Negativní vlastnosti znamení a jak je napravit: Raci jsou náladoví, Býci tvrdohlaví

Nikdo není dokonalý, negativní vlastnosti k lidskosti zkrátka a jednoduše patří. Na všech se ovšem dá pracovat a mnoho z nich se také odvíjí od toho, v jakém znamení zvěrokruhu se člověk narodil. Jaký je podle horoskopu váš zápor a jak ho co nejefektivněji napravit?

Beran

Beran je prvním znamením zvěrokruhu, tudíž ve své podstatě dítětem. Touha lidí narozených v tomto znamení po pozornosti působí na ostatní dětinsky. Mají sklony si myslet, že se vše točí okolo nich a mohou cpát lidem své názory a nápady bez ohledu na situaci. Potřebují, aby jejich okolí 24 hodin denně a 7 dní v týdnu vnímalo jejich pocity a postoje, kvůli čemuž je leckdo může považovat za sobce a držet se od nich dál.

Ve skupině přátel by Berani neměli zapomínat, že je důležité se jich ptát, jak se jim daří a skutečně naslouchat odpovědím. Svůj zdánlivě nekonečný elán by měli využívat k tomu, aby blízké podpořili v jejich záměrech. Rádi se hádají, a tak místo toho, aby se překřikovali s těmi, na kterých jich záleží, by svůj hlas měli využít, aby se jich zastali, když to bude potřeba. Pak se dočkají i vytoužené pozornosti, ale z dobrých důvodů.

Býk

Tvrdohlavostí jsou Býci v podstatě proslulí a jejich blízcí se s ní musí potýkat na denní bázi. Tato vlastnost jim zabraňuje respektovat názory ostatních jednoduše proto, že nejsou stejné jako ty jejich. Věří, že jejich pravda je ta jediná a správná, proto si neváží lidí, kteří mají jiný pohled na cokoliv. To z nich sice dělá dříče nejen po kariérní stránce, ale jejich víra, že ostatní lidé jsou špatní jen proto, že nemají stejné hodnoty, nikomu okolo nepomáhá.

Tendence dělat věci správně a včas je nedílnou součástí tvrdohlavosti, proto to nutně není čistě negativní vlastnost. Neschopnost přijmout konstruktivní kritiku nebo si jen poslechnout druhý názor ale Býky brzdí v jejich rozvoji a také jim to zabraňuje v navazování intimních vztahů. Měli by proto otevřít svou mysl, nechat ostatní, aby se cítili, přemýšleli a vyjadřovali tak, jak chtějí, aniž by je odsuzovali. Vztahy s jejich blízkými pak budou kvalitnější, a dokonce se mohou něco přiučit.

Blíženci

Lidé narození v tomto znamení často poslouchají výčitky, že mají dvě tváře. Pravdou je, že skutečně mění názory a vyjadřování tak pravidelně, jako by snad v jejich těle byly dvě odlišné osobnosti. Pozornost udrží jen chvíli, každý moment prožívají intenzivně a jejich chování se mění v závislosti na tom, kde a s kým jsou. V kolektivech nemají problém zapadnout a mají spoustu známých, ale lidé se zdráhají se s nimi sblížit, protože neví, jací opravdu jsou.

Blíženci možná mají dvě tváře, ale falešní nejsou, naopak jsou upřímní a nebojí se vyjádřit své pocity. Lépe by ale udělali, kdyby přestali žít pouze v přítomném momentě. Měli by si s někým ze svých blízkých něco naplánovat a plán dodržet, i kdyby si měli nastavit upozornění na desítce různých aplikací. Na srazu s přáteli by jim prospělo, kdyby se soustředili na konverzaci s jedním člověkem, během které by pro změnu nevtipkovali. Ukážou tím, že nejsou tak nespolehliví, jak se mohou zdát.

Rak

Citlivost je nejcharakterističtější vlastností Raků. Ač leckdy není na škodu, v některých situacích je tomu přesně naopak. Raci totiž podléhají svým emocím, podle čehož se pak také chovají a působí extrémně náladově. Je ironické, že pokud někdo dělá to samé, nelíbí se jim to a dají to jasně najevo. Můžou pak působit panovačně a lidé si často neví rady s tím, jak k nim přistupovat, aby nevyprovokovali reakci. To není dobrý základ k budování smysluplných mezilidských vztahů.

