Takzvaný „fuj faktor“ ovlivňuje naše vztahy. Rozchází se kvůli němu až 65 % lidí

Říká se mu „fuj faktor“ a právě on ovlivňuje velké množství především heterosexuálních žen, které se rozhodují pro potencionálního partnera. V čem spočívá a jaký má vliv na naše vztahy?

Zažila jste někdy, že se vám někdo zpočátku hrozně líbil a postupně váš zájem uvadal? V souvislosti s poznáváním jste totiž zjistila, že vám na vašem potenciálním partnerovi něco vadí. Mohou to být klidně i zdánlivé maličkosti nebo docela vážné věci. Tak přesně to je takzvaný „fuj faktor“. Pokud patříte mezi fanynky seriálu Sex ve městě, jistě si ten díl pamatujete. V angličtině pro to existuje výraz „ick“ a dá se to popsat jako souhrn vlastností, zlozvyků, chování či vzhledu, které vám na tom druhém jednoduše vadí.

Podle webu Cosmopolitan tento termín zazněl poprvé v seriálu Ally McBealová. Díky tomu se pojem „ick“ vžil a dostal do povědomí širší veřejnosti. Generace Z ho nyní stále častěji využívá, a tak se dnes běžně na sociálních sítích setkáte s videi, ve kterých se rozebírají důvody, proč ženy a dívky pociťují takzvaný „fuj faktor“. Dříve se tento termín používal hlavně v souvislosti s heterosexuálními ženami, dnes už je ale jeho využití volnější.

Čtěte také - Kouč: Randit s mladším je blbost. Ženy musí hledat starší muže. O kolik let?

Vadí, nebo nevadí? To je oč tu běží.

Věcí, které mohou ženám na mužích vadit, existuje celá řada. Mohou to být špatně ostříhané nehty, tvar nohou, špatná mluva, mlaskání či ponožky v sandálech. Jsou to momenty, kdy se vám v hlavě ozve jakýsi varovná kontrolka a vy si řeknete, že jste tím mužem vlastně svým způsobem znechucená. Na platformě Reddit se ženy podělily o své zkušenosti a popsaly momenty, kdy narazily na takzvaný „fuj faktor“ u svého ex.

  • „Koupil mi stejný parfém jako své sestře, protože ho to prý vzrušovalo.“
  • „Nechával si stříhat nehty na nohou od své matky. Nikdy to nedělal sám.“
  • „Vadilo mi, když používal mrkajícího smajlíka, kterého nesnáším.“
  • „Při líbání nikdy nedal svoje rty na moje. Otevřel pusu dokořán a jen mě olizoval jako párek v rohlíku. Bylo to nechutné.“

Mohlo by vás zajímat: Váhy umí být svůdné, Štír je vášnivý lovec. Jak milují další znamení zvěrokruhu?

Podle průzkumu seznamovací platformy Seeking, který mezi 2 tisíci dospělých respondentů provedla agentura OnePoll, například celých 65 % lidí ukončilo vztah kvůli tomu, že jim na partnerovi něco vadilo. Podle průzkumu také vyšlo najevo, že téměř polovina respondentů pociťuje, že čím jsou starší, tím mají na svého partnera vyšší nároky. Pro 33 % lidí je při volbě partnera důležitý plat, 30 % zase pohlíží na to, zda má člověk dobrý styl oblékání. Čtyřiadvacet procent lidí potom uvedlo, že ukončili vztah kvůli tomu, že jim partner nevoněl.

Sexpertka Veronika Kubíčková o partnerské komunikaci:

Sdílejte článek
Štítky rande průzkum styl vztah vztahy Veronika Kubíčková nehty Reddit vzhled Sex ve městě láska sex randění fuj faktor ick cosmopolitan Ally McBeal OnePoll

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.