Celebrity

17. července 2024 11:59

Tomáš Durčák

Lenny Kravitz skončil s drogami i promiskuitou. Už devět let drží dobrovolně celibát

Lenny Kravitz patří k nejpopulárnějším zpěvákům světa a nyní se chystá zpět do Česka. Šedesátiletý rocker kromě své hudby budí velkou pozornost i tím, jak zásadně změnil svůj životní styl. Jointy a alkohol vyměnil za posilovnu a místo příležitostného sexu se rozhodnul držet celibát, dokud nenajde „tu pravou ženu“. Výsledkem však je, že podle svých fanoušků vypadá v šedesáti spíše na třicet.

Autor obřích hitů jako American Woman, It Ain’t Over ’Til It’s Over, Are You Gonna Go My Way nebo Fly Away letos vydal své teprve 12. studiové album během 35leté kariéry s názvem Blue Electric Light. Aktuálně s ním objíždí svět na turné, do nějž se podařilo dostat i ostravský festival Colours of Ostrava, kde Lenny 19. července vystoupí.

Navzdory svému věku a faktu, že nevydává novou desku každých pár let, je Lenny Kravitz i dnes stále globální superstar s odhadovaným jměním v přepočtu přes 2 miliardy korun. Kromě produkování pro jiné hudebníky (mj. Madonnu) také hraje ve filmech či seriálech (Hunger Games, Komorník, Precious) a dokonce je i úspěšným interiérovým designérem.

Jeho recept na úspěch v jakémkoli oboru, kterému se rozhodne věnovat, je přitom do jisté míry vždy stejný – vrhnout se do toho naplno, se 100 % disciplínou a nedělat výjimky. Se stejnou mentalitou se před lety Kravitz rozhodl změnit svůj osobní život a to, jak se chová ke svému tělu. Život plný večírků, hýření, alkoholu, drog a sexu vyměnil za zdravou stravu, posilovnu a celibát.

V nedávném rozhovoru pro The Guardian Lenny popsal, že jej ke změně donutilo uvědomění, že se pomalu a jistě stává ve vztahu k ženám stejným „hráčem“, jakým byl jeho otec Sy Kravitz. „Nelíbilo se mi to. Nechtěl jsem být tímhle chlápkem. Takže jsem s tím začal bojovat a popravdě to trvalo celé roky… začal jsem se chovat zodpovědněji. Disciplinovaně. Nenechával jsem se ovládat svými tužbami a pudy,“ popsal muzikant.

Utnul i své silné užívání marihuany, při němž dle vlastních slov dokázal zvládnout i více než 25 spliffů (směs tabáku a marihuany ubalená v papírku) denně. „Trávu jsem hulil od svých jedenácti let a nikdy jsem se nebál, že by mi nějak ublížila. Ale přestal jsem už před lety,“ svěřil se Kravitz, že skoncoval i s touto dlouholetou závislostí.

Se svou zamýšlenou disciplínou šel hudebník až tak daleko, že se rozhodl dobrovolně držet celibát až do doby, než najde „tu pravou ženu“. „Je to pro mě spirituální záležitost. Mám svou pevně danou rutinu, na níž jsem si zvykl a dneska je to můj způsob života,“ vysvětlil Lenny, který svůj cvičební plán dodržuje tak striktně, že občas posiluje „v civilu“, protože nemá čas se převléknout. Anebo v noci, kdy mu skončí všechny pracovní povinnosti.

„Za tím, jak vypadám a jak se cítím, je spousta tvrdé dřiny a disciplíny. Takže když mám chuť na nějakou dobrotu, zkrátka si ji nedám,“ popsal na první pohled jednoduchý recept Kravitz. „Třeba minulou noc… pracoval jsem celý den, rozhovory, zkoušky až do noci, doma jsem byl v jedenáct večer. Musím něco sníst. Najednou je jedna v noci. Ale ještě jsem necvičil. Takže jsem vyrazil do posilky a ve dvě ráno si dal 90minutový trénink. Nechci být ve dvě ráno v posilovně, ale vím, že musím,“ dodal.

„Vše je pro mě o těle, mysli a duchu. Chci, aby všechny tři tyto elementy byly v dokonalé rovnováze. Pokud je mé tělo ve formě, ale můj duch a mysl nejsou, je to jenom něco hezkého na pohled, čím se můžu chlubit. K čemu mi to ale je? Já potřebuji, aby všechny tři byly v perfektní harmonii. To ale stojí dřinu, kterou musím podstoupit, abych dokázal být nejlepší verzí sebe samotného,“ popsal hudebník filozofii, díky níž je z něj dnes podle jeho slov jiný člověk.

Lenny Kravitz je dnes single, nicméně v minulosti byla jeho manželkou herečka Lisa Bonet (rovněž bývalá manželka Jasona Momoy), s níž má 35letou dceru Zoë Kravitz. Po rozvodu v roce 1993 mimo jiné randil s modelkou Vanessou Paradis a posléze byl postupně zasnoubený s další modelkou Adrianou Limou a herečkou Nicole Kidman. Ani jeden ze vztahů však neskončil svatbou.

Kravitz však ve zmíněném interview přiznal, že vzhledem k jeho velmi striktnímu a rutinnímu životnímu stylu by zřejmě ve vztahu se ženou nastaly jisté komplikace. Byť jedním dechem dodal svou velkou chuť mít po svém boku tu pravou ženu. Kdo ví, jestli ji, podobně jako nyní Johnny Depp, nenajde třeba právě v Česku.

V roce 2016 přijel Lenny Kravitz na otočku do Prahy, aby zahrál na vánočním večírku skupiny PPF Petru Kellnerovi:

Sdílejte článek
Štítky drogy hudba společnost rozhovor vztah sex celebrity posilovna Česko Lenny Kravitz umění a zábava umění, kultura, zábava a média společenská rubrika Are You Gonna Go My Way Fly Away Blue Electric Light

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 8. 9. 2024

Berani, snažte se dnes navázat kontakt s někým, kdo vám chybí. I když to bude zpočátku bolet, budete se cítit mnohem lépe, jakmile se vám to podaří. Zvedněte telefon, napište vzkaz nebo pošlete e-mail. Dejte dotyčnému najevo, že vám chybí a záleží vám na něm. Vyjádřit se je často mnohem lepší než o svých pocitech lhát. Dotyčné osobě se po vás může stýskat stejně tak.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.