Takže vůbec nevíte, co nám chystáte pod čumák? Šéf Zdeněk Pohlreich opět hláškuje
Nejhorší slovo v gastronomii - Česko na grilu (1)
Hned v prvním díle soutěžící nejrozpálenější show v Česku pořádně nažhaví i jednoho z porotců, respektovaného Zdeňka Pohlreicha. Tady jsou jeho hlášky a důkaz, že je legendární šéf v té nejlepší formě.
Už při představení si Zdeněk Pohlreich přeměřil deset nervózních dvojic nastoupených u grilů svým ostřížím zrakem a suše konstatoval: „To je matroš…“ Jak se po takovém entree soutěžící cítili a kdo chtěl rovnou hodit utěrku do ringu?
Česko na grilu: Soutěžní show plná ohně a emocí startuje na Primě a primaplus.cz. Zdroj: FTV Prima
Jako porotci se představí Zdeněk Pohlreich a Martin Svatek. Zdroj: Herminapress
Stokrát jsem říkal, nedělejte to tak. A nedáte si říci. Zdroj: FTV Prima
A teď mi vysvětlete, co jste tím vlastně mysleli. Zdroj: FTV Prima
A mělo by to být asi takhle veliké. Zdroj: FTV Prima
Tohle myslíte vážně? Zdroj: FTV Prima
Co si o tom budeme myslet, Zdeňku? Zdroj: FTV Prima
Vnímáte, že je to průšvih? Zdroj: FTV Prima
Pro nás je to zábava. Zdroj: FTV Prima
Já ti ani nevím, jestli mi to chutná. Zdroj: FTV Prima
To vám opravdu chutnalo? Zdroj: FTV Prima
Jestli nezrychlíte, špatně to dopadne. Zdroj: FTV Prima
To by nás zajímalo, jak tohle vysvětlíte. Zdroj: FTV Prima
Tak nevím, jestli soutěžící předvedli, co jsme chtěli. Zdroj: FTV Prima
To je materiál. Zdroj: FTV Prima
Hm, tak tohle není nic moc... Zdroj: FTV Prima
Tady mě máte. Zdroj: FTV Prima
Jsme z vás trochu v rozpacích. Zdroj: FTV Prima
Myslím, že tohle nedopadne dobře. Zdroj: FTV Prima
To je dobrý fór, kolego. Zdroj: FTV Prima
Tak to se nepovedlo. Zdroj: FTV Prima
V jedinečné show Česko na grilu se opět vrací ve své nejlepší formě Zdeněk Pohlreich a doprovodí jej kolega Martin Svatek. Zdroj: FTV Prima
Zdeněk Pohlreich říká, že na grilu se dá připravit všechno. Zdroj: FTV Prima
„Jídlo, které nám připravíte, musí být perfektně vyťukané, musíme si z něj zkrátka sednout na p*del,“ poradil stručně a jasně soutěžícím Pohlreich a bylo vidět, že v některých probudil nehraný strach. Klání se však účastní i tací, kteří jsou přesvědčeni o své jasné výhře.
Znáte 10 nejpamátnějších hlášek Zdeňka Pohlreicha?
Stáhněte si aplikaci Česko na grilu Zdroj: FTV Prima
Při napínavé grilovačce nenechají porotci Zdeněk Pohlreich s kolegou Martinem Svatkem nikoho v klidu a bez povšimnutí. Páry pilující své pokrmy často zaskočí dotazem. A že si pro otázku umějí vyčíhnout tu nejnevhodnější situaci. Ne vždy se jim tak dostane uspokojivé odpovědi. „Nejhorší slovo v gastronomii je slovo snad. Pak mě ještě se*e možná,“ rozpálí například Zdeňka Pohlreicha nejistota u jednoho z grilů, stejně tak se pozastaví nad nevhodnou volbou paliva u dalšího.
Pusťte si na videu z 1. dílu, jak správně rozpálit gril na dřevěné uhlí, ať se vám nestane to, co některým soutěžícím:
„Vy jste použili brikety? To se nedivím, že po půlhodině nemáte na čem vařit. Ty jsou vždy pomalejší než dřevěné uhlí, tak snad to zvládnete…“ neodpustí si poznamenat. „To je tím, že soutěžící nečtou. Kdyby v dětství četli Lovce mamutů jako já, zjistili by, že když ti vyhasne oheň, vyženou tě z tlupy, což je jistá smrt. A tohle kdyby věděli, grily by si sakra hlídali,“ dodá moudro vyčtené z knih v okamžiku, kdy grily přestanou hořet hned několika dvojicím.
Je téměř jasné, že po takovém startu snad půjdou soutěžící dál poučeni, že před porotci se nemlží a v žádném případě nelže. „Takže vy jste se mi snažila lhát, když se vás ptám, z jakého masa ten hamburger děláte? Takže vlastně vůbec nevíte, co nám chystáte pod čumák?“ kritizuje šéf Pohlreich například Helenu. Humorné chvilky vynesou kreativní názvy soutěžních pokrmů.
„Donův sladký válec – to zní, jako bychom to vysílali po jedenácté večer,“ zasměje se Zdeněk jednomu názvu. Fanoušci pořadu Ano, šéfe! už vědí, že přílišná nápaditost při vymýšlení názvů jídel šéfa nikdy moc nebrala. „Kachna s čokoládou, to zní šíleně,“ prohlásí pak nad přípravou Martina a Jirky a dodá: „To se nám budou ráno u p*dele rojit včely.“
Čtěte také: Šéf Pohlreich nemusí mluvit, stačí, když se tváří. Jeho typické škleby napoví vše
„Dost mě překvapuje kombinace kapustiček a granátového jablka, na to jste přišli sami?“ prohlásí šéf u stolu Lucky a Prikyho. Začnou svůj recept předělávat?
„Vy jedete na jistotu s jediným jídlem, ale bude to stačit, myslíš?“ zeptá se Radka s Nikolou a dost je tím znejistí.
„Co to je tohle? Pojďte mi to vysvětlit jako dvouletému…“ naštve se Zdeněk, když na zemi najde nepovedené batáty.
„Mě nezajímá, jestli jste doufali, mě zajímá, o čem jste přesvědčeni, a ty bys nikdy neměl potopit svoji mámu,“ zpraží soutěžícího Davida při ochutnávce.
„Takže ty nemáš chuť ani čich. To je diagnóza, která se nám v poslední době rozšířila po českých restauracích,“ zasměje se Zdeněk, když se mu Helena svěří se svým postcovidovým handicapem, načež se spravedlivě pustí do kritiky dalších. „Nenech se vábit zpěvem Sirén,“ nebojí se usměrnit kolegu Martina Svatka při ochutnávce u Denisy a Dominiky. „Chlapci, chlapci, tohleto je suché jak cesta,“ zkritizuje Jirku s Martinem. „Pane, dneska nám dejte svoje peníze, my vám příště dobře uvaříme,“ ohodnotí snahu Dona a Michala o luxusní menu z grilu.