Celebrity

10. října 2024 16:30

Žaneta Dernerová

Jakub Prachař si zahrál na píšťalku z lízátka. Konkuroval profesionálnímu pískači

Jakub Prachař s profesionálním pískačem – Česko Slovensko má talent XII (6)

Herec a hudebník Jakub Prachař si mnohokrát při různých vystoupeních v talentové show notuje se soutěžícími a bubeník se v něm nezapře. Není to však jediný nástroj, který Jakub ovládá. Pauzy během natáčení si krátí hrou na píšťalku z lízátka a o své pískací umění se podělil s publikem i na pódiu. Podívejte se na extra ukázku.

Sirus má velmi neobvyklé povolání. Je profesionálním pískačem. „Má práce je být na pódiu a pískat různé písně,“ překvapil Rakušan pocházející z Vídně všechny porotce talentové show včetně zkušeného producenta a obávaného kata Jara Slávika. „První písně jsem začal trénovat v roce 2015, když jsem přestal hrát na housle. Někde jsem objevil pískání a řekl si, že by to mohlo fungovat,“ popisoval Sirus v zákulisí slavné soutěže.

Pískání rozhodně nepatří mezi hudební mainstream. „Je to velmi tenká forma umění. Když lidem řeknete, že jste pískač, často nevědí, co máte na mysli,“ připustil Sirus v show Česko Slovensko má talent, kterou můžete sledovat každý pátek večer na Primě nebo zpětně či s předstihem na prima+. „Mým snem je cestovat po světě a pískat,“ svěřil se s plánem, jak netradiční hudební odvětví hodlá zpropagovat.

Pískací duo v Česko Slovensko má talent

Pětatřicetiletý muž netušil, že již v předchozích dílech si Jakub Prachař krátil chvíle hrou na malou lízátkovou píšťalku. „Chtěl bych vidět ten kontrast mezi odborníkem a ještě větším odborníkem,“ ukázal na Jakuba nový porotce Leoš Mareš a vyzval ho, aby se k Sirusovi přidal na pódiu. Společně si tak zapískali hit Bella Ciao.

Nebylo to poprvé, kdy Leoš Mareš požádal jednoho z porotců, aby se připojil k soutěžícímu. Jak to šlo Márii Čírové jako učitelce na klavír a mladému hudebníkovi Michaelovi, se podívejte v extra ukázce:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 12. 10. 2024

Rodinní příslušníci toho dnes mohou mít příliš mnoho a požádají vás o větší pomoc, než jste ochotni poskytnout. Ujistěte se, že jste klidní a soustředění, abyste se mohli rozhodnout, které potíže jsou nejnaléhavější a je třeba je řešit jako první. Nebojte se ostatním sdělit své rozhodnutí. Pokud je to možné, raději poskytněte radu než pomoc. Někdy je to to jediné, co lidé skutečně potřebují.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.