Celebrity

28. prosince 2023 10:21

Josef Šťastna

Karel Svoboda fungoval jako debetní karta. K obvinění se poprvé vyjádřila vdova Vendula

Bylo jasné, že kniha, kterou sepsal syn mrtvého skladatele, bude hodně třaskavá. Petr Svoboda se rozhodl, že popíše, jak se jeho otec trápil v manželství s Vendulou Svobodovou (dnes Pizingerovou). V knize padají závažná obvinění, nyní se Vendula rozhodla reagovat.

Každému, kdo sledoval bouřlivé manželství Karla Svobody s pohlednou Vendulou, bylo jasné, že kniha Petra Svobody bude obsahovat řadu vzpomínek, které pro některé lidi budou hodně bolestivé.

Neshody v manželství Karla Svobody a jeho druhé ženy Venduly prý vyvrcholily po smrti jejich dcery Kláry, která v pouhých pěti letech zemřela na leukémii. „Smrt Klárky zcela změnila dynamiku mezi Karlem a Vendulou. Karel se uzavírá sám do sebe a tráví více času v Jevanech. To, co on řeší samotou a občasnými milenkami, Vendula řeší alkoholem a tráví čas mimo dům,“ napsal Petr v knize s názvem Žít – Karel Svoboda. Bylo jasné, že oba manželé se začali trápit. Karel Svoboda hledal útěchu v samotě, Vendula mezi kamarády a kamarádkami.

Petr Svoboda tvrdí, že jeho otec se začal cítit jako kasička, měl pocit, že je degradovaný na pouhý zdroj financí. „To, že je Karel žárlivý a během její nepřítomnosti není schopen vůbec skládat, může těžko někomu vykládat. Připadá si jako hlupák, celý život dřel a nyní sedí doma sám, zatímco jeho Vendula, která má vířit kolem něho, víří někde v tramtárii. Karel má pocit, že funguje jako debetní karta nežli manžel. Zkrátka, má toho dost a rozhodne se podat žádost o rozvod,“ popsal Petr Svoboda ve své knize.

Karel Svoboda šťastný nebyl a trápení vyřešil sebevraždou. V 68 letech se zastřelil na zahradě své vily v Jevanech. Čekalo se, zda Vendula Pizingerová bude na kontroverzní knihu nějak reagovat. Jsou v ní pasáže, které by možná ze svého pohledu měla vysvětlit. Pizingerová reagovala tak, že na svůj Instagram nahrála fotku z rodinného archivu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Karel Svoboda před smrtí uvažoval o rozvodu. Připadal si jako hlupák, tvrdí jeho syn

„Jsem našla tuhle starou fotku, na ní už jsem byla vdaná a byla i matkou, ale zároveň jsem byla nepopsaným listem. Z povrchu jsem chtěla vklouznout dovnitř, tak, abych zapadla! Dnes už vím, že vůbec nevím, kam jsem chtěla patřit, ale vím proč. Už tenkrát jsem měla paměť (z vyprávění mého muže) o třicet let delší, ale zkušenosti prožité na vlastním těle jsou jen vaše. A po těch dlouhých letech vím, že se nemůžu nechat spoutat okovy veřejného mínění. Trvalo to. Patřím sobě a svým dětem. Těm, co mě rádi vidí. Podceňovala jsem spousty věcí. No jo, no, jiný úhel pohledu někdy stačí,“ napsala ke snímku. Zdá se, že její slova jsou plná symboliky, vzpomínek i nostalgického rozjímání.

Vendula Pizingerová promluvila o duševním zdraví:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.