Celebrity

24. dubna 2022 19:15

Josef Šťastna

Důrazná slova ministerstva zahraničí. Martin Stropnický si bokovkou dost zavařil

Pokračování kauzy Žilkové a Stropnického

Manželská krize, do které se dostali Veronika Žilková (60) a Martin Stropnický (65), začíná mít politický přesah. Ministerstvo zahraničí začalo řešit, co přesně má velvyslanec v Izraeli se svou podřízenou z ambasády Markétou Horňákovou.

Nejprve se zdálo, že velvyslanec Martin Stropnický porušil jen a pouze pravidla manželského soužití. Veronika Žilková totiž pro deník Blesk potvrdila, že její manžel během izraelské mise započal vztah se svou podřízenou.

Jenže pletky s podřízenou mohou mít dopad nejen na bydlení v Tel Avivu, ale Stropnický se také dostal do hledáčku ministerstva zahraničí. Veronika Žilková totiž pro Blesk a později pro magazín Showtime uvedla, že je možné, že Horňáková obývá rezidenci, která je určená pro velvyslance a jeho rodinu. Herečka dokonce tvrdí, že v komplexu má stále své věci, které si nestačila vyzvednout.

Ministerstvo zahájilo vnitřní šetření

Redakce Prima Ženy opakovaně zaslala dotaz na tiskové oddělení ministerstva zahraničí, zda celou věc řeší a jak budou postupovat. Ministerstvo zahraničí k celé záležitosti dlouho mlčelo.

Vyjádření se podařilo získat webu extra.cz. „Samozřejmě se tím zabýváme. Ale je to citlivá věc. Musíme postupovat podle zákona, nemůžeme zaměstnance nařknout z toho, co by nebyla pravda. Dokud nebudeme mít výsledek vnitřního šetření, nebudeme to komentovat,“ uvedla mluvčí resortu Lenka Do.

Bude zajímavé sledovat, jakou bude mít celá věc dohru. Markéta Horňáková se údajně netajila tím, že má v plánu Stropnického rozvést. Pokud by pletky přerostly v rozvodové stání, musel by žádost o rozvod podat diplomat. Veronika Žilková pro magazín Showtime totiž uvedla, že ona sama žádost o rozvod podávat zatím nebude. Několikrát uvedla, že je raněná a zklamaná, ale že by manželství, ze kterého vzešla dcera Kordula, chtěla zachránit.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.