Celebrity

12. března 2023 00:05

David Laštovka

Konec přátelství. Proč se zpěvák Dalibor Janda rozhádal s režisérem Jiřím Adamcem?

Dalibor Janda v zábavné show Inkognito

Dalibora Jandu (69) a Jiřího Adamce (75) dlouhá léta pojilo velké přátelství. Trojnásobný Český slavík však přiznal, že ho režisér velmi zklamal a jejich cesty se nadobro rozešly. O co šlo?

Po revoluci v roce 1989 zpěváci a zpěvačky, kteří se do té doby hřáli na výsluní, nemilosrdně padli v nelibost. Přestože Dalibor Janda nikdy nebyl ve straně, patřil mezi ně. Stín minulosti se s ním táhl ještě dalších osm let. A právě tehdy ho nemile zaskočil režisér Jiří Adamec, se kterým se přátelil.

Přečtěte si také: Otazníky kolem Arnošta Pátka. Rakovina mu vzala obličej, tělo leželo mezi pomeranči

„Dělaly se různé estrády a silvestry, do kterých mě sice zvali, ale abych zpíval v kroji lidovky, dělal ze sebe pitomce... Tyhle pořady dělali stejní režiséři, a tehdy mě nějakou ustrašeností překvapil Jirka Adamec, se kterým jsem byl vždycky kamarád. Lidsky jsme si rozuměli. Když mi řekl, že chce, abych zpíval něco takového a ještě s nějakou hosteskou, protestoval jsem. On jen řekl, jak chceš. Pak už mě nezvali,“ svěřil se Dalibor Janda pro Blesk.

Pravé povahy lidí se ukázaly

Od té chvíle už mezi nimi nebylo nic tak jako dřív. K incidentu se už sice nikdy nevraceli, hořká pachuť ovšem zůstala. „Ne, on to velice dobře ví. Pak jsem byl už možná trochu uštěpačný a arogantní. Když jsem přece jen na silvestra na přelomu roku 1999 a 2000 zpíval směs svých písniček, publikum strašně bouřilo, takový to byl aplaus a on mi povídá: ‚No vidíš, jak tě mají lidi rádi.' A já na to, ‚Jirko, já jsem na to zvyklý' a šel jsem pryč... No a nebyl jediný. Všichni tihle režiséři a lidi, kteří vlastně s námi zpěváky vyrůstali v sedmdesátých a hlavně osmdesátých letech, nás najednou v těch devadesátých odkopávali, aby si s námi moc nezadali. S tím se člověk blbě smiřuje,“ uvedl ještě Dalibor.

Nečekané chování Karla Gotta

Svým chováním ho v minulosti zklamal také kolega Karel Gott. Když mu třikrát po sobě vyfoukl slavíka, Mistr to těžce nesl. „Nejspíš jsme mu to trochu znechutili. Všichni, kdo jsme ty slavíky tenkrát vyhráli a přerušili jeho kralování, jsme měli pocit, že on si myslel, že to musí mít napořád,“ popsal Janda webu Prima Ženy a přidal konkrétní příhodu.

„Tenkrát bývalo zvykem, že kdo se v kategorii zpěvák, zpěvačka a skupiny umístil na prvních třech místech, všichni společně jezdívali turné po Československu. Karel Gott, když nevyhrál a skončil druhý nebo třetí, tak se vždycky omluvil a nikdy nepřijel. To jsme mu s Mirem Žbirkou nebo Peterem Nagyem trochu vyčítali. Přišlo nám to smutné a mrzelo nás to,“ prozradil Dalibor Janda. Jako důvod své neúčasti Mistr uváděl zaneprázdněnost. „Udělal to v té době všem, co Slavíka vyhráli, nepřekousl to. I když se na veřejnosti tvářil, že nám to přeje, kdo ví, jak to bylo,“ uzavřel zpěvák.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.