Celebrity

13. ledna 2023 06:00

David Laštovka

Jak vypadá Andrea Černá z Princezny ze mlejna? Proč nemá děti a jakou poruchou trpí?

Režisér Zdeněk Troška končí s filmem

Herečka Andrea Černá, která slaví 46. narozeniny, si své soukromí pečlivě chrání. Její životní rolí se stala postava Elišky v pohádce Zdeňka Trošky Princezna ze mlejna. Díky tomu ji zná snad úplně každý. Její život je však zahalen tak trochu tajemstvím.

Přestože Andrea Černá, rodačka z Karlových Varů, toužila po velké rodině, vlastního potomka se dosud nedočkala. „Chtěla bych mít pět dětí, ale zatím nemám žádné. Už jsem měla dávno začít,“ povzdechla si médiím v roce 2001. Od té doby se v tomto ohledu v jejím životě nic nezměnilo. Zda je vdaná, nebo sama, o tom veřejně nikdy nemluví. „Pokud nikde veřejně nepropírám, kdo je u mě doma, ještě to neznamená, že žiju jako kůl v plotě. Jen mi nepřijde vkusné o tom mluvit veřejně. Každý máme nárok na své soukromí. Faktem každopádně je, že pět dětí už porodit nestihnu,“ svěřila se před třemi lety v rozhovoru pro MF DNES.

Trpí poruchou pozornosti

Ohledně svého soukromí jen přiznala, že trpí poruchou pozornosti spojenou s hyperaktivitou, zvanou ADHD, kvůli níž musí být neustále aktivní. I proto si pořídila starou chalupu, kterou postupně renovuje. V létě před dvěma lety ji ale silně poničilo tornádo. „Když jsem tam přijela, chyběla střecha nade mnou a pode mnou. Dům vzdálený 135 kroků ode mě byl úplně srovnaný se zemí. Byli jsme úplně na kraji toho oka a můj stoletý ořech byl vyvrácený, zamotaný do elektrického vedení a překrytý a držel mi střechu,“ líčila pro Jindřichohradecký deník.

Kvůli slávě se maskovala

Na svou nejslavnější roli, Elišku z pohádky Princezna ze mlejna, vzpomíná s láskou. Z toho, že ji pak na ulici lidé poznávali, už ovšem tak nadšená nebyla. „Byla jsem ve druhém ročníku konzervatoře, když jsme se se Zdeňkem (Troškou, pozn. red.) potkali na chodbě a pozval mě na konkurz. Prošla jsem úspěšně dvěma koly a bylo to. Samozřejmě mě těší, že je pohádka oblíbená, ale člověk si chtěl udržet vlastní identitu. Po panu Chudíkovi, který hrál primáře Sovu v Nemocnici na kraji města, rovnou chtěli, aby jim poradil se zdravotními neduhy. Nemůžu ani nechci tvrdit, že jsem se maskovala, jen se mi tehdy hodně rozšířil počet slunečních brýlí,“ poznamenala s úsměvem pro MF DNES.

Sdílejte článek
Štítky rodina herečka děti Zdeněk Troška Eliška Andrea Černá Princezna ze mlejna ADHD

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.