Chtějí-li Raci změnit své chování, měli by začít od základu. Pokud je něco zraní, urazí, či pokud budou mít plné zuby někoho jiného, místo útoku či ignorace by měli začít s druhou osobou mluvit a věci si vyjasnit. Lidé v tomto znamení mají potenciál být pro své blízké jakýmsi náhradním rodičem, a když zvládnou zkrotit svou náladovost, blízcí uvidí jejich upřímnou starostlivost a lásku.

Lev

Toto znamení je pod nadvládou Slunce a tak lidé v něm narození mohou mít pocit, že i okolo nich se točí svět. Jejich extrémní touha po pozornosti může lidi odpuzovat, i když jim samotným to nemusí vůbec docházet. Z celého zvěrokruhu mají největší, ale paradoxně zároveň nejkřehčejší ego. Potřebují uznání, ale získat ho nadměrným předváděním není rozumná cesta.

Lvi by si měli zapamatovat, že zářit nechtějí jen oni, a dát prostor na výsluní také ostatním. Časem se smíří s tím, že všechno nemusí být o nich a vlastně jim to přestane vadit. Když budou lidem v okolí ukazovat, že je respektují, prohloubí s nimi vztahy. Posléze mohou také zjistit, že poděkování za podporu je těší víc než pozornost, kterou by si jindy vydupali.

Panna

Panny mají cit pro detail a mají potřebu mít nad vším kontrolu, což z nich v očích ostatních často dělá otravné perfekcionisty lpící i na těch nejdrobnějších maličkostech. Jejich nejbližší se často cítí utlačováni, protože jim je zasahováno do života, aniž by o to prosili. Neustálá kritika si pak také vybírá daň na mezilidských vztazích obecně, protože každého jednou zkrátka omrzí ji poslouchat.

Lidé nechtějí neustále slyšet, co dělají špatně, a to by si Panny měly zarýt hluboko do paměti. Když budou do svých blízkých jen rýpat, docílí toho, že se jim přestanou ozývat, a nakonec se odcizí. Cit pro detail by proto měly využít k tomu, aby si všímaly i pozitiv a uměly za ně lidi ve svém okolí ocenit. Zlaté pravidlo ovšem je poskytovat názor jen za předpokladu, že o něj byl projeven zájem.

Váhy

Ačkoliv Blíženci mají pověst lidí se dvěma tvářemi, Váhy jsou většinou ještě horší – přelétavé a povrchní. Mají potřebu se zavděčit, a když přizpůsobí své chování okolí a najednou jsou jiné i před lidmi, kteří je znají, je oheň na střeše. Pokud jsou zadané, flirtují s jinými lidmi, protože taková pozornost jim dělá dobře. Když jim samotným někdo nejde na ruku tak, jak jsou zvyklé jít na ruku jiným, vyvolávají hádky a své neúspěchy raději přisuzují komukoli než sobě.

Váhy milují společnost lidí, musí si ale uvědomit, že není zdravé uzpůsobovat svou osobnost tomu, okolo koho se zrovna pohybují. Socializovat se umí i bez přetvářky a snahy se zavděčit každému v místnosti, jakmile si to uvědomí, uleví se jim a zábava po jejich boku bude proudit samovolněji. Okolí si totiž jejich nenucenosti všimne.

Štír

Lidé narození ve znamení Štíra milují záhady a rádi jim přicházejí na kloub. Ve všem se snaží hledat hlubší smysl a chtějí znát všechna tajemství. Neuvědomují si ale, že ne za vším je skrytá symbolika. Mají také pocit, že musí mít pod kontrolou situace i lidi ve svém okolí, působí tak, že dopředu kalkulují každý krok. Rovněž lpí na traumatech a ranách z minulosti, kvůli čemuž jsou podezíraví, manipulativní a kohokoliv, koho mohou, podrobí vlastní neprofesionální psychologické analýze.

Touha hledat skrytou pravdu může vést k posedlosti a paranoie, což v důsledku přináší potřebu pátrat ještě hlouběji a mnohdy přitom zbytečně. Musí-li něco či někoho nutně zpochybňovat, měli by se ujistit, že mají po boku někoho, kdo je usadí, pokud to přeženou. Je potřeba, aby se uklidnili a uvědomili si, že ne všichni se v jejich blízkosti objevili proto, aby je dostali.

