Celebrity

28. března 2022 12:03

Anna Kopečková

Kdo je manželka Willa Smithe? Krásnou herečku připravila nemoc o všechny vlasy

Will Smith dal facku komikovi

Herec Will Smith způsobil na letošním předávání Oscarů pořádný poprask, když během ceremoniálu uhodil komika Chrise Rocka poté, co žertoval o účesu jeho ženy. Očividně šlo o velmi nevhodný vtip, protože Jada Pinkett Smith trpí již několik let alopecií, která ji postupně připravila o její krásné dlouhé vlasy.

K incidentu, který se stal hitem sociálních sítí, došlo ještě předtím, než si Will Smith převzal sošku Oscara za nejlepší mužský herecký výkon za ztvárnění Richarda Williamse, otce tenisových legend Sereny a Venus Williamsových, ve filmu Král Richard: Zrození šampionek.

Herec a komik Chris Rock žertoval o Smithově ženě Jadě Pinkett Smith a odkazoval při tom na film G. I. Jane Ridleyho Scotta z roku 1997. Hlavní roli v něm ztvárnila Demi Moore ostříhaná téměř dohola. Bylo tedy zcela evidentní, že Rock naráží na účes Smithovy manželky. „Jade, miluju tě. Nemůžu se dočkat, až uvidím G. I. Jane 2,“ řekl Rock během ceremoniálu.

Smith krátce poté vešel na pódium a udeřil komika do obličeje, pak na něj ještě křičel z hlediště, ať si „nebere jméno jeho ženy do huby“. O chvíli později, během své děkovné řeči po získání sošky Oscara, se Smith za své jednání omluvil. „Láska vás přiměje dělat bláznivé věci,“ řekl během svého proslovu. Svou ženu opravdu miluje a její nemoc ho možná trápí více než ji samotnou.

Bože, já budu plešatá!

Jada Pinkett Smith, která je také herečka a diváci si ji asi nejvíce pamatují jako odvážnou kapitánku Niobe ve filmové sérii Matrix, už v roce 2018 přiznala, že jí byla diagnostikována alopecie. Přestože pro ni začátky nebyly vůbec lehké, postupem času se dokázala s nemocí smířit, přestala se stydět za to, jak vypadá, a nyní se o nemoci často vyjadřuje na sociálních sítích. Na předávání Oscarů upoutala pozornost svými krásnými smaragdovými šaty s vlečkou od Jeana Paula Gaultiera a odvážným „účesem“ v podobě hladce oholené hlavy, což ocenila řada fanoušků na sociálních sítích.

Kvůli alopecii přišla Jada o své dlouhé husté vlasy. „Moje vlasy jsou mou velkou součástí,“ přiznala během své talk show Red Table Talk. „Péče o mé vlasy byl krásný rituál. A bylo také krásné mít na výběr, jestli mít vlasy, nebo ne. A pak přišel den, kdy mě napadlo: „Ach můj bože, možná už nebudu mít na výběr,‘“ svěřila se Jada, která popsala i to, jak děsivé bylo, když jí hříva začala vypadávat: „Jednoho dne jsem byla ve sprše, měla jsem v rukou jen chomáče vlasů a říkala jsem si: „Bože, já budu plešatá!‘“

Alopecie je nemoc způsobující nadměrné vypadávání nejen vlasů, ale i ochlupení. Podle lékařů mohou být příčiny této autoimunitní choroby různé  od genetických dispozic, které jsou nejčastější, přes přemíru stresu po spojitost s jinou autoimunitní nemocí, jako je například revmatoidní artritida či problém se štítnou žlázou. U žen to bývají často hormonální změny. Alopecie mívá samozřejmě velký dopad na sebevědomí člověka. Lidé trpící touto chorobou se často bojí o svých problémech mluvit, omezují chození do společnosti a někdy trpí i depresemi.

Manželka Willa Smithe se ale ke svému stavu postavila velmi optimisticky a sebevědomě. Pomohlo jí v tom i uvědomění, že jiní lidé, například ti, kteří mají rakovinu nebo těžce nemocné děti, na tom jsou mnohem hůř. Usoudila, že svou nemoc ani vzhled nebude skrývat, a pravidelně své holohlavé fotky i informace o tom, jak nemoc postupuje, zveřejňuje na sociálních sítích.

Loni v červenci se Pinkett Smith nechala inspirovat svou dcerou Willow Smith, oholila si celou hlavu a sdílela selfie na Instagramu. „Willow mě k tomu přiměla, protože bylo na čase to nechat jít,“ okomentovala herečka svůj příspěvek.

Koncem loňského roku zveřejnila další video, v němž odhalila nové lysinky na hlavě, kterých si všimla. „V tuto chvíli se mohu jen smát,“ říká herečka ve videu, zatímco si přejíždí prstem po holé linii podél středu hlavy. „Bude pro mě trochu těžší to skrýt, tak jsem si řekla, že to prostě budu sdílet, abyste se mě na nic neptali,“ uvedla na pravou míru. Video pak ještě doplnila v komentáři: „Budu si to muset oholit až na temeno hlavy, aby si nikdo nemyslel, že jsem podstoupila operaci mozku nebo tak něco. Já a tahle alopecie budeme přátelé… tečka!“

S manželem si navzájem dali důvěru a svobodu

Jada, která má afroamerické a západoindické předky, původně chtěla být choreografkou, nakonec se ale prosadila jako herečka. Poprvé na sebe výrazněji upozornila rolí studentky, do níž se zamiloval Eddie Murphy ve filmu Zamilovaný profesor. S Willem se poznali v roce 1994 a o tři roky později se vzali. Mají spolu dvě děti, 23letého syna Jadena a o dva roky mladší dceru Willow. Z předchozího manželství má Will Smith ještě syna Treye.

O stavu manželství hereckého páru se léta šíří různé spekulace a fámy. Tou největší bylo asi to, že Pinkett Smith měla poměr s americkým zpěvákem a skladatelem Augustem Alinou, s nímž se herečka seznámila v době, kdy údajně s manželem procházeli „velmi těžkým obdobím“.

Ve skutečnosti prý tato aférka ještě více podpořila jejich vzájemnou důvěru ve vztahu, který Jada označuje spíš jako „dospělý“ než „otevřený“, a před dvěma lety v rozhovoru pro HuffPost Live prohlásila, že její manžel „je svým vlastním pánem“ a „může si dělat, co chce“. „Dali jsme si navzájem důvěru a svobodu s vírou, že každý si musí najít svou vlastní cestu. A manželství pro nás nemůže být vězením,“ doplnil svou ženu Smith v rozhovoru pro magazín GQ v září 2021.

Sdílejte článek
Štítky nemoc rituál padání vlasů herec alopecie Will Smith Ceny Oscar Chris Rock Jada Pinkett Smithová

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.