Celebrity

16. října 2023 17:05

David Laštovka

Josef Somr miloval herečky. Životní lásku Evelynu Steimarovou mu přebral Bolek Polívka

Zemřel herec Josef Somr

Od smrti nezapomenutelného českého herce Josefa Somra, který zemřel ve věku 88 let, uplynul rok. Jaké bylo soukromí umělce, jehož celý život zdobila až přehnaná skromnost, a které ženy byly jeho osudové?

Mezi velké lásky Josefa Somra patřila o 11 let mladší půvabná herečka Evelyna Steimarová. Seznámili se při natáčení filmu Soukromá vichřice, pomyslná jiskra mezi nimi ale přeskočila až o několik let později. V té době už měla Evelyna z předchozího vztahu s hudebníkem Zdeňkem Rytířem dceru Vendulu.

„Když jsem pak hrála v Činoheráku, už si mě začal trochu všímat. Na divadelní mikulášskou nadílku jsem přivedla malou dceru, on seděl u piana. Vendulka si suverénně přisedla a brnkala s ním. Tenkrát se ke mně otočil a řekl: ‚Holky, já vás beru obě.‘ No a to rozhodlo,“ popsala Evelyna Steimarová v rozhovoru pro časopis Vlasta.

Rozchod se Steimarovou velmi těžce nesl

Jejich spokojené soužití vydrželo do doby, než Steimarová odjela natáčet film Balada pro banditu, kde se zamilovala do Bolka Polívky. „S Pepíkem Somrem to bylo vážné, toužila jsem po jistotě, jenže jsem odjela točit Baladu pro banditu. Na place tam pod stromem seděl nosatý kluk, o kterém mi řekli, že je to moc dobrý herec z Brna, a koukal na mě pronikavýma modrýma očima... Byla jsem ztracená,“ svěřila se herečka.

Čtěte také: Do Bolka jsem se zamilovala hned, říká Poullain. Šedé Československo ji šokovalo

Somr rozchod nesl velmi těžce. „Dlouho mi to neodpustil, půlka kolegů se mnou nemluvila a já jsem se jim nedivila. Jenže láska má hodně podob a tahle byla jako smršť. Život se mnou zacloumal  jako občas s každým,“ uvedla Steimarová. Po roce se jim s Polívkou narodila dcera Anna, v současnosti velmi obsazovaná herečka. Nakonec se s Bolkem jejich cesty rozešly, nicméně dodnes zůstali přáteli.

Dožíval v sanatoriu

Josef Somr poté na ženy tak trochu zanevřel. Nakonec se ale přece jen znovu zamiloval, a to do herecké kolegyně Jiřiny Třebické. Ani tento vztah ovšem nevydržel. Jeho životní láskou se stala až o 11 let mladší herečka Zuzana Šavrdová. Děti spolu neměli a nikdy se nevzali, žili ale ve spokojenému vztahu jeden pro druhého.

Mohlo by vás zajímat: Maciuchová, Vondráčková, Zelenková. Proč tyto slavné ženy nikdy neměly děti?

Když v roce 2011 Zuzana v pouhých 65 letech zemřela na rakovinu, zhroutil se mu svět. V nejtěžších chvílích života mu byla oporou její sestra Jaroslava. Nezapomenutelný český herec zemřel 16. října roku 2022 ve věku 88 let v sanatoriu Na Pleši, kde trávil své poslední dny. Příčinou měla být rakovina plic.

Sdílejte článek
Štítky výročí smrt láska rakovina vztah Bolek Polívka herec herečka Josef Somr Evelyna Steimarová Zuzana Šavrdová Jiřina Třebická

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.