Celebrity

17. června 2023 05:30

Gabriela Kolinová

Jiří Bartoška prodělal virózu s infekcí. Dostává dechovou rehabilitaci, řekl lékař

Jak je na tom zdravotně Bartoška?

Herec a prezident Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary Jiří Bartoška je v nemocnici. Důvodem je viróza s bakteriální infekcí, kterou prodělal. Ve Fakultní nemocnici Motol absolvuje dechovou rehabilitaci. Redakci Showtime to prozradil jeho ošetřující lékař Robert Lischke.

„Pan Bartoška prodělal virózu kombinovanou s bakteriální infekcí. Potřeboval dlouhodobě antibiotika, proto byl v nemocnici a teď má dechovou rehabilitiaci,“ řekl Lischke v pořadu Showtime.

Zprávu o Bartoškově hospitalizaci potvrdila ve čtvrtek odpoledne mluvčí mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech Uljana Donátová. „Pan Jiří Bartoška je po prodělané viróze na rehabilitačním pobytu ve Fakultní nemocnici Motol, který absolvuje na 3. chirurgické klinice 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy u profesora Roberta Lischkeho,“ uvedla.

Šestasedmdesátiletý herec, elegán a někdejší sexsymbol se už několikrát potýkal s vážnými zdravotními problémy. Dokonce se dle svých slov i loučil se životem. V roce 2014 mu totiž byla diagnostikována rakovina mízních uzlin, tedy stejná nemoc, s níž neúspěšně bojoval i zpěvák Karel Gott.

Hrozí opět rakovina? Lékař řekl víc

Zákeřnou nemoc porazil pomocí chemoterapie, ozařování a svého přístupu, ovšem svých milovaných cigaret se vzdát nechtěl. Kouření ale výrazně omezil a klasické cigarety nahradil těmi elektronickými. V nejtěžších chvílích mu byla velkou oporou jeho rodina, manželka Andrea, dcera Kateřina a syn Janek.

„Pro mě to byla naprosto neznámá situace. Já jsem totiž i přes své zdravotní hříchy nikdy marod nebyl. On se ale z rakoviny dělá až moc velký strašák. Je to sice vážná nemoc, ale ne žádné mysterium. A čím víc na ni myslíte, tím hůř. Když se ji naopak snažíte ignorovat, může se urazit a jít pryč,“ řekl pro časopis Blesk zdraví.

Rakovina podle slov lékaře nyní nehrozí. „To všechno je určitě v pořádku. Je kompletně vyšetřený,“ zdůraznil Lischke.

Pokud vše dopade dobře, Bartoška už za dva týdny slavnostně zahájí karlovarský filmový festival. „Doufáme, že to na ten festival zvládne,“ řekl Bartoškův lékař.

Letošní ročník navštíví hvězdy jako skotský herec Ewan McGregor nebo poslední Lara Croft, Alicia Vikanderová, která ve Varech uvede svůj nový snímek Královnin gambit. Film měl minulý měsíc světovou premiéru na festivalu v Cannes.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 13. 5. 2024

Je pravděpodobné, že se vám podaří vše, co si dnes řeknete, Berani. Pokud vás brzdí obavy o integritu vztahu nebo dlouhodobé vyhlídky partnerství, můžete obavy rozptýlit přímou konfrontací s danou osobou. Možná zjistíte, že on nebo ona má stejné pocity jako vy. Upřímnost je dnes důležitá.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.