Celebrity

1. března 2022 19:25

Anna Kopečková

České osobnosti a válka: Bohdalová je paralyzovaná. Mišík nečekal, že se toho dožije

Jak osobnosti reagují na situaci na Ukrajině?

K ruské invazi na Ukrajinu se vyjadřují nejen politici, ale také mnohé známé osobnosti z řad umělců. Co si o současném dění myslí zpěvák Vladimír Mišík nebo herečka Simona Stašová, která vše probírá se svou maminkou Jiřinou Bohdalovou?

Simona Stašová je pracovně velmi zaneprázdněná a odehrává jedno divadelní představení za druhým. To, co se děje momentálně na Ukrajině, však vnímá velmi intenzivně „Já jenom doufám, že všechno dobře dopadne. To doufáme všichni. Chvilkami mám pocit, že čtu nějakou dějepisnou knížku a že se chci zeptat, ve kterém roce to, prosím vás, tenkrát bylo. Jo, rok 2022, jo, ono je to teď! To snad není pravda! Je to něco neuvěřitelného, co rozum nebere,“ popsala herečka své pocity v pořadu Showtime.

Jiřinu Bohdalovou válka paralyzovala

Události na Ukrajině šokují nejen ji, ale i její maminku, herečku Jiřinu Bohdalovou, se kterou jsou si velmi blízké. „Moje dcera je trochu katastrofická, má o mě pořád strach. Bojím se něco říct, že mi například není dnes dobře, hned se ptá, co se děje. Věděla jsem už zamlada, že o mě bude dobře postaráno,“ popsala svůj vztah k jediné dceři Jiřina Bohdalová ve své autobiografické knize Můj život mezi slzami a smíchem. O tom, co se momentálně děje jen několik stovek kilometrů od našich východních hranic, spolu hodně mluví.

„Teď poslední dny pořád, máma je úplně paralyzovaná, to nikdo nečekal. Když někdo cení zuby a vytahuje se, to se dá pořád kritizovat, ale tomuhle ani jedna nevěříme. Ale to celý národ a svět snad nevěří, propánakrále!“ dodala Stašová v pořadu Showtime s tím, že by si přála, abychom dál žili normální příjemný život s vědomím, že tu nejsme napořád. „Bože můj, to je neuvěřitelné, co někteří lidé mají v hlavě, jako že tady budou 500 let. Vždyť jsme tady všichni na návštěvě a měli bychom si to užít,“ poznamenala.

Vladimíru Mišíkovi z událostí běhá mráz po zádech

Své pocity v pořadu Showtime popsal i zpěvák a hudebník Vladimír Mišík, který před necelým rokem oznámil, že kvůli zdravotním problémům (především bolestivé artróze levé ruky) končí s koncertováním. Sám zažil okupaci v roce 1968 a nikdy ho nenapadlo, že by se někdy mohlo opakovat něco podobného. Současná situace je podle něj šílená a strašidelná.

„Rusové nás okupovali a byli tady 30 let, takže zkušenost je to docela dramatická, ale že by byla válka v Evropě, to se přiznám, to jsem si představit nedovedl. Pořád jsem doufal, že jsou ti dotyční psychopati, že se do sebe nepustí, ale jak je vidět, v Kremlu sedí člověk, kterému je to úplně jedno. Prostě hrůza,“ okomentoval Mišík události, z nichž mu běhá mráz po zádech.

Sám si pamatuje, jak v šedesátém osmém řada lidí z naší země prchala, stejně jako nyní prchají Ukrajinci. „Pamatuju si, že i Rakousko a Německo československé imigranty přijímaly a pomáhaly jim,“ dodal hudebník, pro kterého jsou válka a jednání ruského prezidenta stejně jako pro většinu lidí nepochopitelné.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.