Celebrity

8. července 2024 15:10

Michaela Vlčková

Dojemná slova princezny Kate. Můžeš na sebe být hrdý, vzkázala tenisové legendě

Princezna Kate (42) poslala tenisové legendě Andy Murrayovi (37) dojemný vzkaz prostřednictvím příspěvku na sociální síti. Sportovci, který kvůli zranění musel odstoupit z Wimbledonu, vzkázala, že na sebe může být hrdý.

„Neuvěřitelná wimbledonská kariéra se chýlí ke konci. Měl bys na sebe být velmi hrdý, Andy Murray. Jménem nás všech ti děkuji,“ napsala princezna z Walesu v instagramovém příběhu o víkendu, upozornil server Deadline.

Čtěte také: Léčba potrvá ještě měsíce, řekla princezna Catherine. Nejsem ještě z nejhoršího venku

Vzkaz byl podepsán písmenem C jako Catherine. Princezna je patronkou All England Lawn Tennis and Croquet Clubu, který každoročně hostí Wimbledon, jehož je Kate velkou fanynkou. Letos se na turnaji však dosud neukázala, protože podstupuje preventivní chemoterapii.

Andy Murray odehrál v pátek 5. července jeden ze svých posledních zápasů ve Wimbledonu. Po emotivní vzpomínce na svou kariéru, která se na Wimbledonu promítala, se rozplakal a promluvil o svém odchodu do důchodu. „Je to těžké, protože bych rád hrál dál, ale nemůžu. Fyzicky je to teď příliš náročné. Všechna zranění se sečetla a jak jsem řekl, nebyla zanedbatelná,“ vysvětlil sportovec, který kvůli zdraví musel odstoupit z plánovaného singlového utkání s Tomášem Macháčem.

Mohlo by vás zajímat: Obavy o Karla III.: Buckinghamský palác upravuje plán jeho pohřbu. Není to dobré, šíří se

Dva týdny zpět totiž Murray podstoupil operaci cysty na páteři. Zvládl se dát do pořádku, aby mohl odehrát alespoň svou poslední čtyřhru na Wimbledonu, do které nastoupil po boku svého bratra Jamieho. Kariéru definitivně plánuje ukončit po olympijských hrách v Paříži.

Kate Middleton navštěvuje Wimbledon pravidelně každý rok od momentu, kdy si v roce 2011 řekla své ano s princem Williamem. Nejstarší tenisový turnaj na světě vynechala pouze v roce 2013, když byla těhotná s princem Georgem, připomněl magazín People.

V uplynulých letech princezna Catherine předala trofej několika wimbledonským šampionům, včetně Novaka Djokoviče, Jeleny Rybakinové a Markéty Vondroušové.

První fotky nemocné princezny Kate na veřejnosti. Pohublá, unavená, ale s úsměvem:

Sdílejte článek
Štítky rakovina tenis Wimbledon sociální síť královská rodina Andy Murray Karel III. Britská královská rodina William, princ z Walesu Catherine, princezna z Walesu Kate Middleton

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 6. 10. 2024

Něco vám dnes možná zvedne mandle. Vpravo i vlevo se objevují vznětlivé reakce a silné názory. Zkuste se na to podívat s nadhledem. Budete se snažit získat od druhých mimořádnou pozornost, zejména pokud jde o vaše potřeby a emoce. Lidé budou podráždění, ale hádky situaci jen zhorší. Dejte všem trochu času a zjistíte, že se mnohé problémy vyřeší samy.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.