Celebrity

1. března 2023 13:34

Josef Šťastna

Jak bydlí Putinova milenka Alina: Dvacet domů, vrtulník a privátní vlakové nádraží

Prezident Vladimir Putin jezdí kvůli bezpečnosti čím dál častěji obrněným vlakem

Ruský prezident Vladimir Putin (70) se umí postarat o ty, které má rád. Odměnil se také bývalé gymnastce Alině Kabajevové (39), se kterou má podle novinářů tři děti. Investigativní web Projekt nyní popsal, jakým majetkem Kabajevová disponuje.

Despotický vládce a válečný agresor Putin si soukromí vždy pečlivě střežil, přesto se ruští i zahraniční novináři shodují, že bývalá „bokovka“ Kabajevová povýšila a je v podstatě nejdůležitější ženou v okruhu ruského prezidenta.

Olympijská šampionka z her v Athénách (v roce 2004) nikdy nevyloučila, že by měla s Putinem milostný poměr. Je téměř jisté, že mu porodila tři děti, za což se jí vládce Kremlu pohádkově odvděčil.

„Alina má s Putinem malého chlapce a dvojčata. Všechny děti se narodily ve Švýcarsku. Všechny děti mají švýcarské pasy a předpokládám, že ona jej má také,“ uvedl web Page Six o rodinných poměrech vládce Kremlu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Podívejte se, jak bydlí Andrej Babiš

Sportovkyně uzbeckého původu z muslimské rodiny je o 31 let mladší než Putin a proslula obrovskou loajalitou a vytrvalostí. Podle amerického ministerstva financí vlastní luxusní nemovitosti v Moskvě, Soči, Petrohradě a také ve Švýcarsku poblíž Ženevského jezera. Investigativní web Projekt nyní ukázal, jak si Kabajevová žije.

Putin nechal nemovitosti napsat na loajální podnikatele

Většina z dvacítky nemovitostí, které podle portálu Projekt Kabajevová vlastní, je napsána na její příbuzné nebo oligarchy, kterým Putin důvěřuje. Vedle rezidence ruského prezidenta ve Valdaji v Novgorodské oblasti byl postaven jeden z domů, který bývalá gymnastka využívá jako místo pro rekreaci. Dřevěný dům se začal stavět v roce 2020 a dokončen byl o dva roky později. Nemovitost má 1 200 metrů čtverečních.

Kabajevová stejně jako ruský vládce při cestách do Valdaje zřejmě využívá speciální železniční trať, která končí na tajném soukromém nádraží. Z této zastávky pak prezidentova přítelkyně létá do Putinovy rezidence vrtulníkem. Podobné železniční stanice se nacházejí i u Putinovy rezidence v Soči a jeho sídla Novo-Ogarjovo. Do těchto stanic Putin cestuje obrněným vlakem z nádraží v Moskvě. Analytici se shodují, že stále méně důvěřuje cestování letadlem.

Podle ruských investigativních novinářů Putinově milence patří také luxusní apartmán v přímořském letovisku Soči, který je velký úctyhodných 2 600 metrů čtverečních. Součástí luxusní nemovitosti je  bazén či přistávací plocha pro vrtulníky. Uvnitř bytu je dvacet pokojů, kinosál, solárium, sauna, herna s kulečníkem nebo bar s parketem.

Celková cena nemovitostí, jimiž Kabajevová disponuje, se podle webu Projekt pohybuje okolo 120 milionů dolarů (asi 2,7 miliardy korun). Milenka ruského prezidenta v současné době žije spokojený život ve Švýcarsku, které si v mezinárodní politice stejně jako Rakousko uchovává neutrální status.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.