Celebrity

28. září 2024 06:30

Žaneta Dernerová

Mária Čírová doučovala mladíka na klavír přímo na pódiu. Neuměl ani noty

Hraje na klavír, ale neumí noty – Česko Slovensko má talent XII (5)

Slovenská umělkyně Mária Čírová je nejenom vynikající zpěvačka, ale též klavíristka. O své zkušenosti se na popud kolegy, porotce Leoše Mareše, podělila se soutěžícím v talentové show přímo na pódiu. Skladbu však musela dotyčnému nejprve přehrát, dosud se totiž nenaučil noty. Přesto by z nich po krátkém cvičení bylo obstojné duo. Podívejte se na extra ukázky.

Třiadvacetiletý Michael Moré raději ztratil práci, než aby se vzdal svého snu. Hudba ho provází odmalička. „Když mi bylo deset, přišel můj strejda s klávesami. A já už tehdy věděl, že je to právě to, co chci dělat,“ vyprávěl v zákulisí talentové soutěže. „Je to obrovská příležitost dokázat sám sobě i ostatním lidem, že na to mám,“ svěřil se mladík.

Do bratislavské Incheba Expo areny dorazil navzdory všem a všemu. Láska ke hraní na klavír předčila veškeré okolnosti. Nezastavil ho ani fakt, že dosud nezná noty. „Myslím si, že mám dobrý sluch a dobrou paměť,“ vysvětloval v show Česko Slovensko má talent, na kterou se můžete dívat každý pátek večer na Primě nebo na prima+, jak se tedy učí jednotlivé skladby. Publiku nabídl vlastní verzi slavné melodie z filmu Piráti z Karibiku. A nutno podotknout, že za svou inovaci i přirozené nadání sklidil nemalý potlesk.

Mária Čírová jako učitelka v Česko Slovensko má talent

„Je jasné, že je to ve vás. To je talent od Boha. Je jedno, jestli to odkoukáte z hrajících rukou nebo odposlechnete. Doma natrénujete, a nakonec se to podaří,“ okouzlil jednu z nových členek poroty Máriu Čírovou. Právě ona se stala jeho krásnou učitelkou. „Pojďme využít skutečnost, že Mária je klavíristka,“ navrhl moderátor Leoš Mareš, který ve stejné epizodě nabídl mladičkým tanečnicím kšeft snů a přizval je na koncert Heleny Vondráčkové do O2 areny.

Jak dobře znáte porotce Talentu 2024 Leoše Mareše? Zkuste si náš kvíz!

Půvabná blondýnka se k Michaelově radosti nenechala dlouho přemlouvat a zamířila za ním na pódium. Názorně mu předvedla část skladby Empire State of Mind od Alicie Keys, kterou taktéž bravurně zazpívala. Následně se s ním za klavírem vyměnila, opravovala ho, trpělivě vysvětlovala a ukazovala chyby. „Mít více času, dáme to spolu do hodiny,“ shrnula na závěr a poděkovala spokojenému mladíkovi za mimořádný zážitek.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 9. 2024

Experimenty kombinující kreativitu a technologie mohou vést k možnostem zvýšení vašich příjmů. Jste vnímaví k novým nápadům a ochotní vynaložit úsilí, abyste je využili ve svůj prospěch. Pravděpodobně objevíte nové talenty, o kterých jste nevěděli, že je máte. Tento den je vhodný k tomu, abyste se přihlásili do kurzu, navštívili přednášku nebo vyhledali doučování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.