Střelec

Není snad jediný Střelec, který by na své okolí nechtěl působit jako všeználek. Svoje názory vyslovují i v momentech, kdy se o ně nikdo neprosil. Lidé narození v tomto znamení mají předpoklady k lásce ke vzdělávání, od kohokoliv jiného se ale nic učit nechtějí, překřikují a odmítají postoje, které se liší od těch jejich. Působí proto povýšeně a domýšlivě, čímž od sebe odhánějí potenciální přátele. Mohou mít spoustu vědomostí a zkušeností, ale k čemu to je, když je nemají s kým sdílet?

Je pokrytecké vlastní náhled na svět považovat za jediný faktický a vysmívat se těm, kteří mají jiný. Střelci si musí uvědomit, že upřímnost není dobrou výmluvou při zamítání cizích názorů. Věci není nutné prožít, aby se z nich člověk něco naučil. Je třeba se naučit vnímat ostatní a naučit se mluvit s nimi spíše než na ně. Z výměny názorů se nemusí stát agresivní debata.

Kozoroh

Nádech, výdech, uvolnit ramena a uklidnit se. To by se měli naučit Kozorozi, kteří jsou z celého zvěrokruhu největšími dříči a zároveň jsou nejvíc seriózní. Jejich životní styl se dá popsat jako samá práce a žádná zábava, díky čemuž jsou sice disciplinovaní a dosahují svých cílů a snů, ale na ostatní působí jako suchaři. Netolerují totiž spontánnost. Jsou to tak trochu ledové královny, striktní osobnosti, s nimiž je těžké se pobavit.

Kozorozi by se měli naučit zapomenout na práci, když v zaměstnání zrovna nejsou. Být seriózní mezi kolegy rozhodně není na škodu, ale vzít si čas od času volno a naplnit svůj život i něčím jiným, než pracovními úspěchy jim prospěje. Z vrcholu je sice hezký výhled, ale ještě hezčí je, když ho člověk má s kým sdílet a výstup na něj oslavit.

Vodnář

Všichni v jejich okolí dobře ví, že Vodnáři jsou unikátní. Rádi vyčnívají z davu, rádi se baví, a ještě raději s lidmi sdílí své kontroverzní názory. Očekávají, že změní postoje ostatních a dostane se jim uznání. Sami dobře ví, že jejich názory jsou výjimečné, právě z tohoto důvodu je rádi sdílí vždy a všude. Jsou to rebelové, kteří chtějí bojovat proti přesile, ale to z nich činí nepředvídatelné a občas otravné osobnosti.

Vodnáři mívají většinou dobré úmysly, ale musí si uvědomit, že svým excentrickým chováním je mnohdy akorát sami zazdívají. Vyčnívají už jen díky svým originálním nápadům, není nutné dojem ještě přiživovat až nepochopitelně podivným chováním. Chtějí-li skutečné uznání, mohou se držet hesla, že méně je někdy více.

Ryby

Pořádný budíček je přesně to, co by věčně zasněné Ryby potřebovaly. Neustále se pohybují ve vlastním imaginárním světě, a to bez ohledu na to, jak moc se jejich okolí snaží je stáhnout zpět nohama na zem. Na jednu stranu je to pochopitelné, protože jsou citlivé a vnímavé, pročež registrují každou změnu nálady v místnosti, aniž by si jí kdokoliv jiný všiml. Jednou se ale reálnému světu musí postavit čelem.

Jak jim je v jejich vlastním světě? Čím se ten svět liší od toho reálného? Tyto otázky by si měli lidé narození v tomto znamení položit, aby to pozitivní ze své fantazie dokázali alespoň částečně implementovat do reality. Kdo jede na jiné vlně než všichni ostatní, ten má problém si vytvářet vztahy a rozdávat lásku, které má pro ostatní snad nekonečné množství. I skutečný život je krásný, když ho Ryby zkusí přizpůsobit obrazu svému.

Podívejte se, jaké bude září podle výkladu karet Helen Stanku:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 5. 5. 2024

Vaše intuice je na vysoké úrovni, Berani, ale možná nejste schopni pochopit, jaké psychické vjemy dostáváte. Emoce, obrazy a symboly, které zachytíte od druhých a z astrální roviny, mohou být nejasné a snadno si je vyložíte špatně. Mohou však být důležité. Zapište si je a podívejte se na ně třeba za den. Pak byste jim měli být schopni porozumět.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.