Celebrity

20. října 2024 08:00

David Laštovka

Kateřina Lojdová, hvězda Troškových komedií, se věnuje psychoterapii. Manžel je diplomat

Herečka, moderátorka a bývalá politička Kateřina Lojdová před kamerou zazářila v komediích Zdeňka Troška Slunce, seno a pár facek a Slunce, seno, erotika, v nichž nezapomenutelně ztvárnila postavu inženýrky Gábiny Tejfarové. Co dnes dělá a jak se jí daří?

Kateřina Lojdová letos v březnu oslavila 63. narozeniny, a ač to nevypadá, je už ve starobním důchodu. Zatímco řada českých umělců v seniorském věku žehrá na výši své penze, která je podle nich vzhledem k rostoucím cenám neadekvátní, ona mezi stěžovatele nepatří.

„O mně všichni mluví jako o herečce, ale pro mě to byla jen pětiletá epizoda. Celý život jsem byla zaměstnaná, učila jsem, pracovala v Poslanecké sněmovně, podnikala jsem a vždy si řádně platila zdravotní a sociální pojištění. Nikdy jsem si neplatila minimum nebo to nějak šulila a teď se mi to vrací. Nemám žádný extra velký důchod, nižší průměr, ale tak to prostě je,“ uvedla Kateřina Lojdová pro CNN Prima NEWS.

Mohlo by vás zajímat: Co dnes dělá a jak vypadá představitelka Blaženy Škopkové ze Slunce, seno? Její dcera ulovila miliardáře

Rekonstruovala domy, stavěla koupelny

Po sametové revoluci opustila herectví a zapojila se do vrcholné politiky. Za ODA byla zvolena poslankyní. Po konci politické kariéry se k uměleckému oboru naplno už nevrátila. „Začala jsem rekonstruovat domy a byty, rýsovala projektovou dokumentaci, bourala a stavěla koupelny nebo kuchyně. Pro důchod jsem si zvolila psychoterapii a před deseti lety vystudovala třetí školu,“ prozradila pro CNN Prima NEWS.

Poslední čtyři roky žila ve Francii

Kateřina Lojdová žije ve spokojeném manželství s Michelem Fleischmannem, který od ledna 2020 do letošního podzimu působil jako český velvyslanec ve Francii. „Život se nám tím hodně změnil. I proto jsem byla proti, aby tuto nabídku přijal. Nakonec jsem do toho šla s ním, doprovázela ho a pomáhala mu. Prožili jsme tam celkem náročné a hektické období. Covid, francouzské předsednictví Rady EU a hned poté české předsednictví, pak válka na Ukrajině, Izrael... V létě olympiáda, paraolympiáda. Jak jsem vůči manželovi hodně kritická, tak v tomto případě jsem pyšná, jak si vedl a co v diplomacii pro Českou republiku dokázal. Klobouk dolů, jak to všechno zvládl,“ prohlásila Lojdová.

S manželem má dvojčata. Čemu se věnují?

S Fleischmannem má dvojčata, dceru Kláru a syna Maxe. „Dcera dostudovala na Sorbonne dva obory, management, inovace, řízení, organizace v zahraničním obchodě a kultuře. Syn studuje architekturu na ČVUT. Jsem na ně hrdá, jsou báječní,“ uvedla Kateřina.

Mohlo by vás zajímat: Kateřina Lojdová, inženýrka Tejfarová ze Slunce, seno, vzpomíná na natáčení. Čím ji ohromil Lábus?

Věnovat se naplno herectví ji už neláká. „Před osmi lety jsem byla obsazena do filmu Masaryk, kde Oldřich Kaiser hrál prezidenta Beneše, já paní Benešovou. To bylo příjemné nadechnutí. Před odjezdem do Francie jsem dostala nabídku do jednoho televizního seriálu, který jsem kvůli angažmá na ambasádě musela odmítnout. Teď, po návratu z Francie, jsem se intenzivněji vrátila k psychoterapii, kterou dávám zejména online. Jsem členkou České asociace psychoterapeutů. Hodně mě to téma zajímá, ostatně je překvapivě hodně blízké práci herce na roli,“ uzavřela Kateřina Lojdová.

Zdeněk Troška o životě důchodce v Hošticích:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 21. 10. 2024

Aktivity, které se kolem vás dějí, na vás možná nedělají velký dojem, ale to neznamená, že kvůli nim musíte být nešťastní. Není čas na to, abyste seděli se založenýma rukama a nechali ostatní, aby se ujali vedení. Pokud vidíte něco, s čím nesouhlasíte, ozvěte se a dejte to najevo. Udělejte, co můžete, abyste změnili běh událostí tím, že necháte zaznít svůj silný hlas.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.