Celebrity

10. června 2023 05:30

David Laštovka

Herec Vladimír Dlouhý před světem tajil několik dětí. Jeho bratr je miliardář

Nezapomenutelný český herec a dabér Vladimír Dlouhý by letos oslavil 65 let. Zemřel však pouhých deset dní po svých 52. narozeninách. Příčinou byla zákeřná rakovina žaludku. Jaké tajnosti skrýval jeho soukromý život?

O druhém manželství s herečkou Petrou Jungmanovou, s níž se Vladimír Dlouhý seznámil v roce 2001 při natáčení televizní detektivky Den, kdy nevyšlo slunce, se všeobecně ví. Měl s ní dvojčata Jana a Jiřího, kteří jsou dnes teenagery.

Jeho první manželství je však tak trochu zahaleno tajemstvím. Poprvé se ženil v roce 1997, kdy si vzal Gabrielu Heřmanovou, což měla být blízká spolupracovnice prezidenta Václava Havla, a měl s ní dceru Danielu. Ta se po maturitě dostala na vysokou školu, konkrétně na obor obecná biologie na přírodovědecké fakultě.

Čtěte také: Slavné klany českého showbyznysu. Kde se dědí talent z generaci na generaci?

Ve volném čase vypomáhá ve Švandově divadle jako uvaděčka, kde jí brigádu domluvil Vladimírův bratr, herec Michal Dlouhý. „I v jeho dceři Daniele se promítá Míra, jeho třetí tvář ženství – každý chlap by měl mít v sobě něco z ženy. Nic se nezměnilo. Míra mi pořád chybí,“ uvedl Michal Dlouhý v rozhovoru pro magazín MF DNES.

Michala Dlouhého můžete vidět například v divadelní hře Muž mojí ženy:

Jak po smrti Vladimíra Dlouhého prozradila herečka Jana Nagyová, která si s ním zahrála v seriálu Arabela, dětí měl ještě více. V mládí se mu měla narodit, stejně jako s Petrou Jungmanovou, dvojčata. „Je to strašně dlouhá doba. Seznámili jsme se v roce 1979. Všichni nás tehdy dávali dohromady, ale on byl zadaný a já jsem věděla, že má i dvojčátka. Ty děti jsem ale nikdy neviděla. Jen jsem si zapamatovala, že se o nich už tenkrát dost mluvilo,“ přiznala Nagyová deníku Aha!

Nejmladší bratr rozjel úspěšný byznys

Když se otec Vladimíra a Michala Dlouhých s jejich matkou rozvedl, znovu se oženil a v manželství se mu narodil syn Oliver. Všichni tři bratři drželi při sobě a navzájem se podporovali. Oliver se na rozdíl od svých nevlastních sourozenců vydal jiným směrem. Stal se z něj veleúspěšný podnikatel.

Mohlo by vás zajímat: Jan Hrušínský se rozhádal s bratrem Rudolfem. Jaký vztah mají dnes?

Podle amerického časopisu Forbes je jeho společnost hodnocena jako jedna z deseti nejrychleji se rozvíjejících start-up firem na světě. Založil úspěšný vyhledávač letenek, který pracuje na principu algoritmů a nachází lety všech dopravců – i těch, kteří mezi sebou jinak nespolupracují. Podle deníku Blesk je jeho majetek odhadován na 10 miliard. „Přišel jsem s unikátním nápadem udělat aplikaci, která by takové vyhledávání zrychlila,“ svěřil se před lety Oliver v pořadu Show Jana Krause.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.