Lunární kalendář na 24. týden: Přichází novoluní, zkuste držet půst pro zdraví

Měsíc v následujících dnech bude procházet znamením Berana, Býka a Blíženců a ovlivní tak především horní polovinu našeho těla. V neděli nás čeká novoluní, které je důležité hlavně pro Blížence, ale všichni můžete držet půst pro zdraví. Co dalšího dělat podle vlivu měsíce?

13. června - Beran

Měsíc putuje ve znamení Berana a působí na hlavu, mozek, obličej a oči. Vše, co pro tyto části těla uděláte příznivého, působí blahodárně. Vše, co je zbytečně zatěžuje, škodí více než v jiné dny. Vhodné nejsou ani operace a chirurgické zákroky. Pokud vás často trápí bolesti hlavy, nebo trpíte na migrény, pak ve dnech Berana můžete pociťovat velmi nepříjemné zhoršení vašeho stavu. Než sáhnete po lécích, vyzkoušejte meditaci. Najděte si místo, kde se cítíte dobře, můžete si lehnout, sednout, prostě si udělejte pohodlí a na chvíli zavřete oči. Soustřeďte se jen na svůj dech. Pokud nedokážete uklidnit myšlenky a neustále se vám honí hlavou všechno možné, soustřeďte se na počítání nádechů a výdechů.

Pokud je to jen trošku možné, snažte se vyhnout stresovým situacím. Když už vás nějaký ten stres přepadne, skvěle ho odbouráte pohybem nebo pobytem v přírodě. Dnes je úžasný den na to, abyste si dopřáli masáž hlavy a šíje, báječně uvolní ztuhlé svaly a uleví od bolesti. Budete se cítit jako vyměnění. Potrápit vás mohou také bolesti očí, vyzkoušejte léčivou sílu světlíku lékařského a přikládejte si několikrát denně obklady na unavené oči. Vyzkoušet můžete také oční jógu. Doma vám půjde od ruky úklid a skvěle se vám bude dařit i práce na zahradě.

Čtěte také: Zahánění stresu podle horoskopu: Berany uklidní pohyb, Panny kreativní činnost

14. – 16. června – Býk

Měsíc v těchto dnech putuje ve znamení Býka a ovlivňuje krk, mandle, čich a ramena. Vše, co pro tyto části těla uděláte pozitivního, působí dvakrát tak příznivěji, ale vše, co je zatěžuje, škodí více než v jiné dny. Vyhněte se také operacím a lékařským zákrokům v těchto oblastech. Dny jsou studené i v horkých letních dnech a snáze kvůli tomu prochladneme. Zvláště náchylná je oblast krku. Trpíte-li na angíny, snažte se oblast krku držet v teple. Pokud už vás bolesti přepadnou, uleví vám kloktání slané vody nebo odvaru ze šalvěje.

Věnujte se péči o své tělo, vyrazte na kosmetiku a nechte se rozmazlit. Doma si můžete udělat pleťovou masku a dopřát si bylinkovou koupel pro uvolnění. Zaměřte se dnes také na to, jak se stravujete. Máte ve svém jídelníčku dostatek ovoce a zeleniny? A jak je na tom váš pitný režim? Vypijete přiměřené množství čisté vody nebo bylinkových čajů? Trápí-li vás únava, možným problémem může být právě nezdravý životní styl. Pusťte se do úprav svého domova, práce vám půjde skvěle od ruky a na zahradě se snadno zbavíte plevele a škůdců, obraťte kompost a sbírejte bylinky.

Čtěte také: Bylinky, které sbíráme během června: Heřmánek, lípa, jitrocel, mateřídouška či řepík

17. – 18. června - Blíženci

V těchto dvou dnech putuje měsíc znamením Blíženců a ovlivňuje plíce, průdušky, dech, paže a ruce. Vše, co pro tyto části těla uděláte příznivého, působí blahodárněji, a naopak vše, co je nadměrně zatěžuje, škodí více než jindy. V neděli nás čeká novoluní, ale napětí můžete pociťovat několik dní před i po. Zamyslete se nad tím, co ve vašem životě nefunguje přesně podle vašich představ, nebo co potřebujete dotáhnout do konce. V době novoluní vám to půjde snáze.

Zkuste držet půst pro zdraví a volné dny prožít s lidmi, se kterými se cítíte dobře. Často všechen stres a napětí dokáže odplavit objetí od někoho, koho máme rádi. Dny přejí komunikaci a možná budete mít víc než kdy jindy potřebu vyhledávat společnost lidí. Nebraňte se tomu a vyrazte do společnosti. Dařit se vám budou také všechny umělecké činnosti. Pozornost věnujte svému dechu, vyzkoušejte dechová cvičení a naučte se dýchat pomocí jógy do břicha. Pokud si osvojíte základy správného dýchání, snadno se pak zbavíte stresu.

Zdroj: Johanna Paunggerová a Thomas Poppe – Síla Měsíce


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 4. 5. 2024

Berani, dnes se možná nebudete moci soustředit na práci. Vaše hlava může být v oblacích a váš smysl pro detail vás může poněkud zklamat. Netřeba dodávat, že tento den není vhodný k tomu, abyste se pouštěli do nových, obtížných nebo komplikovaných úkolů. Soustřeďte se na rutinní činnosti, které zvládnete bez přemýšlení. Takto zvládnete celý den, aniž byste se z toho zbláznili.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.