Celebrity

13. dubna 2022 09:47

Josef Šťastna

Dokonalá pleť a likvidace celulitidy. Eva Decastelo prozradila recept na krásu

Eva Decastelo propadla otužování už první měsíce tohoto roku

Herečka a moderátorka Eva Decastelo vždy o svém těle říkala, že mu dopřává volnost a nesnaží se ho mučit zkrášlovacími procedurami a tvrdým cvičením. Nedá ale dopustit na pobyt v ledové vodě. Otužováním bojuje i proti celulitidě.

Dvojnásobná matka a okouzlující manželka scenáristy René Decastela (48) si uvědomuje, že kvůli své profesi musí přistupovat ke svému tělu jako k pracovnímu nástroji, který by měl být vyladěn po všech stránkách. Před třemi lety začala zjišťovat, že k dokonalé kondici a psychické pohodě jí pomáhá ledová voda, a propadla kouzlu otužování. K zálibě, kdy je nutné vystoupit z komfortní zóny a zčásti překonat psychické bloky, přivedla řadu přátel. Dnes do ledové vody ráda zajde například s hereckou kolegyní Nelou Boudovou (54), k experimentu v zimní Vltavě přemluvila i moderátora Honzu Dědka (50).

„Vím, že plno lidí mírnou zimu ocenilo. Z pohledu mého ale byla zima na houby, pro mě byla málo zima. Objevovaly se opravdu velké výkyvy směrem k plusové hranici. Mě otužování nejvíce baví, když je kolem −8 až −10 stupňů Celsia. Mám v hlavě nastavené, že když je kolem nuly, není to taková zábava. Když jdu do vody v minus deseti, je to pro mě výzva, je to o tom, že musím něco překonat. Jak je to kolem té nuly, je to pro mě o ničem,“ uvedla Eva Decastelo pro Prima Ženy se smíchem. Moderátorku do chladné Vltavy přivedla zvědavost i snaha sama sebe otestovat, zda bude mít sílu do ledové vody vlézt. Z experimentu se stal koníček a v současné době už trošku i životní styl. Eva dnes tvrdí, že zimu by si bez otužování už představit nedokázala.

„Mám to ráda extrémní, když opravdu mrzne. Hodně se mě ptají, co to dělá s mojí psychikou a postavou. Pro ženy je určitě nejzásadnější, že stahování a rozšiřování cév pozitivně působí na pokožku, důsledkem pak je zlepšení či vymizení celulitidy. Vím, že chlapům je taková informace jedno, ale pro ženy je to asi nejdůležitější poselství kolem otužování. Není tajemstvím, že když je pokožka prokrvenější, je hezčí, lepší a pružnější,“ sdělila herečka webu Prima Ženy svůj trik, díky kterému si udržuje mladistvý vzhled. Na sobě prý vypozorovala, že když měsíc otužování vynechá, ocitne se ve fázi, jako by začínala zase od startovní čáry.

Hubnutí díky otužování funguje, má to ale háček

Herečka, kterou diváci mohli nedávno vídat například v seriálu Slunečná, říká, že složitější je to s hubnutím. Eva Decastelo nevylučuje, že se díky otužování dá i shodit kilogramy. V jejím případě to ale má jisté limity. „Lékaři říkají, že se otužováním hubne, protože se tělo snaží udržet teplo, a tak dochází k rychlému spalování. Jenže když se rychle spaluje, je po otužování zase velký hlad, protože člověk musí rychle doplnit energii. Myslím tedy, že nakonec je člověk na tom, na čem byl před otužováním. Co se rychle ztratí, to se zase rychle nabere,“ vysvětlila se smíchem a dodala, že kdyby na souboj s tuky stačila jen ledová voda, otužují se téměř všichni.

Pro ženy, které by chtěly otužování zkusit, má herečka několik rad. Zásadní je nepřeceňovat se a nemachrovat. A také se nenutit do něčeho, co je jim proti srsti. „Ideální je začít v září, příroda pak bude sama ubírat teplotu. Určitě by se nemělo chodit do extrémů. A hlavně je dobré začít se zkušenou partou, mít vedle sebe někoho, na koho se člověk může spolehnout. Nikdy nevíte, co se vám u vody může stát. Můžete mít třeba skrytou srdeční vadu, která se může projevit... Takže na to dávat pozor a nebláznit,“ doplnila na závěr sympatická moderátorka, která sice miluje zimní ponory, ale to neznamená, že by se netěšila na pobyt u moře a povalování se na horké pláži.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.