Celebrity

28. října 2023 06:45

David Laštovka

Jana Drbohlavová vyrazila naposledy do společnosti kvůli Gottovi. Zemřela pár dní po něm

Herečka Jana Drbohlavová, kterou nejvíce proslavila role učitelky v komedii Dívka na koštěti a prosadila se také v dabingu, když svůj hlas propůjčila například indiánce Nšo-Či ve filmu Vinnetou nebo profesorce McGonnagallové ve filmech o Harrym Potterovi, byla velkou obdivovatelkou Karla Gotta. A on naopak vzhlížel k ní. Osud je na sklonku života až mrazivě spojil.

Když herečka Jana Drbohlavová na konci života prodělala mozkovou mrtvici, stáhla se do ústraní. Začala mít problémy s pohyblivostí, které došly tak daleko, že se o sebe nedokázala postarat. Učinila proto zásadní rozhodnutí. Opustila svůj byt a odstěhovala se do domova seniorů, kde měla vlastní pokoj a veškerou potřebnou péči.

Společnosti se stranila, výjimku udělala pouze jednou. Když dostala pozvání stát se kmotrou knihy Vinnetou žije! Motivací pro ni byla přítomnost Karla Gotta, kterého velmi obdivovala. A nutno dodat, že i zpěvák jako velký fanoušek filmů o Vinnetouovi vzhlížel k ní. Drbohlavová totiž nadabovala indiánskou dívku Nšo-či. „To už bylo v době, kdy se jí špatně chodilo. Když ale slyšela, že tam bude Karel, neváhala. Myslím, že ten křest byla jedna z jejích posledních vycházek do společnosti,“ zavzpomínal pro deník Blesk hereččin exmanžel, herec Ladislav Županič.

Čtěte také: Ladislav Županič první ženu opustil kvůli slavné herečce. Láska mu vyšla až napotřetí

Právě on ji s několikanásobným českým slavíkem seznámil. „Byl jsem s Karlem kamarád, takže ho poznala skrz mne. Hned si ho zamilovala a moc si ho i vážila. A ono bylo proč. Když jsem ještě dělal ředitele karlínského divadla a měli jsme derniéru, poprosil jsem Karla, jestli by nám nezazpíval. A říkám mu: ‚Má to ale jeden háček. Tolik, kolik obvykle bereš, nemám a to, co ti dát můžu, je směšné.‘ A on mi povídá: ‚Tak to, Láďo, zkrať a rovnou řekni, že budu zpívat zadarmo, a já ti povím, že budu, a je to,‘“ přiblížil Županič.

Herečka před smrtí nepoznávala ani své nejbližší

Konec života Jana Drbohlavová protrpěla. Postupně jí začaly vypovídat službu životní funkce. V posledních měsících už jen ležela, nehýbala se, a když se pokusila promluvit, nebylo jí rozumět. „Častokrát jsem si při návštěvách říkával, jestli mě ještě poznává,“ líčil exmanžel.

Mohlo by vás zajímat: František Filipovský po mrtvici přestal mluvit. Seděl v křesle a čekal na smrt

Když její miláček Karel Gott 1. října roku 2019 zemřel, byla už na tom po zdravotní stránce velmi špatně. Jakmile jí ale Županič smutnou zprávu sdělil, najednou otevřela oči. „Jeho odchod vnímala a nesla to hodně bolestně,“ popsal herec. O pouhých 27 dní po zpěvákovi na věčnost odešla i ona. Bylo jí 78 let a od její smrti 28. října uplynuly čtyři roky. „Její stav se rapidně zhoršil, už jenom spala. Byla přivezena do nemocnice, kde po třech dnech zemřela. Náš syn Honza za ní byl, ale už nereagovala, nevnímala. A takhle i umřela, v pokoji a ve spánku,“ uvedl Ladislav Županič.

Podívejte se, jak vypadá hrob Karla Gotta:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 30. 4. 2024

Berani, tento den nemusí být zrovna nejenergičtější. V poslední době jste tvrdě pracovali a vaše tělo potřebuje čas na doplnění energie. Travte nějaký čas v klidu doma. Schoulete se s čajem a dobrou knihou a nechte svou mysl cestovat, kam chce. I když vaše tělo zpomaluje, vaše mysl je aktivnější než kdy jindy. Mohl by to být plodný čas pro strategické tvůrčí změny, které byste chtěli provést doma nebo v práci.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.