Celebrity

10. června 2023 05:30

David Laštovka

Herec Vladimír Dlouhý před světem tajil několik dětí. Jeho bratr je miliardář

Nezapomenutelný český herec a dabér Vladimír Dlouhý by letos oslavil 65 let. Zemřel však pouhých deset dní po svých 52. narozeninách. Příčinou byla zákeřná rakovina žaludku. Jaké tajnosti skrýval jeho soukromý život?

O druhém manželství s herečkou Petrou Jungmanovou, s níž se Vladimír Dlouhý seznámil v roce 2001 při natáčení televizní detektivky Den, kdy nevyšlo slunce, se všeobecně ví. Měl s ní dvojčata Jana a Jiřího, kteří jsou dnes teenagery.

Jeho první manželství je však tak trochu zahaleno tajemstvím. Poprvé se ženil v roce 1997, kdy si vzal Gabrielu Heřmanovou, což měla být blízká spolupracovnice prezidenta Václava Havla, a měl s ní dceru Danielu. Ta se po maturitě dostala na vysokou školu, konkrétně na obor obecná biologie na přírodovědecké fakultě.

Čtěte také: Slavné klany českého showbyznysu. Kde se dědí talent z generaci na generaci?

Ve volném čase vypomáhá ve Švandově divadle jako uvaděčka, kde jí brigádu domluvil Vladimírův bratr, herec Michal Dlouhý. „I v jeho dceři Daniele se promítá Míra, jeho třetí tvář ženství – každý chlap by měl mít v sobě něco z ženy. Nic se nezměnilo. Míra mi pořád chybí,“ uvedl Michal Dlouhý v rozhovoru pro magazín MF DNES.

Michala Dlouhého můžete vidět například v divadelní hře Muž mojí ženy:

Jak po smrti Vladimíra Dlouhého prozradila herečka Jana Nagyová, která si s ním zahrála v seriálu Arabela, dětí měl ještě více. V mládí se mu měla narodit, stejně jako s Petrou Jungmanovou, dvojčata. „Je to strašně dlouhá doba. Seznámili jsme se v roce 1979. Všichni nás tehdy dávali dohromady, ale on byl zadaný a já jsem věděla, že má i dvojčátka. Ty děti jsem ale nikdy neviděla. Jen jsem si zapamatovala, že se o nich už tenkrát dost mluvilo,“ přiznala Nagyová deníku Aha!

Nejmladší bratr rozjel úspěšný byznys

Když se otec Vladimíra a Michala Dlouhých s jejich matkou rozvedl, znovu se oženil a v manželství se mu narodil syn Oliver. Všichni tři bratři drželi při sobě a navzájem se podporovali. Oliver se na rozdíl od svých nevlastních sourozenců vydal jiným směrem. Stal se z něj veleúspěšný podnikatel.

Mohlo by vás zajímat: Jan Hrušínský se rozhádal s bratrem Rudolfem. Jaký vztah mají dnes?

Podle amerického časopisu Forbes je jeho společnost hodnocena jako jedna z deseti nejrychleji se rozvíjejících start-up firem na světě. Založil úspěšný vyhledávač letenek, který pracuje na principu algoritmů a nachází lety všech dopravců – i těch, kteří mezi sebou jinak nespolupracují. Podle deníku Blesk je jeho majetek odhadován na 10 miliard. „Přišel jsem s unikátním nápadem udělat aplikaci, která by takové vyhledávání zrychlila,“ svěřil se před lety Oliver v pořadu Show Jana Krause.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 3. 2024

Jste nadaní způsobem, o kterém ani nevíte, Berani. Dnes možná tento dar nečekaně odhalíte. Možná si na okraj vzkazu pro přítele načmáráte hloupou kresbu. Její zkoumání odhalí nápad, který by se hodil na ilustraci dětské knížky. Možná jsou i jiné věci, které byste mohli ve svém životě dělat. Prozkoumejte další možnosti na internetu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.