Poznejte člověka podle jeho malíčku. Charakter a vlastnosti odhalí jednoduchý test

Zaměřili jste se někdy na to, jak dlouhý je váš malíček? Je delší než prsteníček? Nebo kratší? A co to o vás vypovídá? Budete se divit, ale víc, než si možná myslíte. Délka malíčku se již od nepaměti používá k určení některých charakterových vlastností člověka.

Byť to na první pohled celé může vypadat jako lehce přitažené za vlasy, vězte, že ani moderní věda zatím nedokázala jednoznačně vyvrátit vztah mezi délkou prstů a osobností či některými zdravotními faktory. I přesto, že na toto téma za posledních více než 20 let vzniklo přes 1 400 vědeckých studií.

O co tedy konkrétně jde? Je to vcelku jednoduché – jde v podstatě o osobnostní test, v němž místo odpovídání na otázky stačí natáhnout prsty na ruce k sobě a podívat se, jak dlouhý je malíček ve vztahu k ostatním prstům dané ruky. Důležitá poznámka: Tento test lze provádět jen na ruce dospělého, která již nadále neroste, u dětí mohou být výsledky zkreslené či nejasné.

Zatímco v našich končinách se k ruce a osudu vždy vztahovalo spíš věštění z dlaně, tento test charakteru pochází z Asie. Podle webu Prosvět.cz má letitou tradici hlavně v Koreji, kde lidé věří, že délka malíčku prozradí, jakou má člověk osobnost.

Pojďme si tedy říct, co délka malíčku naznačuje.

A) Malíček je stejně dlouhý jako první kloub od konce prsteníčku

Jedná se o osobnost typu A. To znamená, že jedinec je velmi stabilní, má klidnou a vyzrálou osobnost. Nerad plýtvá slovy, takže čas tráví většinou jen s lidmi, kteří za to stojí. Jedná se o přátelského jedince, který nemá problém mluvit o svých pocitech a není snadné ho vyvést z míry. Na takovém člověku je ale patrný jistý strach či obava ze samoty, případně problémy s důvěrou. Proto si zpravidla dává ve vztahu k druhým načas a chce je dostatečně poznat, než jim odhalí svou skutečnou osobnost.

B) Malíček je delší než první kloub u prsteníčku

Jedná se o osobnost typu B. To znamená, že takovému člověku nechybí charisma a patří k extrovertům, kteří vyloženě vyhledávají lidskou společnost i nové lidi. Zároveň patří k velkým pracantům s neutuchající touhou dokázat sobě nebo ostatním, že na to má. Srdce takového člověka je otevřené, nevadí mu být středem pozornosti. Takový člověk se ale za všech okolností chce vyhnout konfliktům, nerad chodí do střetů. Spokojenost tohoto typu člověka leží v nerušené harmonii, chce být ve vztahu, kde hádky neexistují. Někdy takový člověk může na druhé působit až neupřímně, protože chce mít s každým dobré vztahy.

C) Malíček je kratší než první kloub u prsteníčku

Jedná se o osobnost typu C. To znamená, že takový jedinec si poměrně hlídá své soukromí, ale na jeho slovo je vždy spolehnutí, pro kamarády by se takový člověk rozdal. Takovému jedinci ale není úplně příjemné, když se o jeho život starají druzí a mají tendenci hodnotit jeho kroky. Člověk typu C pak snadno sklouzává k introvertnímu způsobu života a nerad vyjadřuje své pocity. Za všech okolností nastavuje sobě i druhým vysokou laťku a počítá s tím, že druzí ho nezklamou. Člověk tohoto typu má v sobě obrovskou sílu naplnit své ambice a dosáhnout významných cílů.

Podívejte se, co vám říkají hvězdy:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.