Herci a postavy seriálu Dobré zprávy. Seznamte se s hlavními hrdiny očekávané novinky

Dobré zprávy (1) - upoutávka

Nový seriál ze zpravodajského prostředí Dobré zprávy už 26. října ve 20:15 na Primě odhalí divákům zákulisí televizního světa. Hlavní role ztvární Natálie Halouzková (Bára Beránková) a Vladimír Polívka (Ondřej Toman). Seriál líčí příběh vesnické dívky Báry, jež získá stáž v redakci Dobrých zpráv, které obdivuje, a tím si začne plnit své sny. Nejen díky ní tak diváci uvidí to, co se děje za kamerami, když jsou vypnuté.

Děj seriálu Dobré zprávy:

Bára Beránková (Natálie Halouzková) je obyčejná holka z vesnice, které se během dvou dnů zcela změní život. Při zaskakování za otce zachrání čest rodné obce Dolní Zahrádky a vyhraje lokální prestižní klání Traktorandál. To jí přinese nabídku na stáž v redakci populárního pořadu Dobré zprávy. Bára tak nastupuje do prestižní redakce a stěhuje se do velkoměsta. Příchodem Báry se v zaběhlé rutinní show začínají rodit nové nápady a ona se pochopitelně seznámí i s nepřístupným producentem Ondřejem Tomanem.

O pozornost si ale říká i hvězdná moderátorská dvojice Zlatíček – Šimon (Jan Fanta) a Mona (Sára Rychlíková), sporťačka Gita Rosová (Denisa Nesvačilová), hodinová manželka Hermína Hesová (Alžbeta Stanková), rosnička Marián Tleskač (Mirek Šimůnek), bratři pekaři Tadeáš Tyl (Jan Komínek) a Tobiáš Tyl (Tomáš Weber), Karel Kunc (Igor Chmela) se svou talkshow Host Karla Kunce nebo bývalý válečný reportér Petr (Vojtěch Vodochodský).

A zatímco je Bára mimo domov, její otec Jerry (David Prachař) a matka Miluška (Linda Rybová) musí řešit nově vzniklé ohrožení jejich farmy. Bratr Michal (Ondřej Rychlý) se s podporou Bářiny nejlepší kamarádky Fany (Darja Pavlovčinová) učí být otcem dítěti, které možná ani vůbec není jeho. Michal totiž kdysi chodil se Sabinou (Kateřina Klausová), holkou z velkého města, a i když jejich vztah skončil, stále na ni myslí. Jednoho dne se Sabina objeví a není sama, má těsně před porodem a tvrdí, že dítě, která se má každou chvíli narodit, je jeho, a Michal tomu bezmezně věří.

Herci a postavy seriálu Dobré zprávy

Bára Beránková – Natálie Halouzková

Bára nikdy moc nebyla na učení, střední ekonomku dodělala s odřenýma ušima, ale zato zažila spoustu legrace. Vždy ji bavilo psát – deníky, povídky, básničky nebo reportáže do školního časopisu. Už během základní školy rozepsala tři romány a tvůrčí puzení ji neopustilo dodneška. Sice se svou nejlepší kamarádkou Fany provozuje hospodu a úspěšnou výrobnu knedlíků všeho druhu, najde si ale vždycky čas na to, aby připravila vstup pro lokální televizi podnikatele Petráska a snaží se prosadit jako přispěvatelka krajského deníku. O kluky nikdy neměla nouzi, ale nebyli prioritou jejího života. Zatímco její vrstevnice v okolí řeší svatby a těhotenství, Bára spíš sní o novém diktafonu a pořádném stativu. Její svět se ale zcela nečekaně změní, když díky shodě okolností a náhod dostane nabídku na stáž v redakci populární televizní odpolední show Dobré zprávy. A navíc tu nabídku dostane přímo od svého novinářského idolu, bývalého válečného zpravodaje Šimona Polanského, který je nyní mužskou polovinou hvězdného moderátorského dua Zlatíček. Bára nabídku přijímá, ale netuší, že kromě vysněné práce ji čeká i prostředí plné úkladů, intrik a nespravedlností. Ale taky nenahraditelný pocit uspokojení z toho, když se jí povede pomocí reportáží a námětů upozornit na důležitá témata v celostátním měřítku. A možná se na ni usměje i láska. Uspěje vesnická amatérská zuřivá reportérka Bára ve světě profesionální televize?

