Celebrity

31. října 2023 15:10

Vanesa Havlíková

Jak přežít svého muže? Filmová adaptace knihy Jany Bernáškové míří do kin

Již 9. listopadu vstupuje do českých i slovenských kin romantická komedie Jak přežít svého muže, která vznikla podle knižního bestselleru Jany Bernáškové. Ta si v ní zahraje i hlavní roli. Scénář napsal a režie filmu se ujal Rudolf Merkner, známý scenárista seriálů Vyprávěj, Mazalové a filmů Bobule, Rafťáci aj.

Film vypráví příběh mladé herečky Lucie (Jana Bernášková), která se po mateřské dovolené snaží vrátit do práce, ale setkává se s klasickými starostmi svobodných matek a současně se zamotává do bláznivých situací při hledání nové lásky. K lásce patří i erotika, a tak se komedie nebojí ani odvážnějších milostných scén.

Čtěte také: Eva Burešová nazpívala píseň k filmu Jak přežít svého muže. Toto téma je jí prý známé

Erotické scény jsou pro Bernáškovou premiéra

„Já jsem nikdy předtím žádné erotické scény netočila. Ve filmu mám celkem čtyři milostné scény se třemi muži (v podání Marka Němce, Romana Zacha a Tomáše Měcháčka) a každá z nich je pojatá jinak. Jedna je komediální, druhá divoká a pak jsou dvě scény spíše něžného charakteru. A tyhle dvě scény byly z pohledu herectví nejtěžší. Může to znít zvláštně, ale zahrát milostný akt plný něhy je dost náročné,“ říká Jana Bernášková, kterou navíc na place režíroval její manžel Rudolf Merkner.

Natáčení těchto scén tedy bylo o to více pikantnější. „S Rudou i s mými hereckými partnery jsme se na to na zkouškách dopředu připravili. Všichni jsme věděli, do čeho jdeme. Při natáčení těchto obrazů se nakonec nejvíc zpočátku styděli moji filmoví ‚kluci‘. Pořád měli tendenci se Rudovi omlouvat. On je ale vždycky ujistil, že je všechno v pořádku, naopak je třeba ještě instruoval, jak mě mají coby mí filmoví milenci obejmout,“ popisuje dále Jana.

Přečtěte si: Tvůrci komedie Jak přežít svého muže představili plakát a oficiální trailer

Na film se můžete těšit již 9. listopadu

Hlavní hrdinku na její nelehké životní cestě doprovázejí její extrovertní potrhlé kamarádky – Iva Pazderková, Mahulena Bočanová, Pavla Dostálová a její zhmotnělý vnitřní hlas Šedivka, která Lucii radí. Hraje ji Ivana Chýlková.

A jaký má Ivana obecný názor na udílení rad? Dá se vůbec někomu radit? „Jak kdy a jak v čem. Možná v nějakých běžných každodennostech, ale v rovině lásky to je mnohem problematičtější. Pokud je jedinec citově založený, rozumné rady nemají šanci, a když ano, tak krátkodobě. Srdce je vždycky silnější než rozum a dělá si, co chce…,“ myslí si Ivana Chýlková. Pro své šestnáctileté já by ale přece jen jednu radu měla: „Nedej na rady druhých a jdi za svým snem… Když máš pro něco vášeň, není možný, aby to nedopadlo dobře.“

NA TRAILER FILMU JAK PŘEŽÍT SVÉHO MUŽE SE MŮŽETE PODÍVAT ZDE!

V ústředních rolích se dále představí Ivana Chýlková, Marek Němec, Roman Zach, Mahulena Bočanová, Iva Pazderková, Tomáš Měcháček, Jitka Sedláčková a Pavla Dostálová. Těšit se můžete ale i na Hanu Vagnerovou, Sáru Rychlíkovou, Jordana Haje, Jiřího Krampola, Václava Vašáka, Jiřího Ployhara a další.

Píseň k filmu nazpívala Eva Burešová:

Režie a scénář: Rudolf Merkner, námět: Jana Bernášková, producenti: Zuzana Konrádová, Rudolf Merkner, kamera: Nicolas Bordier, zpěv ústřední písně: Eva Burešová, hudba: David Solař, střih: Petr Pauer, zvuk: Jiří Klenka, kostýmy: Simona  Zemanová, make up: Jana Červenková

Film vstoupí do českých i slovenských kin 9. listopadu, českým distributorem je společnost Falcon, slovenským společnost Bontonfilm. Hlavním partnerem filmu je FTV Prima.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.