Krásné jarní šaty pro všechny typy postavy. Inspirujte se stylem celebrit

První sluneční paprsky hlásí příchod jara. Je třeba provětrat šatník a pořídit si pár nových stylových kousků. Jaké šaty jsou nejvhodnější pro váš typ postavy?

Každá postava má jiné přednosti a právě ty musíte při výběru šatů podtrhnout. Dbejte přitom na zakrytí nedostatků a naopak vyzdvihnutí toho, co se vám na vás líbí. Ať už jste štíhlá, nebo máte bujné křivky, v následujících typech najdete přesně to pravé ořechové. Které šaty se nejvíce hodí k vašemu typu postavy?

Přesýpací hodiny

Tento typ postavy je symetrický, jelikož šíře boků tak nějak odpovídá šířce ramen. Považuje se za jakýsi ideál a ženy s tímto typem postavy mají oblékání nejjednodušší, jelikož nemusí příliš přemýšlet, jak skrýt určité „nedostatky“. Co by měly naopak podtrhnout? Rozhodně úzký pas! Ideální volbou jsou například sakové šaty s páskem. Ty si oblíbila například Brooke Shields nebo Taťána Kuchařová. Jsou elegantní, ale sexy zároveň.

Čtěte také: Módní domy odhalily trendy roku 2023: Krajky, minisukně i nestárnoucí denim

Jablko

Problematickou partií žen s postavou typu jablko je bříško. Většinou mají štíhlejší nohy a prostředek těla je náchylnější k přibírání na váze. Ideální volbou jsou v tomto případě košilové šaty, které jsou klidně i kratší, v oblasti bříška však volnější. Pokud jste vysoká, můžete si dovolit klidně i dlouhé šaty. Dámy menšího vzrůstu by si měly vzít podpatky, jelikož je takový typ šatů bude zbytečně zkracovat.

Hruška

V tomto případě mají ženy širší boky, ale jejich horní polovina je štíhlá. Zatímco s bříškem nemají problém, tuk se nejčastěji ukládá v oblasti stehen a boků. Pro typ postavy hruška je nejvhodnější „áčková“ sukně, která se směrem dolů hezky rozšiřuje, a tím pádem zvýrazní užší pas. Tento typ postavy má například Kim Kardashian, která se nebojí upnutějších modelů, jež hezky zvýrazní její ženské křivky.

Čtěte také: Šokující modely z Paříže: Týden módy předvedl nafukovací šaty, babičky i nahotu

Obrácený trojúhelník

V tomto případě jsou nejširší ramena a boky naopak úzké, měla byste proto vyrovnat disproporce mezi horní a dolní částí těla. Opět doporučujeme vyzdvihnout přednosti. Nejlepší je výstřih do V a raději se vyhněte jakýmkoliv nabíráním v oblasti ramen. Dobře vám poslouží pásek, který si můžete uvázat v pase a zdůraznit tak ženskost vaší siluety. Nebojte se rafinovaného rozparku, který ukáže nohy.

Obdélník

Tato postava je spíše chlapecká, vyznačuje se absencí křivek a dalo by se říct, že je odshora až dolů tak nějak stejná. V tomto případě si můžete dovolit upozornit na jakoukoliv část a tu zvýraznit, nemusíte se bát volánků ani výraznějších vzorů. Pokud naopak chcete, aby vaše postava vypadala štíhlejší a drobnější, vsaďte na pas a doplňte své šaty o pásek nebo si rovnou pořiďte ty, které se zavazují v oblasti pasu.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.