Lunární kalendář na 37. týden: Pečujte o tělo i vlasy a vyhněte se zbytečnému stresu

Měsíc v tomto týdnu prochází znamením Lva, Panny a Váhy. Jsou skvělé dny na péči o vlasy, ale rozhodně se nepouštějte do žádných hádek a sporů, zbytečně byste zatěžovali srdce i trávicí systém. Čeká nás novoluní, které bude důležité pro Panny. Co byste měli dělat, a čemu se naopak vyhnout?

12. – 13. září - Lev

Měsíc následující dny putuje znamením Lva a působí na srdce, krevní oběh a arterii. Všechno, co uděláte pozitivního pro srdce a krevní oběh, působí blahodárně. Veškeré lékařské zákroky a vše, co tyto části těla zbytečně zatěžuje, škodí více než v jiné dny. Není vhodný den ani pro očkování.

Dny Lva jsou velmi zatěžující pro naše srdce, snažte se proto, pokud je to jen trošku možné, vyhnout stresu a napětí. Pokud vás čeká nějaký velmi důležitý úkol a jste z něj nervózní, vyzkoušejte afirmace, říkejte si, jak je to vše snadné a vy to zvládáte levou zadní. Vyhněte se náročné fyzické práci a vysokohorským túrám, pokud nejste trénovaní, jen těžko byste popadali dech a z výletu byste nakonec vůbec neměli radost. To však neznamená, že byste se neměli vůbec hýbat. Vydejte se na procházku nebo na kolo, přiměřený pohyb vám udělá dobře.

Chcete-li mít bujnou hřívu, dny Lva jsou k péči o vlasy jako stvořené. Zajděte ke kadeřnici a nechte si zastřihnout konečky, vlasy zhoustnou a budou mnohem silnější a zdravější. Doma se vyhněte úklidu, nepůjde vám od ruky. Ale můžete připravit na zimu kamna a kotle. Je skvělý den pro boj s plísněmi. Věnujte svůj čas také přátelům a blízkým. Nezapomínejte ani na rodinu, udělejte si společně hezký den. Pokud vás někdo pozve na kávu nebo do kina, neodmítejte, i když to tak zpočátku nebude vypadat, můžete potkat svou spřízněnou duši.

Čtěte také: Cvičte podle horoskopu. Střelce chytne lezení, Lvy tanec a Raky jóga

14. – 15. září – Panna

Měsíc v následujících dnech putuje znamením Panny. Všechno, co v těchto dnech uděláte pro slinivku, tenké a tlusté střevo a trávení, působí velmi příznivě. Naopak vše, co tyto části těla zbytečně zatěžuje, včetně operací a lékařských zákroků, škodí více než v jiných dnech.

Ve dnech Panny můžete mít po jídle nepříjemné bolesti břicha nebo pocit plného žaludku, navzdory tomu, že jste toho tolik nesnědli. Slezina i slinivka jsou více zatíženy, snažte se proto vyhnout tučným a těžkým jídlům a zařaďte v tyto dny odlehčený jídelníček. Pamatujte, že i vaše psychické zdraví začíná ve střevech. Stále ještě můžete zajít ke kadeřnici, vyhněte se však randění a navazování nových přátelství, dny Panny tomu vůbec nepřejí. Snažte se také vyhýbat všem zbytečným hádkám a sporům.

V pátek 15. září nás čeká novoluní, které představuje ukončení starého a začátek nového. Snažte se už nadále neohlížet do minulosti, naučte se žít přítomností. Právě teď k vám proudí množství skvělých nápadů na to, jak zlepšit svůj osobní a pracovní život. Když však budete v myšlenkách zůstávat stále v minulosti, nikdy se nepohnete z místa. Novoluní v nás může tři dny před a tři dny po vyvolávat silné napětí, stýkejte se proto s lidmi, se kterými je vám dobře a často pobývejte v přírodě, má doslova kouzelnou moc.

Čtěte také: Horoskop na rok 2024 podle znamení. Blížence čekají osudové změny, Lvy láska

16. - 17. září – Váhy

Měsíc v následujících dvou dnech putuje znamením Vah, které působí na ledviny, močový měchýř a oblast kyčlí. Cokoliv pro tyto části těla uděláte pozitivního, působí dvakrát blahodárněji než v jiné dny. Vše, co je naopak zatěžuje, škodí mnohem více. Vyhněte se také operacím a lékařským zákrokům v této oblasti.

Ve dnech Vah bývá chladněji, i když venku svítí sluníčko. Velmi časté jsou záněty v oblasti ledvin a močového měchýře z prochladnutí. Držte proto tuto oblast v teple. Pokud už vás postihnou potíže, sáhněte po borůvkách, černém rybízu a výborná je také lichořeřišnice. Myslete na dostatečný pitný režim. Pokud víte, že vám to dělá potíže, postavte si sklenici s vodou nebo bylinkovým čajem na viditelné místo a kdykoliv půjdete kolem, napijte se.

Čtěte také: Dodržujete pitný režim? 10 zajímavostí, které jste možná nevěděli!

Stále ještě můžete pociťovat přecitlivělost způsobenou nejen odcházejícím novoluním, ale také dny Vah. Jsou velmi citlivé a vy budete víc než kdy jindy toužit po harmonii a rovnováze v životě. I když budete chtít vše vyřešit ideálně teď hned, nedělejte v těchto dnech žádná velká rozhodnutí, zbytečně byste pak litovali. Než abyste seděli a přemýšleli, raději se pusťte do úklidu, půjde vám skvěle od ruky.

Zdroj: Johanna Paunggerová a Thomas Poppe – Síla Měsíce

Jaký bude tento týden podle výkladu karet?

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 7. 5. 2024

Možná cítíte touhu po cestování a toužíte po něčem novém a odlišném ve svém životě. Nemůžete si pomoct, ale fádní rutina vás trochu nudí. Pokud toužíte po dobrodružství, proč si nenaplánovat exotický výlet? I když na to teď nemáte peníze, můžete začít s průzkumem. Už jen vědomí, že se tam jednou vydáte, vám pomůže zvednout náladu, Berani.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.