Celebrity

8. května 2023 19:21

Tomáš Durčák

Chaos v zasedacím pořádku a zakopnutí. Katy Perry stihla na korunovaci nejeden trapas

Koncert ve Windsoru na počest korunovace Karla III.

Že náležitosti a zvyky britské monarchie mohou být i pro celosvětově známou popovou zpěvačku pořádným oříškem, v sobotu ukázala Katy Perry. Zdvižené obočí i záchvaty smíchu mezi Brity vyvolala nejen outfitem, v němž do Westminsterského opatství na korunovaci krále Karla III. dorazila, ale i zmateným pobíháním mezi vzácnými hosty, zatímco marně hledala své místo k sezení. Vše pak završila tím, když po korunovaci zakopla.

Dostat pozvánku na korunovaci britského krále je samo o sobě nesmírnou poctou. Té cti se mimo jiné dostalo také americké zpěvačce Katy Perry (38), partnerce britského herce Orlanda Blooma (46). Korunovace se účastnila především proto, že o den později králi Karlovi III. zazpívala na jeho korunovačním koncertě. Jak se ale ukázalo, zúčastnit se takto významného ceremoniálu bez faux pas a trapasů byl nedosažitelný cíl i pro tuto globální superstar.

Kde sakra sedím? V tom blbém klobouku nic nevidím

I když byl dress code pro korunovaci Karla III. historicky nejvíce uvolněný, nedokázala se do něj Katy Perry s patřičnou grácií vejít. Zřejmě ve snaze ukázat, že si britské módní tradice opravdu nastudovala, zvolila na hlavu příliš velký klobouk neboli fascinátor. Díky jeho velikosti pak hned v několika případech musela legračně natáčet hlavu a šilhat, neboť přes něj očividně mnoho neviděla.

Zhoršené zorné pole pak rozhodně neuvítala ve chvíli, kdy se dostala do samotného Westminsterského opatství, v němž se korunovace konala. Jasně daný zasedací pořádek se k ní totiž zřejmě nedostal, a tak začala v záplavě označených míst pro celkem 2 500 hostů marně hledat to své. Její bezradné pátrání doprovázené podivným kýváním hlavou, jak se skrz svůj velký klobouk snažila přečíst jmenovky na jednotlivých židlích, samozřejmě neuniklo ani kamerám. Vtipné video okamžitě oblétlo svět.

Zmatená Katy Perry na korunovaci se stala hitem internetu:

Chování Katy Perry vyvolalo záchvaty smíchu

Záběry na zpěvačku se dostaly i do živého přenosu a způsobily nejednomu Britovi, jež korunovaci nového panovníka sledoval, záchvaty smíchu. „Zdá se, že každý, kdo sedí v blízkosti Katy Perry, bude chytat perfektní 5G signál,“ zhodnotil s humorem zpěvaččin obří klobouk jeden z britských diváků na sociálních sítích. „Nebojte, nakonec jsem svoje místo našla,“ napsala později na svůj Twitter zpěvačka, jíž nepochybně virálnost jejího trapasu neunikla.

Bohužel nevhodným oděvem a marným šilháním po jejím křesle korunovační trapasy neskončily. Když totiž po konci samotné korunovace opouštěla Westminsterské opatství, zradily ji boty na podpatku. Zakopla na chodníku a nechybělo málo, aby pastelově růžové šaty vyválela na mokré dlažbě. Tím by celé slavnostní sobotě nasadila pomyslnou korunu...

Ceremoniál zvládli skvěle ti nejmenší

Jde tak pouze o další důkaz toho, že vybrat vhodný oděv a dodržet všechna pravidla etikety i náležitosti při ceremoniálech britské monarchie není žádný med. A to ani pro tak ostřílenou osobnost, jakou Katy Perry určitě je.

Možná, že ve světle jejich nezdarů můžeme s ještě větším obdivem pohlížet na tři děti prince Williama a princezny Kate, které celý ceremoniál zvládly na jedničku, i když jim ještě není ani deset let. Zejména osmiletá princezna Charlotte si vysloužila slova uznání a chvály ze všech koutů světa.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.