Celebrity

1. března 2023 13:34

Josef Šťastna

Jak bydlí Putinova milenka Alina: Dvacet domů, vrtulník a privátní vlakové nádraží

Prezident Vladimir Putin jezdí kvůli bezpečnosti čím dál častěji obrněným vlakem

Ruský prezident Vladimir Putin (70) se umí postarat o ty, které má rád. Odměnil se také bývalé gymnastce Alině Kabajevové (39), se kterou má podle novinářů tři děti. Investigativní web Projekt nyní popsal, jakým majetkem Kabajevová disponuje.

Despotický vládce a válečný agresor Putin si soukromí vždy pečlivě střežil, přesto se ruští i zahraniční novináři shodují, že bývalá „bokovka“ Kabajevová povýšila a je v podstatě nejdůležitější ženou v okruhu ruského prezidenta.

Olympijská šampionka z her v Athénách (v roce 2004) nikdy nevyloučila, že by měla s Putinem milostný poměr. Je téměř jisté, že mu porodila tři děti, za což se jí vládce Kremlu pohádkově odvděčil.

„Alina má s Putinem malého chlapce a dvojčata. Všechny děti se narodily ve Švýcarsku. Všechny děti mají švýcarské pasy a předpokládám, že ona jej má také,“ uvedl web Page Six o rodinných poměrech vládce Kremlu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Podívejte se, jak bydlí Andrej Babiš

Sportovkyně uzbeckého původu z muslimské rodiny je o 31 let mladší než Putin a proslula obrovskou loajalitou a vytrvalostí. Podle amerického ministerstva financí vlastní luxusní nemovitosti v Moskvě, Soči, Petrohradě a také ve Švýcarsku poblíž Ženevského jezera. Investigativní web Projekt nyní ukázal, jak si Kabajevová žije.

Putin nechal nemovitosti napsat na loajální podnikatele

Většina z dvacítky nemovitostí, které podle portálu Projekt Kabajevová vlastní, je napsána na její příbuzné nebo oligarchy, kterým Putin důvěřuje. Vedle rezidence ruského prezidenta ve Valdaji v Novgorodské oblasti byl postaven jeden z domů, který bývalá gymnastka využívá jako místo pro rekreaci. Dřevěný dům se začal stavět v roce 2020 a dokončen byl o dva roky později. Nemovitost má 1 200 metrů čtverečních.

Kabajevová stejně jako ruský vládce při cestách do Valdaje zřejmě využívá speciální železniční trať, která končí na tajném soukromém nádraží. Z této zastávky pak prezidentova přítelkyně létá do Putinovy rezidence vrtulníkem. Podobné železniční stanice se nacházejí i u Putinovy rezidence v Soči a jeho sídla Novo-Ogarjovo. Do těchto stanic Putin cestuje obrněným vlakem z nádraží v Moskvě. Analytici se shodují, že stále méně důvěřuje cestování letadlem.

Podle ruských investigativních novinářů Putinově milence patří také luxusní apartmán v přímořském letovisku Soči, který je velký úctyhodných 2 600 metrů čtverečních. Součástí luxusní nemovitosti je  bazén či přistávací plocha pro vrtulníky. Uvnitř bytu je dvacet pokojů, kinosál, solárium, sauna, herna s kulečníkem nebo bar s parketem.

Celková cena nemovitostí, jimiž Kabajevová disponuje, se podle webu Projekt pohybuje okolo 120 milionů dolarů (asi 2,7 miliardy korun). Milenka ruského prezidenta v současné době žije spokojený život ve Švýcarsku, které si v mezinárodní politice stejně jako Rakousko uchovává neutrální status.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.