Kouzla pro šťastný rok 2024 podle kartářky. Jak si přivolat lásku i peníze? Zkuste sůl a klíč

Období vánočních svátků až do Tří králů je magickým obdobím, ve kterém si naši předci přivolávali štěstí, lásku peníze i zdraví. Pojďte s námi vyzkoušet osvědčená kouzla, která pro vás a pro vaše znamení na míru připravila slavná kartářka Helen Stanku.

Beran

Nezapomeňte začátkem roku na jeden zvyk, který vám může zajistit, že se vás celý rok budou držet peníze. Určitě by stálo za to zkusit si zaobchodovat, ale jen tak pro radost. Najděte si pár věcí, drobností, které máte doma, a nabídněte je přátelům, se kterými se na nový rok potkáte. Můžete je s nimi směnit za něco, co zase oni nabídnou vám, nebo si můžete za věci symbolicky zaplatit menší mincí. Když budete takto v první den nového roku symbolicky obchodovat, zajistíte si, že vám budou peníze proudit a budete úspěšní ve svých obchodech po celý příští rok 2024.

Býk

Na nový rok se tradičně připravuje čočka, aby vás po celý rok provázelo dobré zdraví a peníze. A vy si to v materiální rovině můžete ještě pojistit kouzlem. Až budete čočku při jejím vaření zahušťovat nebo jen míchat (důležité je míchat ji po směru hodinových ručiček), myslete při tom na vše, co chcete v tomto roce získat, čeho chcete dosáhnout, co všechno chcete, aby bylo součástí vašeho života. S touto myšlenkou pak čočku snězte.

Blíženci

Aby byly vaše cesty autem po celý rok bezpečné, pojistěte si to malým kouzlem. Budete potřebovat misku vody, do které přidejte špetku soli, kapku citronové šťávy a trochu octa. Do této vody namočte hadřík, dobře ho vyždímejte a přetřete jím vnitřek vašeho auta. Myslete při tom na to, že tím vytíráte veškeré staré energie a chráníte váš vůz před krádežemi, haváriemi i pokutami a dalšími nepříjemnostmi. Na zpětné zrcátko pak ještě můžete nakreslit prstem namočeným v té samé vodě znamení šestiramenné hvězdy. Nikdo ho neuvidí, ale bude vás chránit před nehodami i krádežemi.

Rak

Chcete-li si zajistit na celý rok peníze a hojnost, můžete si to pojistit malým finančním kouzlem. Posbírejte malé mince, které doma najdete, a nasypte je do menší sklenice, třeba od přesnídávky. Mince zalijte perlivou vodou a sklenici dejte na jižní stranu, kde svítí slunce, ideálně na parapet a z vnitřní strany, aby vám voda ve sklenici nezamrzla. Sklenici zavřete víčkem a mince vám budou přitahovat hojnost, které bude více a více.

Brzy časně ráno, i kdybyste vstávali na Nový rok v pravé poledne, nalejte do misky studenou vodu a přidejte několik mincí a zamíchejte rukama. Potom pokropte své blízké touto vodou a na všechny tak poteče dar bohatství.

Lev

Na svátek Tří králů, tedy 6. ledna, se dříve lidé více věnovali zvířatům a chystali jim potravu, třeba do krmítek. Psům se dělaly placky z masa a mouky, aby byli zdraví. A nezapomínalo se ani na opuštěná zvířata. Zkuste si tento starý zvyk i vy. Když vy budete velkorysí a budete dávat, Vesmír zase na oplátku bude dávat vám.

Panna

Jistě vás čekají nějaké výdaje a s nimi vám pomůže malý rituál. Udělejte si ho hned začátkem roku nebo během období od Štědrého dne do Tří králů. To je totiž velmi magické období, během kterého všechny rituály mají mnohem větší sílu. Připravte si žlutý papír, červený fix a zelenou svíci. Tu zapalte, červeným fixem napište na papír reálnou částku, kterou potřebujete, abyste mohli zaplatit své. Vezměte žlutý achát a zabalte ho do papíru. Svíčku uhaste a dýmem papír ještě trochu očaďte. Pak ho vložte do své peněženky a sledujte, co se bude dít. Svíci pak již na nic jiného nepoužívejte.

