Celebrity

9. listopadu 2022 15:10

Šarlota Chmelařová

Filip Antonio vzpomněl na Poledňákovou. Vybrala si ho díky znamení od Tomáše Holého

Marie Poledňáková ve vzpomínkách dětského herce Filipa Antonia

Herec Filip Antonio s Marií Poledňákovou spolupracoval jako dítě, a to ve filmech Líbáš jako Bůh a Líbáš jak ďábel. Na legendární režisérku, která zemřela 8. listopadu ve věku 81 let, zavzpomínal v pořadu Nový den na CNN Prima NEWS.

Dětská hvězda Filip Antonio se objevil v posledních dvou filmech od Marie Poledňákové. Romantické komedie Líbáš jako Bůh a Líbáš jako ďábel natáčel v necelých šesti letech. V exkluzivním rozhovoru pro pořad Nový den vzpomíná na první setkání se slavnou režisérkou. Na castingu prý vůbec nepromluvil, ale Poledňáková si ho přesto vybrala. „Já jsem s ní na castingu nechtěl mluvit, ale prý jsem v ní zanechal nějaký pocit a nemohla se v hlavě zbavit mých očí,“ popisuje Antonio začátky jejich setkání.

„A tak zavolala mamince, že by si nás ráda pozvala domů, kde měla ještě svého vnuka. Vždycky si mě v průběhu hraní s ním zavolala a dala mi nějaký úkol nebo se mě na něco zeptala. Dnes už vím, že chtěla zjistit, jestli budu na place spolupracovat,“ vypráví dětský herec s tím, že to s ním nakonec režisérka zkusila. „A na konci toho natáčení mamince řekla, co byl ten hlavní důvod, že mě do snímku vzala,“ napíná mladý herec diváky.

Filipa Poledňákové poslal zesnulý Tomáš Holý

S trochou nadsázky by se dalo říci, že to bylo přímo znamení shůry. „Výběr herců jí prý opravdu nedal spát. A tak se jednoho večera odebrala ke své kartotéce dětských herců a vytáhla moji fotku a fotku Tomáše Holého a oba jsme měli castingové číslo 23, tak si prý řekla, že jí mě Tomáš posílá,“ popisuje až magickou spojitost Antonio a dodává, že je pro něj dodneška čest, s jakou dětskou hereckou legendou bývá spojován. K Tomášovi Holému ho později přirovnala i samotná Poledňáková.

Na režisérku vzpomíná Filip Antonio s obrovským respektem a vděčností. „Já si ji pamatuju jako velice noblesní dámu, která věděla a měla jasnou představu o tom, jak má být kterýkoliv záběr natočen,“ dodává mladý herec, který se objevil i v seriálu Hvězdy nad hlavou, kde se musel dokonce svléknout.

Jak říkaly děti Marii Poledňákové na place?

Ačkoliv měla Marie Poledňáková pověst přísné režisérky, s dětskými herci na place měla zvláštní vztah. „My děti jsme se cítily privilegované tím, že jsme jí mohly říkat Babo Ňaňo, což bylo její vymyšlené oslovení. Tím jsme jí vlastně tykaly a sbližovalo nás to. Bylo to takové rodinné filmové oslovení,“ vypráví Antonio.

Filip Antonio zároveň přiznává, že by se rád stal režisérem. Na dotaz, zda existují vlastnosti nebo schopnosti, které by chtěl po vzoru Marie Poledňákové převzít, odpovídá: „Myslím si, že od ní bych chtěl převzít, že herec hraje tak, jak žije, a scénárista a režisér píše tak, jak vidí svět. A ten ona viděla s velkým nadhledem a dokázala řešit situace s humorem a byla to žena, která měla vtip,“ uzavírá rozhovor milou vzpomínkou na Marii Poledňákovou talentovaný herec.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.