Herečka Romana Goščíková vládne magickými schopnostmi. Umí zaříkávat počasí

Romana Goščíková jako zaříkávačka počasí na natáčení Agrometalu

Návštěva zákulisí natáčení nového komediálního seriálu přinesla i kuriózní zjištění. Za nevšední dovednost jeho producentky a herečky Romany Goščíkové (40) by v Hollywoodu nejspíš zaplatili balík. Co tak zvláštního dokáže?

Romana Goščíková se pro web Prima Ženy svěřila s netradičním způsobem, jak zařizuje, aby na natáčecím place klapalo vše hladce a mnohdy nepředvídatelné počasí nekazilo plány štábu. A zdá se, že usměvavá brunetka do svých snah o zahnání deště dala skutečně vše.

Nástrah počasí se obává snad každý filmař. Jakmile scénář tvůrce vyžene mimo interiéry a bezpečí přístřešků, modlí se, aby jim bylo přáno a aby namísto krásného prosluněného dne nepřišly mraky a přeháňky. Zdá se ale, že Goščíková umí poručit i slunci a větru. „Jsem zaříkávačka,“ smála se.

Čtet také: Může člověk vycítit déšť s předstihem?

„Po celou dobu natáčení jsem dělala rituálky a hodně jsem si přála, aby to vyšlo,“ svěřila se se svými speciálními triky, které praktikovala během vzniku nového seriálu Agrometal, který můžete sledovat v sobotu večer na Primě. „Až na jeden den, kdy nám pršelo, což způsobilo zpoždění, nám to krásně vyšlo,“ pochvalovala si herečka na posledním natáčecím dni, během něhož zrovna museli doslova kličkovat mezi kapkami deště.

Romana Goščíková spolupracovala coby producentka na tvorbě seriálu s manželem a režisérem Karlem Janákem, zároveň si v něm ale také zahrála Simonu Slepou, dceru majitele maličké okresní PR firmy. Ačkoliv se jako pracovitá a zarputilá manažerka snaží otci pomáhat, jak jen to jde, mnohem raději by byla někde úplně jinde. I přesto dokáže zorganizovat nemožné a rozhodne se dostat hlavního hrdinu Lukyna do finále pěvecké soutěže.

Čtěte také: Rudolf Hrušínský o novém seriálu: Manželka byla ze scénáře zmatená, ale budete se bavit

Rozhodně to ale nebude nijak snadný úkol, což se ukazuje s každým novým dílem seriálu. „Postava, kterou hraju, má průšvih, protože prošvihne výročí svatby. Na čerpací stanici následně vidí plakát, který informuje o soutěži amatérských kapel. Hlavním lákadlem je ovšem to, že vítěz soutěže získá motorku. Lukynovi se to zdá jako geniální nápad a myslí si, že případná výhra by vyžehlila problémy s jeho manželkou,“ popisuje svou roli Lukáš Příkazký. Plán by to byl perfektní, akorát má jednu vadu. Lukyn zatím žádnou kapelu nemá, a dokonce ani neumí na nic hrát. Simonu tak čeká více než náročný úkol.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.