Celebrity

19. října 2024 06:30

David Laštovka

Kateřina Lojdová o komediích Slunce, seno: Lidé mě stále poznávají. S Lábusem byla legrace

Herečku, moderátorku a bývalou političku Kateřinu Lojdovou nejvíce proslavila postava inženýrky Gábiny Tejfarové v komediích Zdeňka Trošky Slunce, seno a pár facek a Slunce, seno, erotika. Jak se k natáčení dostala a jak na něj s odstupem let vzpomíná?

Kateřina Lojdová, která letos v březnu oslavila 63. narozeniny, se k roli inženýrky Gábiny Tejfarové v komediích Slunce, seno a pár facek a následně Slunce, seno, erotika nedostala náhodou.

„Spoluautorem scénáře Zdeňka Trošky je Petr Markov, který v té době žil s mojí matkou. Pánové ten scénář psali v podstatě u nás doma. Zdeňkovi jsem se do jedné z rolí hodila, tak mě obsadil. Vystudovala jsem divadelní fakultu a v té době už za sebou měla několik filmů. Na natáčení Slunce, seno vzpomínám ráda. Stejně jako třeba na film Chobotničky z II. patra a Veselé Vánoce přejí chobotnice s režisérem Jindřichem Polákem. Díky natáčení jsme měli možnost v dobách hluboké totality vycestovat do západního Německa a Itálie. Jindřich Polák a Zdeněk Troška byli skuteční profesionálové, kteří věděli, co chtějí, a dokázali každého herce chytře vést,“ prozradila redaktorovi webu Prima Ženy.

Mohlo by vás zajímat: Chalupu herečky Heleny Růžičkové si užívá její snacha s vnučkami, které před smrtí chtěla vydědit

S Lábusem se po letech setkala v Paříži

S filmovým partnerem Jiřím Lábusem se jí hrálo skvěle. „Jirka Lábus je velký intelektuál. Báječný člověk a skvělý herec. Hrálo se mi s ním velmi dobře. Nedávno jsme se potkali v Paříži, když Francouzi ve Státní opeře pořádali večer k poctě českého choreografa Jiřího Kyliána, který je s Jiřím Lábusem velký kamarád. Pozvali jsme je na oběd a zavzpomínali na natáčení. Bylo moc příjemné se po letech znovu sejít a vidět se,“ uvedla Kateřina Lojdová.

Historka s Růžičkovou a Kaplanovou

Na natáčení má řadu veselých vzpomínek. „Na place se normálně pracovalo, ale mimo natáčení jich byla spousta. Třeba, když paní Valérie Kaplanová, která hrála babičku s Helenou Růžičkovou, vyrazily na plovárnu. Když vedle sebe stály ve dvoudílných plavkách, tak to byl pohled pro bohy. Hezké byly také víkendové večírky na chalupě Jirky Lábuse s Oldou Kaiserem a ostatními. Vždycky mě znovu překvapí, že i po těch pětatřiceti letech, co se komedie Slunce, seno a pár facek natáčela, mě lidé ještě poznávají a chtějí autogram,“ poznamenala Lojdová.

Čtěte také: Jiří Růžička doplatil na obezitu. Zdravotní sestra ho chtěla ze msty zabít, s dcerami se nevídal

Před kamerou se naposledy objevila před osmi lety, když si zahrála ve filmu Masaryk. Ztvárnila v něm postavu manželky prezidenta Beneše v podání Oldřicha Kaisera. Nyní se věnuje psychoterapii.

Zdeněk Troška promluvil o životě důchodce v Hošticích:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 21. 10. 2024

Aktivity, které se kolem vás dějí, na vás možná nedělají velký dojem, ale to neznamená, že kvůli nim musíte být nešťastní. Není čas na to, abyste seděli se založenýma rukama a nechali ostatní, aby se ujali vedení. Pokud vidíte něco, s čím nesouhlasíte, ozvěte se a dejte to najevo. Udělejte, co můžete, abyste změnili běh událostí tím, že necháte zaznít svůj silný hlas.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.