Celebrity

8. listopadu 2023 13:00

Tomáš Durčák

Krátké vlasy a žádné tetování. Přemek Forejt se pochlubil snímky z kuchařských začátků

Šéfkuchař Přemek Forejt je velmi výraznou osobností české kulinářské scény. Jeho dlouhé vlasy, kozí bradka a hromada tetování jej činí nepřehlédnutelným i zdálky. Jako chlapec však vypadal zcela jinak a dost možná byste ho ani nepoznali. Nyní se veřejně pochlubil fotkami z archivu, na nichž je během své kuchařské praxe v Anglii.

Své kuchařské začátky za Lamanšským průlivem Přemek Forejt v minulosti označil jako „vojnu“ a netajil se ani tím, že se v náročném prostředí pod přísnou rukou nekompromisního i nespravedlivého nadřízeného jednou rozbrečel. Přesto dnes na toto období vzpomíná jen v dobrém – naučil se zde totiž nejen základy kuchařského řemesla, ale i pracovat pod tlakem.

„V Anglii to nebylo zrovna nejjednodušší, protože jsem si všechno procházel od těch úplných základů, takže jsem třeba umýval nádobí. Tam se navíc dře opravdu 16 hodin denně, díky čemuž jsem i zhubl. Jednu dobu jsem měl 53 kilo, což bylo popravdě šílené,“ popsal svůj nelehký, ale zpětně velmi cenný pracovní pobyt v michelinské restauraci L´Autre Pied Forejt v Radiožurnálu.

Zpětně je za tuto zkušenost rád, protože ho naučila nejen to, co se v kuchyni sluší a každý opravdový kuchař musí umět, ale zároveň mu skrz jeho tehdejšího nadřízeného ukázala, jakým šéfkuchařem by jednou být nechtěl. Že je Přemek zpětně za tuto zkušenost vděčný, dokazuje i fakt, že se nyní na sociálních sítích podělil o své snímky z anglické kuchyně, na nichž je téměř k nepoznání.

Forejt jako „mladé ucho“ měl totiž krátké, světlé vlasy, mnohem viditelnější odstávající uši, místo kozí bradky zcela hladkou bradu a na ruce neměl ani jedno tetování. „Vzpomínky na Londýn“ nazval svá instagramová stories, na nichž ukázal fotky z archivu svých kuchařských začátků. Označil na nich také svého tehdejšího mladého kolegu z kuchyně.

Anglická „štace“ byla sice náročná a Přemek Forejt si během ní sáhl na své tehdejší dno, zpětně ale nepochybně přinesla ovoce. Dnes je z něj uznávaný český šéfkuchař, do jehož olomoucké restaurace se sjíždějí milovníci gastronomie z celého Česka. Doma má navíc velkou podporu v podobě partnerky Evy Burešové, se kterou mají ročního syna Tristana Williama.

Eva Burešová začátkem listopadu pokřtila již svůj čtvrtý diář:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.