Lunární kalendář na 19. týden: Nezatěžujte příliš záda ani kolena, dopřejte si masáž

V následujících dnech byste neměli vyrážet bez předchozího tréninku na dlouhé túry ani namáhat kolena a záda. Trápí-li vás křečové žíly, můžete pociťovat zhoršení potíží, pomůže odpočinek i jemná masáž. Co dalšího dělat podle vlivu měsíce v následujícím týdnu?

8. – 9. května – Střelec

Měsíc v následujících dvou dnech putuje ve znamení Střelce a působí na stehna, boky, křížovou kost a pohyblivost. Cokoliv v těchto dnech uděláte pro tyto části těla pozitivního, působí blahodárněji než v jiné dny. Všechno, co však nadměrně zatěžuje, škodí mnohem více. Není vhodné ani podstupovat operace a lékařské zákroky těchto oblastí.

Máte-li problémy se zády, pak v následujících dvou dnech můžete pocítit zhoršení vašeho stavu. Ozývá se ischias. Vyhněte se proto přílišné námaze, pozor dejte při zvedání těžkých břemen. Dny jsou chladné, i když svítí sluníčko, udržujte proto oblast zad v teple. Dopřejte si masáž z rukou odborníka, uvolní ztuhlá záda i svaly. Skvěle působí na bolavá záda plavání. Kdykoliv můžete, hoďte nohy nahoru a chvíli relaxujte. Zaměřte se také na to, kolik tělu dodáváte vápníku, jeho nedostatek způsobuje řídnutí kostí.

Pokud vás trápí celulitida, dny Střelce jsou jako stvořené pro boj s ní. Zacvičte si, promasírujte postižené oblasti, ve sprše prostřídejte teplou a studenou vodu a následně vetřete výživný krém. Zajděte na pedikúru nebo si alespoň doma udělejte bylinkovou koupel. Velmi dobře budou působit pleťové masky a kúry. Zastřihněte konečky vlasů a vhodný čas je také na depilaci. Úklid nepůjde příliš dobře od ruky, tak využijte teplých dní k práci na zahradě. Vysévejte už přímo do záhonů okurky, rajčata i popínavé rostliny. Sázejte brambory a prostříhejte keře a stromy.

Mohlo by vás zajímat: Velká věštba na květen podle kartářky Helen Stanku. Co nám předpovídá podle karet?

10. – 11. května - Kozoroh

Luna putuje v dalších dvou dnech znamením Kozoroha a působí na pohyb, celou kostru, držení těla a kolena. Vše, co v těchto dnech pro tyto části těla uděláte pozitivního, působí blahodárněji než v jiné dny. A naopak vše, co nadměrně zatěžuje, škodí mnohem více, včetně operací a lékařských zákroků.

Nejste-li trénovaní a zvyklí na pohyb, rozhodně dnes nezačínejte se silovým tréninkem a ani se nevydávejte na dlouhé túry. Vyhněte se i schodům a všem činnostem, které zbytečně zatěžují kolena. Kdykoliv v průběhu dne můžete, sedněte si s nohama nahoru. Dopřejte svým nohám péči v podobě bylinných obkladů, zajděte si zaplavat a cvičte na rozhýbání kloubů. Skvělé cvičení je obyčejné pohupování nohou, případně vleže na zádech šlapejte na kole. Potom zavzpomínejte na dětská léta a vyzkoušejte svíčku. Dělá vám problém se do ní dostat, nebo to zvládáte levou zadní?

Dopřejte dnes péči také vaší pleti, masky pleť skvěle vyživí. Nezapomínejte ve své péči na nehty. Zastřihněte je a zapilujte, ošetřete také kůžičku. Doma se vrhněte na všechny doklady, papíry i faktury a udělejte si v nich pořádek. Na zahradě zbavujte záhony plevele a přihnojte růže.

12. – 13. května – Vodnář

Luna v těchto dnech putuje znamením Vodnáře a velmi intenzivně působí na lýtko, holeň, kotník a křečové žíly. Cokoliv v těchto dnech pro tyto části těla uděláte pozitivního, působí mnohem blahodárněji než v jiné dny. Ale vše, co zbytečně zatěžuje, více škodí, a to včetně lékařských zákroků a operací.

Trápí-li vás křečové žíly, vyhněte se dlouhému stání a nevydávejte se na dlouhé procházky. Zbytečně byste si přitížili. Ulevte si pomocí stahovacích punčoch a doplňte hořčík. Nohy si jemně promasírujte, ve sprše střídejte teplou a studenou vodu a po dlouhém dni jim dopřejte odpočinek ve zvýšené poloze.

Čtěte také: Květnu podle numerologie vládne trojka: Zkuste si užívat život plnými doušky!

Můžete pociťovat větší nervozitu, snažte se proto nepodléhat emocím a vyhýbejte se hádkám a sporům. Doma vám půjde skvěle od ruky úklid skříní. Věci, které jste už delší dobu neoblékli, vyřaďte a věnujte potřebným. Uvolníte energii pro nové kousky. Od ruky vám půjde malování, natírání i lakování. Nezapomeňte s úklidem ani na zahradní domek a garáž. Na zahradě můžete stříkat proti škůdcům, ale jinak dny Vodnáře nejsou pro práce na zahradě příliš vhodné.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.