Celebrity

15. července 2024 19:01

Šarlota Chmelařová

Eva Pavlová předvedla v Americe českou módu. První dáma oblékla šaty připomínající kroj

Petr a Eva Pavlovi jsou stále na návštěvě ve Spojených státech amerických. Tentokrát se v rámci svého pobytu rozhodli navštívit české kulturní město La Grange v Texasu. Právě tam si prezidentský pár připomněl domov.

Hlava státu spolu se svou manželkou zavítala do texaského města La Grange, kde si spolu s českými krajany zazpívali národní hymnu ve stylu dechové hudby, nechyběla ale ani americká. Eva Pavlová oblékla šaty připomínající tradiční český oděv, díky kterým přenesla kus naší rodné země na americký kontinent.

Prezident Petr Pavel dorazil na ikonické motorce značky Harley-Davidson, na kterou nasedl v nedaleké vesnici Dubina. „Pro Texas je typická vůně dálek, svobody a také velká česká komunita. Dnes jsem vše spojil dohromady a přijel na motorce na setkání s krajany v La Grange, hlavním městě české texaské komunity,“ napsal Petr Pavel na svůj Instagram, kde sdílel několik fotografií ze společného dne. Prezidentský pár se na místě setkal také s bývalým guvernérem Texasu Rickem Perrym.

Česká tradice v Americe

První dáma Eva Pavlová během návštěvy vynesla modrou vestičku a sukni s puntíky. Pod komplet oblékla bílou košili a celkový outfit tak připomínal tradiční český kroj. Petr Pavel vsadil na klasiku a na akci se objevil v elegantním šedém kostkovaném obleku. Ze setkání byl prezident nadšený a neskrýval emoce. „Je až dojemné ve Spojených státech slyšet češtinu, dát si koláč, vidět kroje, české tradice a jejich podobu v americkém prostředí. S Evou děkujeme za vřelé přijetí a za to, že své české kořeny udržujete živé i pro další generace. Moc to pro nás znamená,“ pokračoval ve výčtu svých pocitů na sociálních sítích.

Mohlo by vás zajímat: Eva Pavlová vyjádřila podporu homosexuálům. K duhové stužce si připnula brož s Mickou

Čtěte také: Eva Pavlová o časech na ubytovně: Jeden stůl, noční hraní na kytaru a nevyspané dítě

Několikadenní návštěvu USA prezidentský pár zakončil sledováním baseballového zápasu. Večer se vydali sledovat utkání mezi Dallas Texas Rangers a Astros Houston, jak uvádí Hrad na svých stránkách.

Eva Pavlová pro Showtime:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 8. 9. 2024

Berani, snažte se dnes navázat kontakt s někým, kdo vám chybí. I když to bude zpočátku bolet, budete se cítit mnohem lépe, jakmile se vám to podaří. Zvedněte telefon, napište vzkaz nebo pošlete e-mail. Dejte dotyčnému najevo, že vám chybí a záleží vám na něm. Vyjádřit se je často mnohem lepší než o svých pocitech lhát. Dotyčné osobě se po vás může stýskat stejně tak.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.