Krásné jarní šaty pro všechny typy postavy. Inspirujte se stylem celebrit

První sluneční paprsky hlásí příchod jara. Je třeba provětrat šatník a pořídit si pár nových stylových kousků. Jaké šaty jsou nejvhodnější pro váš typ postavy?

Každá postava má jiné přednosti a právě ty musíte při výběru šatů podtrhnout. Dbejte přitom na zakrytí nedostatků a naopak vyzdvihnutí toho, co se vám na vás líbí. Ať už jste štíhlá, nebo máte bujné křivky, v následujících typech najdete přesně to pravé ořechové. Které šaty se nejvíce hodí k vašemu typu postavy?

Přesýpací hodiny

Tento typ postavy je symetrický, jelikož šíře boků tak nějak odpovídá šířce ramen. Považuje se za jakýsi ideál a ženy s tímto typem postavy mají oblékání nejjednodušší, jelikož nemusí příliš přemýšlet, jak skrýt určité „nedostatky“. Co by měly naopak podtrhnout? Rozhodně úzký pas! Ideální volbou jsou například sakové šaty s páskem. Ty si oblíbila například Brooke Shields nebo Taťána Kuchařová. Jsou elegantní, ale sexy zároveň.

Čtěte také: Módní domy odhalily trendy roku 2023: Krajky, minisukně i nestárnoucí denim

Jablko

Problematickou partií žen s postavou typu jablko je bříško. Většinou mají štíhlejší nohy a prostředek těla je náchylnější k přibírání na váze. Ideální volbou jsou v tomto případě košilové šaty, které jsou klidně i kratší, v oblasti bříška však volnější. Pokud jste vysoká, můžete si dovolit klidně i dlouhé šaty. Dámy menšího vzrůstu by si měly vzít podpatky, jelikož je takový typ šatů bude zbytečně zkracovat.

Hruška

V tomto případě mají ženy širší boky, ale jejich horní polovina je štíhlá. Zatímco s bříškem nemají problém, tuk se nejčastěji ukládá v oblasti stehen a boků. Pro typ postavy hruška je nejvhodnější „áčková“ sukně, která se směrem dolů hezky rozšiřuje, a tím pádem zvýrazní užší pas. Tento typ postavy má například Kim Kardashian, která se nebojí upnutějších modelů, jež hezky zvýrazní její ženské křivky.

Čtěte také: Šokující modely z Paříže: Týden módy předvedl nafukovací šaty, babičky i nahotu

Obrácený trojúhelník

V tomto případě jsou nejširší ramena a boky naopak úzké, měla byste proto vyrovnat disproporce mezi horní a dolní částí těla. Opět doporučujeme vyzdvihnout přednosti. Nejlepší je výstřih do V a raději se vyhněte jakýmkoliv nabíráním v oblasti ramen. Dobře vám poslouží pásek, který si můžete uvázat v pase a zdůraznit tak ženskost vaší siluety. Nebojte se rafinovaného rozparku, který ukáže nohy.

Obdélník

Tato postava je spíše chlapecká, vyznačuje se absencí křivek a dalo by se říct, že je odshora až dolů tak nějak stejná. V tomto případě si můžete dovolit upozornit na jakoukoliv část a tu zvýraznit, nemusíte se bát volánků ani výraznějších vzorů. Pokud naopak chcete, aby vaše postava vypadala štíhlejší a drobnější, vsaďte na pas a doplňte své šaty o pásek nebo si rovnou pořiďte ty, které se zavazují v oblasti pasu.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.