Ondřej Toman – Vladimír Polívka

Mladý, úspěšný, ale také už předčasně vyhořelý producent televizní show Dobré zprávy. Ondřej se narodil v manželství dvou bohémů a jeho dětství bohužel poznamenala tragická smrt otce. Tu Ondřejova matka Lída (Veronika Žilková) dává celý život za vinu svému tchánovi Radoslavu Tomanovi (Zdeněk Žák), od otcovy smrti se tak Ondřej nesměl se svými prarodiči z Dolních Zahrádek vůbec stýkat. Po letech je ale okolnostmi donucen obnovit s dědou kontakty, a dozvídá se tak leccos o své minulosti. A hlavně objevuje svoje sedlácké kořeny, o kterých neměl ani tušení.

Ondřej dlouhodobě udržuje tajný vztah s vdanou a nesmírně slavnou filmovou hvězdou Andělou (Vlastina Svátková). Netuší ještě, jak moc jeho život změní setkání s Bárou Beránkovou, která se mu nejprve jeví jenom jako nešikovné nemehlo a teprve časem, i díky svému častějšímu pobytu v Dolních Zahrádkách u dědy, zjistí, že v té holce je víc, než by se na první pohled zdálo.

Šimon Polanský – Jan Fanta

Bývalý válečný reportér, který se vypracoval na pozici jednoho z nejslavnějších moderátorů v zemi, společně s Monou Fiedlerovou tvoří národem milovanou dvojici Zlatíček. I když kariérní postup to rozhodně byl a finančně je na tom Šimon nyní daleko lépe, než když se skrýval v zákopech, přestává si být jistý tím, jestli je v současném životě skutečně šťastnější.

Monika Mona Fiedlerová – Sára Rychlíková

Svou prací žije a pilně pracuje na svém dokonalém mediálním obrazu a slávě, která jí pomáhá k lukrativním soukromým zakázkám. Tajnou manažerkou Zlatíček je vedoucí vydání Mirka (Kristýna Frejová), která tyto své aktivity v práci tají. Před Ondřejem Mona tvrdí, že vše organizuje sama. Mona má kolem prstu obtočené novináře a ví, co na ně platí. Na druhou stranu se tak stala i jejich loutkou, protože ať už vědomě, nebo ne, dělá přesně to, co po ní média chtějí. Ondřeje má ráda a možná ho dokonce i svým způsobem miluje, není to pro ni ale žádná osudová láska, nejdůležitější na jejich vztahu je jejich profesní, dokonce spíš až obchodní partnerství.

Jaroslav „Jerry“ Beránek – David Prachař

Bářin otec je svérázný farmář. Vesnice k němu chová rozporuplné pocity, protože když jeho rodina v devadesátých letech získala zpátky díky restitucím své pozemky, místní družstevníci přišli o ta nejvýnosnější pole. Léta byl vesnici pro smích se svou orientací na ekologické a bio hospodaření i se svými ohledy na krajinu a životní prostředí, až se jednoho dne přestali smát, když Jerry mohl začít své produkty prodávat za násobně vyšší ceny a jeho investice se mu pomalu, ale nenávratně začaly vracet.

Michal Beránek – Ondřej Rychlý

Bářin starší bratr Michal vystudoval střední zemědělskou školu a pracuje s tátou.

Michal je bezmezně zamilovaný do Sabiny, holky z velkého města, se kterou před rokem chodil a nedokáže na ni přestat myslet. Jednoho dne se Sabina nečekaně vrátí, a dokonce v pokročilém stupni těhotenství, a tvrdí, že dítě je Michala.

Miluška Beránková – Linda Rybová

Miluška v podání herečky Lindy Rybové je hlavou rodiny, má pod palcem finanční stránku hospodaření a dohlíží na to, aby manžel se synem nevyváděli hlouposti. Miluška trochu doufala, že tuhle její roli jednou převezme Bára, ale dávno už pochopila, že něco takového by pro Báru byla moc jednoduchá, jednotvárná činnost. Kromě hlídání financí přispívá Miluška do rodinného rozpočtu i prodejem nejrůznějších gastronomických produktů.

Radoslav Toman – Zdeněk Žák

Sedlák, jak má být, který miloval svého syna-bohéma a možná ještě víc svého vnuka, se kterým se ovšem musel po tragické nehodě přestat stýkat. Nikdy na něj ale nezapomněl, a dokonce se mu podařilo vymyslet, jak finančně přispívat na vnukovu výchovu, aniž by o tom věděla snacha. Toman si dobře rozumí s Jerrym, a proto se mu i postupně podaří rozeznít sedláckou strunu i v Ondřejovi, který si po letech najde cestu nejenom k dědovi, ale k životu na vesnici a práci na statku vůbec.

