Celebrity

15. listopadu 2023 13:30

Vanesa Havlíková

Jan Šťastný zavzpomínal na děsivou událost. Kvůli vlastní hlouposti málem ochrnul

Jan Šťastný v 7 pádech Honzy Dědka

Oblíbený herec Jan Šťastný (57) patří již od mládí k našim nejobsazovanějším divadelním a filmovým hercům. Přestože aktuálně žije poklidným životem, dříve tomu tak nebylo. Herec nyní v talkshow u Honzy Dědka přiznal, že rád riskoval, a to se mu tenkrát málem stalo osudným.

Moc nechybělo a život talentovaného herce mohl skončit předčasně. Naštěstí Jan Šťastný mladickou nerozvážnost, které se dopustil při natáčení legendární pohádky Za humny je drak, přežil. „Frajeřil jsem. Točili jsme v zatopeném lomu kousek od Vyškova. Byl jsem v pubertě a potřeboval jsem se předvést,“ začal s vyprávěním strašlivé příhody, která se udála v jeho šestnácti letech.

Čtěte také: Jan Šťastný: S mladší manželkou plánuje další dítě, moc by si přál dceru

Jan Šťastný spadl hlavou přímo na skálu

„Perfektním kraulem jsem doplaval ke skále, všichni z té asi desetimetrové výšky skákali po nohou, ale já jsem si řekl, že skočím po hlavě. Vylezl jsem nahoru, tam jsem se vyděsil, ale pud to překonat a předvést se byl silnější a skutečně jsem po hlavě skočil dolů,“ objasnil herec.

„Dopadl jsem na hladinu, najednou rána jako z děla, pak nevím nic a najednou mě zebou nohy. Probral jsem se a zjistil jsem, že jsem narazil hlavou do skály, ztratil jsem vědomí, odpinklo mě to nahoru a jak nad hladinou foukal vítr, tak mě to probralo. Zjistil jsem, že ze mě teče proud krve. Od té doby do vody neskáču,“ zavzpomínal Šťastný na okamžik, kdy se podruhé narodil.

Kromě Jana Šťastného se v talkshow představil také Mirai Navrátil. Co prozradil?

Během natáčení této pohádky se Honza také poprvé v životě opil. „Bylo mi šestnáct let, byl jsem chlapec ze zlínského gymnázia a Ivana Andrlová byla superstar. Byla tam scéna, kdy jsem ji měl políbit. Ta scéna způsobila to, že jsem poprvé v životě ochutnal alkohol. Já jsem tak zpanikařil, že mám políbit Ivanu Andrlovou, že jsem se musel opít. Ale Ivanka byla chápavá a překonala, že to ze mě táhlo. Dal jsem si fernet. Tenkrát to byla jediná záchrana,“ dodal herec, kterého můžete znát třeba i ze seriálu Slunečná.

Herec se rád předvádí dodnes

S frajeřinkami ale dodnes nepřestal. „Rád frajeřím dodneška. Manželka nerada vidí, když jezdím na motorce. Jela se mnou jednou a to jí prý stačí,“ vylíčil herec, ze kterého se při jízdě na motorce prý stává zvíře.

Doma ale seká latinu. „Je vychovaný, dokonce si i žehlí. Sobě a někdy i mně. Já vařím a on žehlí. Uvařit umí jenom lososa,“ práskla na něj jeho žena Barbora. „Já se vždy moc rychle naštvu. Barunka má ale ten dar, že mě dokáže ve vteřině odbouchnout,“ doplnil svou ženu Šťastný při rozhovoru v 7 pádech Honzy Dědka.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.