Celebrity

1. září 2024 08:30

David Laštovka

Dcera Blaženy ze Slunce, seno si vzala miliardáře. Průvodčí Helenka zemřela předčasně

Od premiéry komedie Slunce, seno, jahody Zdeňka Trošky uplynulo 40 let. Rozpočet filmu tehdy činil 2,9 milionu korun, ale režisér na něm dokázal milion ušetřit. Natáčel v rodných Hošticích a do rolí obsadil téměř celou vesnici, včetně svých příbuzných. V hlavních rolích zazářil Pavel Kikinčuk, ale také Vlasta Meszárošová, představitelka průvodčí Helenky. Její život vyhasl předčasně.

Herečka Vlasta Meszárošová, představitelka průvodčí, která se v komedii Slunce, seno, jahody proslavila hláškou: Nezastavujeme, máme zpoždění, se dožila pouhých šestatřiceti let. Zemřela v roce 2002, měla vrozenou srdeční vadu, a právě nemocné srdce ji stálo život.

Čtěte také: Broněk Černý se vrátil do Hoštic. Takhle se změnil zeťák Růžičkové ze Slunce, seno

V soukromí byla milující matkou, měla syna, který vystudoval ekonomii, těžce ovšem nesla, když se její manželství rozpadlo. Exmanžel se po rozvodu odstěhoval do Nizozemska a syna si vzal s sebou.

„Vlastička studovala s Pavlem Kikinčukem na JAMU v Brně. Když jsem pozval Pavla na konkurz, tak jsem tam někde zahlédl její fotografii a okamžitě mě zaujala. Okatá, sympatická, rozesmátá. Pozval jsem ji tedy také a bylo to. Do role průvodčí, kterou jsme potřebovali, se perfektně hodila. Byla to její první filmová role, takže zpočátku měla trochu trému, jakmile ale ostych překonala, byla bezvadná. Velmi přátelská, bezprostřední, veselá, pořád se smála. Je hrozné, co ji potkalo,“ zavzpomínal na ni Zdeněk Troška pro web Prima Ženy.

Málem došlo k tragédii

Pavel Kikinčuk, který ztvárnil postavu Šimona Pláničky, má na natáčení plno vzpomínek. „Samozřejmě spoustu veselých, ale i jednu takovou, která mohla skončit tragicky. To, když se náš barrandovský autobus, který nás vezl na plac, čelně srazil při objíždění jiného vozidla s nákladním automobilem. Někdo zakřičel, abychom se pevně drželi, tak jsem se stačil vzepřít o sedadlo přede mnou. Ještě štěstí, že řidič nejel tak rychle, jinak bychom skončili asi hodně špatně,“ prozradil herec pro web Prima Ženy.

Co si v komedii zahrál Troškův otec s matkou?

Zdeněk Troška do komedie, kterou natáčel v rodných Hošticích, obsadil řadu příbuzných, tetiček a strýců. Dokonce i své rodiče. Maminka si zahrála matku doktora Káji Kroupy, otec zase tátu Venci Konopníka. „Také mi lidi ze štábu říkali, že by se to mělo jmenovat Troškovice,“ prohlásil s úsměvem režisér.

Mohlo by vás zajímat: Miliardář Chlad o funkčním vztahu: Sex patnáctkrát v měsíci. Když nedáš ty, dá jiná

Ve Slunce, seno, jahody v roli Blaženy Škopkové zazářila Veronika Kánská. Po natáčení se pokoušela dostat na DAMU, nebyla ale přijata. V současné době pracuje jako knihovnice. Má dvě děti, syna Adama a půvabnou dceru Annu Marii, která se provdala za o 32 let staršího miliardáře, bývalého automobilového závodníka Richarda Chlada.

Režisér Zdeněk Troška o životě důchodce v Hošticích:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 9. 2024

Berani, dnes byste se mohli věnovat psaní, možná tvůrčímu nebo dopisovému. Ať už to bude cokoli, může se stát, že vám vyjdou jen pochmurné zprávy o tom, co se právě děje. To nemusí odrážet váš skutečný stav mysli. Pokud vás nenapadá nic příjemného, o čem byste mohli psát, možná raději počkejte na později.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.