Astročlánky

2. listopadu 2023 06:30

Eliška Reiglová

Horoskop radí, jak lépe zacházet s penězi: Býci musí ubrat na luxusu, Kozorozi plánovat

Pro leckoho jsou peníze nejzákladnějším tématem. Je to pochopitelné, svět se točí okolo nich a jejich množství v našich peněženkách rozhoduje o tom, jaký životní styl si budeme moci dovolit. Pokud máte pocit, že finance nejsou vaší silnou stránkou, podívejte se, co můžete v tomto ohledu zlepšit podle horoskopu.

Beran

Lidé narození v tomto znamení jsou nezávislí a odvážní, když je něco napadne, dlouho neotálí s realizací. Impulzivita je ale problém, když přijde na zacházení s penězi, protože jakmile se jim něco zalíbí, zkrátka si to musí koupit. Aby s financemi vycházeli lépe, měli by si naplánovat rozpočet na měsíc a neutratit nic navíc při impulzivních nákupech. Pomoci jim může, pokud přestanou prozkoumávat internetové obchody.

Býk

Jako praktické znamení jsou Býci v zacházení s penězi poměrně zdatní, jen málokdy se stane, aby se ocitli bez koruny. Jejich jedinou slabinou je, že milují vše v nejvyšší kvalitě – značkové oblečení, pravé šampaňské či umění. Aby trochu víc ušetřili, mohou se vzdát každodenních drahot, jako je například sushi k obědu nebo láhev drahého vína k večeři. Omezení není velké a jejich rozpočet bude hned lepší.

Blíženci

Stejně jako chameleoni mají Blíženci schopnost se skvěle zadaptovat s velkým množstvím situací. Když přijde na peníze, je to skvělá vlastnost, protože zatímco jeden den si budou užívat pětichodové večeře ve francouzské restauraci, druhý den si k večeři dají kebab ze stánku. Potřebují nicméně plán, kterým se budou řídit, aby to s luxusem nepřeháněli a neskončili bez koruny. Ideální je pro ně vyhledat finančního poradce.

Rak

Citliví Raci se raději zabývají řešením svých emocí než tím, co mají v peněžence, finance ale bohužel pro ně nejsou téma, kterému by se dalo vyhnout. Případný nedostatek nebo touhu po možnosti si víc naspořit vyřeší tím, že si najdou druhou práci, ideálně z domova – zaprvé tak zvýší svůj příjem, zadruhé budou mít důvod zůstat doma, kde jim je nejlépe.

Lev

Život bez jakýchkoliv omezení si chtějí užívat Lvi, kteří na to většinou také po finanční stránce mají. Když je ale peněz z jakéhokoliv důvodu míň, mají velký problém ze svého stylu polevit, protože pak by už nevybočovali z řady a nezářili. Šetření je tak trochu urážka jejich sebevědomí. Proto je pro ně nejlepší možností v práci požádat o zvýšení platu, případně si najít přivýdělek, například jako komparz, díky čemuž budou mít pocit výjimečnosti.

Panna

Pro pragmatické Panny peníze nepředstavují problém, a to v podstatě nikdy, protože jsou vždy připravené i na ty nejhorší scénáře. Organizaci a plánování mají v krvi, díky čemuž si mohou za pochodu vytvářet nové finanční plány pro případ, že jim nepřijde ideální výplata nebo najednou zdraží potraviny. Jako bonus je vytváření takových plánů bude bavit.

Váhy

Váhy jsou pod nadvládou Venuše, planety krásy, pročež se rády obklopují krásnými věcmi. Naštěstí ví, kolik si za ně mohou dovolit utratit, něco jiného to ale je s večírky a večeřemi v restauracích. Ušetřit mohou za předpokladu, že nebudou chodit tolik ven, ale plány s přáteli či rodinou si udělají v domácím prostředí, kde ani zdaleka tolik neutratí.

Štír

Jak jde o krize, Štíři umí zachovat chladnou hlavu, jednoduše se jich vůbec nebojí. Řídí se heslem, že co je nezabije, to je posílí. Když ale přijde na zacházení s penězi, ne vždy jich mají dostatek, přičemž zcela výjimečně by jim mohla být k užitku pomoc blízkých, kterou za normálních okolností nejen nevyhledávají, ale také odmítají. Zeptat se dobrého přítele na malou půjčku jim přitom neublíží.

Střelec

Přestože jsou Střelci detailisté, jakmile se dostanou do jakýchkoliv problémů, volí z nich nejsnadnější cestu ven bez ohledu na následky. Každý den prožívají, jako by snad byl jejich poslední, peníze rozhází na večírku nebo je utratí za losy, protože mají pocit, že se jim to může zrovna ten den vyplatit. Někoho ze svých nejbližších by proto měli požádat, aby na ně dával pozor a nenechal je utrácet za nepotřebné hlouposti.

Kozoroh

S financemi jsou Kozorozi skvělí, ví, že za jejich příjmem stojí těžká dřina, a proto nemají problém odložit nákupy věcí, které by si koupili jen pro radost, nikoliv pro užitek. Finanční stabilitu si do detailu zajistí zpracováním celoročního plánu, v němž zohlední svoje budoucí cíle a dají si tak jasný cíl, na co šetří a na co se mohou těšit.

Vodnář

V celém zvěrokruhu těžko pohledat větší milovníky života než Vodnáře, kteří by si i se stovkou v kapse na týden hravě vystačili. Jsou totiž vynalézaví. Pravdou ale je, že díky vynalézavosti se do takové situace pravděpodobně nedostanou – když zapojí fantazii, hravě vymyslí, jak peníze vydělat nebo našetřit.

Ryby

Vytáhnout hlavu z oblaků a více si všímat reality by prospělo Rybám. Ty se ošklivé pravdě nerady dívají do očí, ale stejně se jí nevyhnou. Čím dříve si uvědomí, že by potřebovaly více peněz, tím lépe se připraví. Stačí jim řídit se intuicí, protože mají dar, díky kterému je intuice nezklame a pomůže jim činit správná rozhodnutí.

Jak na tom budete mimo jiné i s financemi podle výkladu karet v listopadu?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 13. 5. 2024

Je pravděpodobné, že se vám podaří vše, co si dnes řeknete, Berani. Pokud vás brzdí obavy o integritu vztahu nebo dlouhodobé vyhlídky partnerství, můžete obavy rozptýlit přímou konfrontací s danou osobou. Možná zjistíte, že on nebo ona má stejné pocity jako vy. Upřímnost je dnes důležitá.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.