace a jejich kamarádský vztah to určitě nenarušilo.

Jak si u grilu vedete vy? Vyzkoušejte se v kvízu:

Máte grilování v malíčku?

1 5 Lze udit výhradně za teplot nad 60 °C?

2 5 Jak se jmenuje největší grilovací festival na světě?

3 5 Jak se jmenuje příprava masa na grilu?

4 5 Do jaké doby sahají první zmínky – důkazy, že lidé uměli grilovat?

5 5 Jaký pokrm na grilu nepřipravíte?

Máte % správných odpovědí.

To není dobrý výsledek. Zkuste to znova.

To není dobrý výsledek. Zkuste to znova.

To není špatné, ale pořád je co zlepšovat.

Gratulujeme, máte velmi dobré znalosti.

Výborně, vaše znalosti jsou skvělé.

Jana s Romanem jsou kamarádi téměř čtvrt století. Roman k tomu dodává: „Takže nás jedna soutěž spolu nerozhází, i když tam byl stres a nějaké krizové okamžiky. Když jsme šli pak večer na pivo, tak jsme na to už všechno zapomněli.“ Oba se těší na grilování, které nebude pod tlakem, takové to běžné zahradní... Ani jeden z dvojice se nebál Zdeňka Pohlreicha, naopak se na práci s ním těšili. A ocenili i kliďase Martina Svatka, který uměl namotivovat k lepšímu výkonu.

Co tuhle dvojku dokázalo nejvíc rozhodit? Jak vysvětluje Roman: „Nejvíce asi to, když nastaly nějaké nečekané změny při grilování. Například když v jednu chvíli mohl vařit a grilovat jen jeden, a druhý nesměl dělat nic. Takže ty změny během úkolů, to byly větší šoky, než když zvedli porotci poklop.

Vyzkoušejte profesionální trik, jak bezpečně a zdravě grilovat v alobalu podle šéfkuchaře Martina Svatka

Změny vždy byly zásadní.“ Roman už by do podobné soutěže nešel: „Jen jsem to Janě slíbil, pak už jsem nemohl couvnout, takže já už bych asi nešel.“ Jana je naopak živel a v podobné soutěži by se ráda klidně objevila. Co si oba ze soutěže odnášejí? Zkušenosti a vzpomínky na celý život.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 8. 9. 2024

Berani, snažte se dnes navázat kontakt s někým, kdo vám chybí. I když to bude zpočátku bolet, budete se cítit mnohem lépe, jakmile se vám to podaří. Zvedněte telefon, napište vzkaz nebo pošlete e-mail. Dejte dotyčnému najevo, že vám chybí a záleží vám na něm. Vyjádřit se je často mnohem lepší než o svých pocitech lhát. Dotyčné osobě se po vás může stýskat stejně tak.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.