Kritický Lukáš by dal výhru přítelkyni na plastiku. Všichni myslí, že taktizuje

Číšník - Prostřeno! S28 (63)

Středeční hostitel Lukáš z Prahy v předchozích dnech celkem kritizoval. Konečně prozradí hostům, co za tím stojí. Při vaření si dopřává dvanáctistupňové pivo, což se mu nevyplatí při otáčení palačinek. Bez obalu také prozradí, kam by investoval výhru.

V souboji o nejlepší menu z Prahy se ve středu postaví k plotně Lukáš. Žije s přítelkyní a jejími dvěma dětmi v třípokojovém bytě. Vystudoval gastronomii a pracuje v hotelu jako číšník. Rád se otužuje, v zimě se koupe ve Vltavě. Úkol týdne hot dog údajně nesedí do jeho menu, tak jej dá soutěžícím jako svačinu na cestu. Pánové očekávají českou kuchyni a hodně piva. Menu bude k překvapení všech celkem moderní – salát caprese, minestrone, kachní prsa připravená metodou sous vide se švestkovou omáčkou a zlatým hřebem večera budou flambované palačinky s koňakem.

Lukáš se netají tím, že by případná výhra v Prostřeno! padla na plastiku prsou jeho přítelkyně. Je tu ovšem možnost, že by si to rozmyslela. V tom případě by rodinu vzal na dovolenou. Doposud rýpal, do koho mohl, proto od něj mají soutěžící velké očekávání. Bude tak zkušený kuchař, jak se dělá? Vaření mu půjde celkem od ruky, a tak bude při práci Lukáš popíjet pivo. Jestli studená dvanáctka souvisí s tím, že pak nebude schopný otočit na pánvi palačinku, uvidíte vpodvečer na prima+ a na obrazovkách. Každopádně Stázka po příchodu pozná, že je rozjařený hostitel pod vlivem.

Stázka hostitele v hasičském oblečení vykolejí malým vtípkem:

Sebrala mu zapalovač, flambování se pak zvrtne

Lukáš je jako zkušený hostitel dobře zásoben výběrem alkoholických i nealkoholických nápojů. Při přípitku si nechá oblečenou žertovnou zástěru s nakreslenými břišními svaly, ve které vařil. Cítí se v ní lépe. Po šmejdění budou soutěžící tipovat, jaké má Lukáš povolání. Mirek podle servisu pozná, že je číšník. Hostitel si myslí, že to mohli uhodnout i podle toho, jak zkušeně pokládal otázky a vyptával se na jídlo. „Já jsem si myslel, že seš taktik,“ přizná Tim. Stázka si to také myslela. „Kritizovat může člověk, který tomu rozumí,“ chválí se Lukáš.

Soupeřům se svěří s plánem investovat výhru do plastiky prsou svojí přítelkyně. Všichni budou v šoku, nejvíc Stázka, která chvíli doufala, že jde o vtip. Před podáváním dezertu zavolá Lukáš všechny do kuchyně. V převleku za hasiče se chystá flambovat palačinky s koňakem. Stázku tím pobaví, a aby to neměl tak jednoduché, schová mu zapalovač. Rozrušený hostitel pak použije sirky, ale pánev nechce hořet. Koňakem nasáklé palačinky naštěstí nebudou chutnat špatně. Tim pak prozradí, že byli po jídle všichni opilí. Jestli se to odrazí při bodování, uvidíte už ve středu.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.