Celebrity

23. července 2022 06:00

Vanesa Havlíková

Soudit mě může jen divák, říká Karel Roden o své nové bizarní roli

Tvůrci připravovaného projektu Indián, kde si hlavní roli zahraje uznávaný český herec Karel Roden, zveřejnili první oficiální trailer k filmu. Jeden z nejlepších českých herců má v komedii hodně nezvyklou roli. Karel Roden se těší na reakce diváků.

Hlavní roli v připravovaném filmu ztvární vynikající herec Karel Roden, který se doposud s takovou rolí ještě nesetkal. Představí se coby zaneprázdněný workoholik, jenž se dostane do situace, během které se do něj vtělí duch umírajícího indiánského náčelníka.

„V první řadě je to komedie, ale mně se na tom líbí i ta nadstavba. To, co je ve filmu navíc. Indián má určité poslání, které má film mít. A je jedno, jestli jsem se stal podnikatelem nebo indiánem. Jsem zvědavý, co udělá film s lidmi, kteří se na něj přijdou podívat. Právě diváci totiž mají jako jediní právo film soudit,“ uvedl před novináři Roden, když o filmu mluvil během filmového festivalu v Karlových Varech.

Indián s poselstvím

Tvůrci filmu nejdříve zamýšleli uchopit scénář o životě zaneprázdněného obchodníka, jemuž do života doslova vstoupí indiánský náčelník, jako bláznivou komedii. Později ale od myšlenky ustoupili.

„Prvotní myšlenkou bylo udělat crazy komedii, což jsme ale nakonec zavrhli a přešli ke komedii, která bude mít nějakou hodnotu, bude mít hlubší myšlenku, poselství, jež bude reflektovat dnešní dobu. Náš cíl se tak změnil na vytvoření komedie, která v konečném důsledku přinese situační humor a úsměvné zamyšlení nad podstatou přeměny. Právě indiáni mají určité zásady, pravidla a hodnoty už po staletí,“ vysvětlil producent snímku Patrizio Gente.

„Když se řekne Indián, každý si představí nějaký film o Apačích. V tomhle případě je příběh poněkud překvapivý, lehce ulítlý, možná i bizarní. Tedy alespoň pro mě byl, když jsem si scénář poprvé přečetl. Na první pohled se může zdát, že jsme natočili normální film, ale není to tak. Jsem ale rád, že jsem mohl součástí něčeho takového být,“ prozradil představitel firemního asistenta Juraj Kemka.

Uznávaní herci

Kromě Karla Rodena se ve filmu objeví například Martin Myšička, Marta Trzebiatowska, Juraj Kemka, Lukáš Latinák, Jaroslav Dušek nebo Vica Kerekes.

„Moje postava ředitelky firmy je hodně negativní. Partnerem mi na place byl Martin Myšička, u kterého se mi moc líbí, jak nad postavou přemýšlí. Máme to stejně. Na place se soustředíme jenom na film. A točit s Karlem Rodenem byl můj sen,“ svěřila se herečka pro FTV Prima.

Kromě českých a slovenských herců se na plátně objeví například i uznávaní polští herci Daniel Olbrychski, Marta Zmuda Trzebiatowska, Magdalena Niec a Przemyslav Kapsa.

Sám režisér Tomáš Svoboda, který má za sebou filmy jako Hodinový manžel, Manžel na hodinu, Jak se zbavit nevěsty či Dvě nevěsty a jedna svatba, je zvědavý, jak snímek diváci přijmou.

„Hranice mezi humorem a trapností je velmi tenká. V našem filmu se toho diváci bát nemusí. Čekají je krásné lokace, skvělá filmová muzika a zajímavý příběh. Je to vtipné a nebude nouze o komické situace,“ svěřil se s úsměvem režisér filmu Tomáš Svoboda.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.