Lída „Leontýna“ Toman – Veronika Žilková

Ondřejova matka je bohémka, extrémně sebestředná osoba, přesvědčená nejenom o tom, že její výtvarná, případně literární produkce má vysokou hodnotu, ale i o tom, že by se kolem ní měl celý svět točit. Její život je plný dramatických vášní a následných rozchodů, snad jen vůči vlastnímu synovi je poněkud citově plošší.

Karel Kunc – Igor Chmela

Televizní matador, moderátorská hvězda, která po letech vykonává svou práci trochu rutinně, je proti novotám, věří na old school metody a hlavně sám v sebe. Z toho plyne i jeho jistá arogance vůči okolí. Chová se jako nepříjemný dědek až do chvíle, než se rozsvítí červené světlo, to se vzápětí promění v empatického, vtipného, pohotového diskutéra a glosátora, kterého diváci milují. Jistá Kuncova zapšklost ale není dána jen měnícím se světem a vyhořením. Má doma těžce nemocnou manželku, kterou miluje. A jeho hlavní starostí teď je, zda se mu podaří jí zachránit nebo aspoň jí prodloužit život.

Mirka Cihlářová – Kristína Frejová

Vedoucí vydání Dobrých zpráv. Na jednu stranu se snaží splnit vše, co Ondřejovi na očích vidí, na druhou stranu si dělá ambice a chce ho v jeho pozici nahradit – a orientovat Dobré zprávy více na nejbrutálnější bulvárovou notu, a zvednout tak jejich sledovanost.

Jitka Křenková – Ivana Korolová

Mirčina neteř a druhá stážistka v Dobrých zprávách, tím pádem Bářina přímá konkurentka. Po čase se má totiž vybrat pouze jedna z nich, která dostane placené místo. A Jitka hodlá s pomocí tety Mirky udělat cokoli pro to, aby tou šťastnější byla ona.

Tobiáš a Tadeáš Tylovi – Tomáš Weber a Jan Komínek

Sourozenecké duo pekařů, kteří každé odpoledne zpestřují obsah Dobrých zpráv nějakým receptem. Oba jsou ještě trochu v telecích letech, občas přichystají na některého z kolegů nějaký fórek a rozhodně se nebrání popularitě, kterou díky pořadu získali stejně jako zájmu divaček. Zatímco Tadeáš je z dvojice ten starší a rozumnější, Tobiáš je takové jelito, že si začal tajný románek s Monou Fiedlerovou – a je tak naivní, že si i myslí, že je to vážné.

Hermína Hesová – Betka Stanková

Má v rámci Dobrých zpráv na starosti kutilský koutek nejenom pro všechny tvořilky, ale i pro ty, kteří se nebojí vrtaček, pil a hoblíků. Atraktivní žena středního věku s tavnou pistolí v pouzdru u pasu, pracovně zvaná Milfka s tavkou. Objekt sexuálních představ a touhy nejenom bratrů pekařů.

Gita Rosová a Marián Tleskač – Denisa Nesvačilová a Miroslav Šimůnek

Sporťačka a počasář. Bývalá aktivní sportovkyně a permanentně pasivní pitomec.

Františka „Fany“ Peřinová – Darja Pavlovčinová

Nejlepší Bářina kamarádka už od školky. Když dostudovaly střední školu, napadlo je převzít provozování místní hospody, která se měla zavírat. A protože jenom hospodou se na vesnici uživit nejde, rozjely u toho gastronomické podnikání.

Fany má ale v rodině Beránků ještě jedno citové pouto, je zamilovaná do jejího staršího bratra Michala. Léta trpěla, když ho sledovala s jinými holkami a zejména se Sabinou, a teď konečně sebrala odvahu, aby Michala pozvala na rande.

Václav Petrásek – Jan Čenský

Místní podnikatel, který má víc plánů a nápadů než skutečných úspěchů. Jeho hospodaření se stále pohybuje na hranici krachu, svým zaměstnancům dluží výplaty. Petrásek myslí všechno dobře a skutečně chce pomáhat svým spoluobčanům tím, že je bude zaměstnávat, jenom není příliš realistický ve svých odhadech a jeho plány nevycházejí. Sám sebe vidí jako slavného lokálního podnikatele a provozuje lokální internetovou televizní stanici, jejíž hlavní, tedy spíš jedinou reportérkou je Bára.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.