Váhy

Aby se vám do nového roku vkročilo lépe, možná by stálo za to si hned na jeho začátku udělat kouzlo. Ideální je, když to stihnete v období do Tří králů, kdy se dá krásně čarovat. Vezměte si do ruky největší klíč, který doma najdete, a který vám pomůže otevřít nové cesty. Představte si před sebou velká vrata a za nimi to, co od života chcete. Vrata jsou ještě zavřená. Vezměte klíč, zvedněte ho a požádejte archanděla Gabriela, který zvěstuje novou dobu, aby vám pomohl otevřít dveře k lepšímu životu a šťastné budoucnosti. Otočte klíčem zprava doleva a představte si, že se zavřená vrata otevírají a před vámi je volná cesta tam, kam chcete jít.

Štír

Den nebo večer tříkrálový byl ideální pro všechny možné věštby. I vy si můžete zkusit na Tři krále udělat věštbu prakticky z čehokoliv a záleží jen na vás, zda zvolíte kyvadlo nebo třeba balíček tarotových karet. Pokud zvolíte karty, položte otázku a vytáhněte si z balíčku jednu kartu, která vám na otázku odpoví. Můžete se zeptat i více karet, ale netahejte víc než tři, a pokud vám neodpoví na to, na co jste se ptali, nechte to na jindy. A aby se u vás doma usadilo štěstí, můžete si domov speciálně na Tři krále vyzdobit snítkami jalovce.

Střelec

Jistě víte, že čočka na nový rok tradičně symbolizuje hojnost peněz. A nejen ta vařená. Věděli jste, že vám může pomoci i nevařená čočka? Vezměte syrovou čočku a rozházejte ji symbolicky po všem, co vám generuje peníze. Tak, jak kulatá čočka připomíná peníze a je jí hodně, stejně tak se vás budou držet peníze celý příští rok.

Kozoroh

Jistě nastanou chvíle, kdy vás budou ostatní lidé štvát. Aby k tomu nedocházelo tak často, můžete si hned začátkem roku udělat rituál. Ideálně ještě v období do Tří králů, kdy stále ještě dobíhá magické vánoční období. Dříve se v tuto dobu hodně čarovalo nebo se například vázala takzvaná dvanáctníková košťata. Připravte si svíčku, která by měla mít šedou barvu. Potřete ji levandulovým olejem a odshora dolů na ni vytvořte pomyslnou spirálu, která uzemňuje všechnu energii. Pak si připravte směs drcených bylinek, ve které by měl být květ lípy, máta, puškvorec a chrpa. V této směsi svíčku obalte, několikrát se nadechněte a vydechněte a svíčku zapalte. Myslete při tom, jak veškerá nervozita, potíže a zmatky odcházejí pryč a ve vašem zorném poli je čisto a daří se vám.

Vodnář

Udělejte si zajímavý rituál, který by vám mohl v novém roce přinést radost, zdraví i ochranu. Kdysi se 7. ledna, tedy den po Třech králích, dělal rituál osívání. Lidé vzali hrst obilí či jiných zrn a házeli je na střechu a zdi domu se slovy: „Pro žijící, pro milující, pro zdraví a ochranu.“ Zrna se pak neuklízela, ale zůstala jako oběť pro domovníčky, aby se dařilo a v domě se drželo štěstí. Místo zrní se také mohla použít čočka, aby se doma držely peníze.

Ryby

Pokud to stihnete, zkuste si rituál určený všem, kteří touží po nové lásce nebo chtějí oživit svůj stávající vztah. Je to magie červeného prádla. Pokud si během silvestrovské noci oblečete červené spodní prádlo a vstoupíte v něm do nového roku, věřte, že se vaše vztahy zlepší. Podmínkou ovšem je, že červené prádlo musí být úplně nové.

Zdroj: Autorský text kartářky a vědmy Helen Stanku

Jaký bude první měsíc roku 2024 podle výkladu karet?

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.