Celebrity

4. března 2024 06:00

David Laštovka

Eva Vejmělková se provdala za rozvedeného staršího režiséra. Je s ním od svých 16 let

Herečka Eva Vejmělková, která slaví 55. narozeniny, patřila na přelomu osmdesátých a devadesátých let k sex symbolům. Začalo to Fontánou pro Zuzanu, pokračovalo seriálem Chlapci a chlapi a vyvrcholilo rolí Píšťalky ve filmu Jak básníkům chutná život. Co dnes dělá půvabná blondýnka, po které muži šíleli?

Svoji osudovou lásku, režiséra Dušana Rapoše, poznala Eva Vejmělková jako šestnáctiletá studentka díky natáčení jeho filmu Fontána pro Zuzanu, kde ztvárnila jednu z hlavních rolí. Přestože byl o šestnáct let starší a měl už za sebou jedno nepovedené manželství, a z něj dvě děti, zamilovala se do něj. Od té doby tvoří nerozlučný pár. Po patnácti letech vztahu se vzali v Las Vegas a v manželství se jim narodily dcery Tara a Rita. Příští rok tak oslaví čtyřicet společných let.

Čtěte také: Největší sexbomba osmdesátých let Eva Vejmělková se vrátila před kameru a muži po ní znovu šílí!

Pomáhá dětem a dospělým dostávat se z traumat

Místo hvězdné kariéry dala Eva přednost rodině. Během mateřské stihla vystudovat psychologii, obhájit z ní doktorát a profesi se začala věnovat naplno. V Havířově, kde žije, si otevřela soukromou praxi a její život dostal úplně nový rozměr. Stala se uznávanou a respektovanou psycholožkou. Jeden čas dokonce pomáhala i drogově závislým.

Čtěte také: Nela Boudová pořádá workshopy osobního rozvoje. Je to šance vidět život z dálky, říká

„Ona udělala úžasnou věc. Když byla na absolutním vrcholu, šla studovat psychologii. Stala se z ní odbornice, ke které chodí celá republika. Nemusí čekat na telefonát od agentur, zda pro ni mají, nebo nemají nějakou tu roli. Rozhodla se, že bude pomáhat dětem a dospělým a dostávat je z traumat. Používá speciální metodu, dělá to jen pár lidí v Evropě. Je to něco unikátního,“ prozradil o ní redaktorovi webu Prima Ženy její manžel Dušan Rapoš.

S Pavlem Křížem navázali na třicet let starou romantiku

K filmování se ale po dlouhých letech přece jen vrátila. Před sedmi lety se objevila v manželově hudební komedii Muzzikanti. Natáčení bylo pikantní, neboť si po třiceti letech před kamerou opět zahrála s hercem Pavlem Křížem, s kterým představovala zamilovanou dvojici v oblíbené komedii Jak básníkům chutná život. Následoval film Kluci z hor a poté komedie Ženská pomsta, ke které napsala dokonce scénář a vy se na ni můžete podívat na platformě prima+.

„Ve své ordinaci se často setkávám s klientkami, které řeší problém s nevěrou. Má malá osobní pomsta všem nevěrným manželům, samozřejmě s nadhledem a humorem. Nevěra zasáhne každou ženu bez ohledu na věk, profesi, náboženské vyznání nebo barvu pleti. V tom jsme všechny spolu. Je to film o ženském přátelství, o síle se znovu zvednout a neztratit naději, že někde čeká někdo, kdo bude jejich lásky hoden,“ popsala svůj scenáristický počin Eva Vejmělková, která dokazuje, že věk je pouze číslo.

Mohlo by vás zajímat: Největší lásky Štěpána Šafránka z Básníků: Co dělá Borůvka, Píšťalka nebo Jeskyňka?

Upoutávka na film Ženská pomsta, ke které Eva Vejmělková napsala scénář. Najdete ji na prima+:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.