Kouč: Randit s mladším je blbost. Ženy musí hledat starší muže. O kolik let?

Jak si vybíráte svého partnera pro randění? Na první dobrou by asi jeden řekl, že vám v první řadě půjde o nějaké sympatie či charisma. Někdo kouká na oblečení, jiný na oči. Dle jednoho poměrně kontroverzního vztahového kouče byste ale úplně na prvním místě měla řešit, zda je partner o takových 10 let starší, a až pak vše ostatní.

Jake Maddock je australský kouč věnující se randění a budování vztahů, který poměrně jednoznačně zastává stanovisko, že ženy by měly chodit pouze s muži mnohem staršími, než jsou ony samy.

Kouč svůj názor staví na vlastní praxi i biologii

Tento jeho názor vychází jednak z jeho vlastních zkušeností (Jake je dnes ženatý) i z praxe koučování tisíců různých lidí a zní jednoznačně: Když žena chodí s mladším mužem, málokdy to vyjde.

Jeho argumenty přitom nejsou založeny pouze na vlastních dojmech, pocitech a názorech. Podle Maddocka existují i jasné biologické důvody, proč by ženy měly chodit se staršími muži a ne naopak. Nemusí přitom nutně jít o rozdíl dvaceti let, on sám doporučuje jako ideálních pět až deset let.

„Muži a ženy emocionálně dozrávají v rozdílnou dobu. Podle odborníků trvá mužům dosažení emocionální zralosti asi o deset let déle než ženám,“ vysvětluje Jake pro web Femail jeden z argumentů pro svou randicí teorii a doporučení.

„Starší muž má také pravděpodobně menší fobii ze závazků a je rozhodnější v tom, kam chce vztah směřovat. Bude mít také zralejší pohled na řešení problémů a dalších nevyhnutelných vztahových záležitostí,“ pokračuje Maddock.

Jake dále tvrdí, že randění se starším mužem má i další pozitiva. Vašemu partnerovi umožní vstoupit do jeho „mužské energie“ a být ve vztahu vůdcem, což jen umocní jeho „atraktivitu“. „Bude už za sebou mít hloupé mladické chyby a s vysokou pravděpodobností už je nezopakuje. Nebude hrát žádné hloupé hry, vybere si vás z lepších důvodů a bude si vás také více vážit,“ myslí si Jake.

Leccos se dá přiučit i z úspěšných vztahů celebrit

O tom, co ve vztazích skutečně funguje, se podle vztahového kouče dá leccos vyčíst i ze vztahů celebrit.

„Třeba George Clooney (61) si očividně dával velký pozor na to, s jakými ženami chodí na rande. Když se v roce 2013 seznámil s Amal Alamuddinovou (44), byl ve svých 52 letech ještě svobodný mládenec. Je o sedmnáct let starší než ona, což ale ani jednoho z nich nerozhodilo,“ vypíchl první příklad Jake.

„Jerry Seinfeld (68) se oženil s Jessicou Sklarovou (50) v roce 1999, kdy jemu bylo 45 a jí 28. Dnes jsou stále spolu. Alec Baldwin (64) začal s Hilarií Thomasovou (38) randit v roce 2011, kdy jemu bylo 53 a jí 27. Také jsou stále spolu. Harrison Ford (80) začal s Calistou Flockhartovou (57) chodit v roce 2002, kdy jemu bylo 60 a jí 38. A ano, i oni jsou stále spolu,“ vyjmenoval další podobné úspěšné vztahy Maddock.

Jake se domnívá, že muži mají ve vztazích problémy, protože „neumějí dobře verbalizovat svá přání a potřeby, nebo jim dokonce ani sami nerozumějí“.

Na co si dát při randění s mužem pozor?

„Největší chyby, kterých se lidé ve vztazích dopouštějí, jsou nedostatečná intimita, neefektivní komunikace, ignorování mužské a ženské energie, nedostatečné randění a nerespektování toho druhého,“ tvrdí vztahový kouč.

Na co by si podle něj žena měla dát u muže pozor, pokud jde o vztahy a závazky? Muži by vám například měli dát nějakým způsobem najevo, že s vámi mají zájem o něco dlouhodobějšího a vážnějšího.

Kouč Marian Jelínek o mentálním zdraví

„Pokud vám chlap řekne ‚Necháme to plynout a uvidíme, jak se to vyvine' ve skutečnosti tím říká, že neví, jak randit efektivně,“ varuje Jake a dodává, že může jít o výmluvu a ukázku toho, že s vámi chce jen „dál spát“.

„A pokud řekne, že s vámi eventuálně chce i něco víc, ale nedělá pro to žádné konkrétní kroky a spíš si vás drží na vedlejší koleji, jste pro něj jenom plán B,“ uzavírá Maddock.

Jaký máte na věk svého partnera názor vy? Neřešíte to, nebo preferujete, když je muž starší?

Sdílejte článek
Štítky muž emoce rande komunikace vztah věk žena Marian Jelínek George Clooney Harrison Ford intimita kouč Alec Baldwin Hilaria Baldwinová starší muž randění Calista Flockhart Amal Clooney dospělý člověk vztahový kouč Jerry Seinfeld Jessica Seinfeld Jessica Sklar

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 24. 4. 2024

Berani, některé vaše pracovní povinnosti jsou pro jednoho člověka příliš velké a mohly by vás dnes zatížit. Zdá se, že hromada práce se neustále zvětšuje, ať děláte, co děláte. Pokud můžete, delegujte své úkoly. Nejméně naléhavé úkoly odložte stranou a na zbytku postupně zapracujte. Váš zaměstnavatel od vás může, ale nemusí očekávat příliš mnoho, ale vy máte právo udržet si zdravý rozum bez ohledu na cokoli.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.