Jak hubnout podle horoskopu: Raci musí začít v kuchyni, Štíři se potřebují vybičovat

Kritický pohled na vlastní postavu mají pravděpodobně všichni a mnoho žen si myslí, že by potřebovaly shodit pár kilogramů, byť tomu tak občas nutně z pohledu ostatních není. Hubnutí je nicméně složitá disciplína vyžadující odhodlání a vůli. Pokud se s ním trápíte, přečtěte si, jak můžete hubnout podle horoskopu.

Beran

Podráždit vlastní soutěživost je nejefektivnější způsob, jak Berani mohou nastartovat hubnutí, ať už za pomoci cvičení, či stravování. Lidé narození v tomto znamení mají tendence se pouštět do věcí, které nedokončí, snadno se začnou nudit či zleniví. Pokud si najdou někoho, koho budou moci překonávat, pokud se budou moci chlubit nejnovějším vybavením na cvičení či doplňky stravy, pravděpodobnost úspěchu při shazování kil se hned výrazně zvýší.

Býk

Z celého zvěrokruhu jsou Býci největší požitkáři, pravidelné cvičení a dodržování zdravé stravy je pro ně proto skutečným oříškem. Mnohem víc je přitahuje představa odpočinku u filmu s pytlíkem chipsů na klíně. Zároveň ale milují okatý luxus, a jakmile jim někdo zdravý životní styl tímto způsobem odprezentuje, cesta za lepší postavou se před nimi začne rýsovat. Když si zaplatí exkluzivní členství v dobře vybavené posilovně, jejíž součástí je i wellness, propadnout ho rozhodně nenechají.

Blíženci

Blíženci jsou velmi energetičtí jedinci, nastavit si režim cvičení a držet se ho jim tedy naštěstí příliš velký problém nedělá. Rádi svůj čas využívají efektivně a dělají víc věcí najednou, proto je pro ně ideální formou pohybu běh či rychlá chůze. Najdou-li někoho, kdo se bude sportu věnovat s nimi, mohou si při cvičení popovídat. Pokud půjdou sami, mohou si poslechnout třeba vzdělávací podcast. Důležité je, aby měli dojem, že nemrhali časem.

Rak

Rodinně založení Raci se nejraději drží doma, pokud chtějí hubnout, není cestou začít v posilovně, nýbrž ve vlastní kuchyni. Největší motivací by pro ně bylo, kdyby nové zdravé stravovací návyky mohli sdílet s rodinou a své blízké krmit dobrotami, které jim neublíží a po nichž nepřiberou. Hledání nových receptů či úprava těch starých do zdravější formy je něco, v čem najdou zalíbení, obzvlášť pokud se v tomto směru dočkají podpory ze strany rodiny.

Lev

O vlcích se říká, že jsou samotáři, o Lvech to ale neplatí ani zdaleka. Potřebují být ve společnosti a ideálně mít dojem, že jsou středem pozornosti. Nejlepším prostředkem k hubnutí pro ně proto je docházení na kolektivní sport, například na fotbal, basketbal či volejbal. V širší skupině lidí budou motivovaní k co nejlepším výkonům, protože budou chtít vyniknout a být takovým hráčem, díky kterému tým vyhrává.

Panna

Vlastnost, díky které jsou Panny úspěšné, je zároveň bohužel i tou, která je jindy brzdí – perfekcionismus. Snahy o hubnutí jim totiž komplikuje především fakt, že jakmile jim nějaký sport okamžitě nejde nebo nevidí výsledky hned po prvních dnech, jsou zklamané a demotivované. Nejlepší pro ně tedy bude najít sport, v němž si věří a vytvořit si režim, na jehož dodržování dbají i v jiných ohledech a ve cvičení by to tím pádem neměl být problém.

Váhy

Přísný režim, ať už by se týkal stravy či pohybu, by Váhy od hubnutí spolehlivě odradil. Zdravý životní styl by u nich neměl zacházet do extrémů, v životě totiž potřebují jistou rovnováhu a nechtějí mít pocit, že mu dávají víc, než je vhodné. Pokud chtějí zhubnout, musí si najít způsob, který jim příliš nebude zasahovat do zavedeného systému a nebude je stresovat.

Štír

Pokud jde o hubnutí, Štíři jsou pravým opakem Vah a potřebují extrém, fungují v systému „všechno nebo nic“. Jsou bojovné povahy, a proto se nejlépe budou cítit díky pohybu, při němž to budou moci dokázat. Oblíbí si tak například box či posilování. V případě, že se rozhodnou ke změně, nepůjde jim jen o hubnutí, kompletně převrátí svůj život. Někdo by na ně ale měl dohlížet, mají totiž sklony ignorovat varovné signály, že jejich tělo už víc neunese.

Střelec

Cvičení a posilování vnímají Střelci spíš jako nepříjemnou povinnost, a proto u něj příliš dlouho nevydrží. Chtějí-li zhubnout, musí to pojmout spíš jako cestu za zábavou než za vysněnou postavou. Mohou zkoušet nové neotřelé věci, například lezení po horách i po stěně, jízdu na koni či turistiku. Aktivity musí pravidelně střídat, aby se nezačali nudit, kreativní jsou nicméně naštěstí dost.

Kozoroh

Kozorozi jsou velmi striktní a rádi sami sobě, občas i okolí, nastavují režim, jehož porušení vnímají s obrovskou nelibostí. Hubnutí je pro ně v podstatě radost, protože si mohou na každý den dokonale naplánovat, co budou dělat a jíst. Všechno berou vážně a největší radost mají z úspěchů, za které se mohou sami pochválit. Jsou často oddaní svému zaměstnání a jde přesně o ten typ lidí, kterým by se posilovna v práci jako benefit líbila.

Vodnář

Objevitelé novinek ze všech sfér. Takoví jsou Vodnáři, které populární formy pohybu neuchvátí, ale za novinkami se ihned poženou. Jsou to individualisté a když je přátelé budou tahat na aerobik, nepůjdou na něj. Zato si rádi ve vedlejším městě zajdou na jógu se štěňátky (ano, to existuje) nebo na kurzy tance. Potěší tak nejen tělo, ale i ducha, což přesně potřebují.

Ryby

Pro Ryby je pohyb smysluplný pouze tedy, pokud je stimuluje i mentálně. Lidé narození v tomto znamení se totiž raději starají o svou mysl a duši než o fyzickou schránku. Bude jim proto vyhovovat jóga, meditace nebo taj-či, a to ideálně ve venkovních podmínkách, protože příroda sama o sobě je dobíjí neuvěřitelnou energií. Naopak zátěžové sporty nejsou nic pro ně a jen by je vyčerpaly.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 9. 5. 2024

Berani, dnes můžete být požádáni, abyste zpomalili. Ať už to přijde v podobě pokuty za překročení rychlosti nebo odřeného kolena, když zakopnete, musíte tomuto poselství naslouchat. Klíčové pro vás nyní je, abyste v důsledku tohoto zpomalení nepropadali přílišným emocím. Vězte, že je to pro vaše vlastní dobro. Nestěžujte si na to, prostě to udělejte.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.