Lunární kalendář na 40. týden: Potrápit vás mohou bolesti v krku. Pomůže šalvěj i sůl

Měsíc v tomto týdnu putuje znamením Býka, Blíženců a Raka a potrápit vás mohou bolesti v krku. Vyhnete se jim, pokud budete udržovat krk v teple, od bolesti uleví šalvěj i sůl. Co dalšího dělat pro naše tělo i duši podle vlivu měsíce v tomto týdnu?

3. října – Býk

Měsíc v těchto dnech putuje ve znamení Býka a ovlivňuje krk, mandle, čich a ramena. Vše, co pro tyto části těla uděláte pozitivního, působí dvakrát tak příznivěji, ale vše, co je zatěžuje, škodí více než v jiné dny. Vyhněte se také operacím a lékařským zákrokům v těchto oblastech. Dny jsou chladné, i když zrovna svítí sluníčko, a nejvíce náchylnou oblastí v těchto dnech je krk. Držte jej proto v teple. Pokud už vás v něm pobolívá, vyzkoušejte chladivé zábaly, kloktejte sůl nebo odvar ze šalvěje. Naše babičky používaly na bolesti v krku také černý čaj, do kterého přidaly lžičku medu a lžičku másla, pak už jen stačilo horký po doušcích vypít.

Máte-li sedavé zaměstnání, pak vás mohou potrápit bolesti krční páteře. Naučte se jednoduchá cvičení a protahování, která můžete praktikovat klidně i v kanceláři za stolem. Od bolesti a ztuhlosti uleví masáž z rukou odborníka. Jsou skvělé dny nejen pro péči o tělo a vy byste si měli dopřát návštěvu kosmetiky nebo bylinkovou koupel, ale také pro práci na zahradě. Pokud jste ji ještě nepřipravili na zimu, pak se na to vrhněte. Sklízejte úrodu a uskladňujte, do záhonků přidejte hnůj a bojujte se škůdci.

4. – 5. října - Blíženci

V těchto dvou dnech putuje měsíc znamením Blíženců a ovlivňuje plíce, průdušky, dech, paže a ruce. Vše, co pro tyto části těla uděláte příznivého, působí blahodárněji, a naopak vše, co je nadměrně zatěžuje, škodí více než jindy. Naučte se dýchat zhluboka a do břicha. Dech je pro naše tělo nesmírně důležitý, kromě toho, že jej okysličuje, zbavuje nás také napětí a stresu, jde totiž o skvělou meditační techniku.

Čtěte také: Zahánění stresu podle horoskopu: Berany uklidní pohyb, Panny kreativní činnost

Dny Blíženců jsou skvělé pro úklid ve skříních, ukliďte letní kousky a připravte podzimní, to, co jste už víc jak rok neměli na sobě, věnujte potřebným, uděláte si tak prostor pro nové kousky. Výborně vám půjde od ruky také úklid, můžete se vrhnout na mytí oken a k praní prádla vám bude stačit jen polovina dávky pracího prášku. Pusťte se do renovace domova, natírání, malování i lakování, barva bude dobře schnout a práce vám půjde hezky od ruky. Dny jsou vhodné pro seznamování, v těchto dnech se cítíme velmi dobře ve společnosti a rádi navazujeme nové kontakty, tak pokud jste sami, využijte příznivých konstelací a vrhněte se na randění.

6. – 8. října – Rak

Měsíc v následujících dnech prochází znamením Raka a působí na žaludek, dvanáctník, hruď i trávení. Cokoliv v těchto dnech pro tyto orgány uděláte, působí velmi blahodárně, ale vše, co naopak zbytečně zatěžuje, škodí víc než v jiné dny, včetně operací a lékařských zákroků v daných oblastech. Ve dnech Raka se zaměřte na to, co jíte. Těžká a tučná jídla vám neudělají dobře, okamžitě pocítíte nepříjemné pálení žáhy nebo bolest žaludku. Snažte se proto odlehčit jídelníček, a když už vás bolesti přepadnou, sáhněte po bylinkovém čaji. Uleví vám máta, hořec zlepší trávení a heřmánek zklidní žaludek.

Od stresu a napětí vám uleví práce na zahradě. Tak se pusťte do sázení ovocných stromů i okrasných keřů, přesazujte květiny doma a nezapomeňte na zálivku. Pobývejte také ve společnosti lidí, se kterými je vám dobře. Věděli jste, že objetí od blízké nebo milované osoby posiluje imunitní systém? Tak se v těchto dnech vyhněte všem škarohlídům a raději si užijte společnost lidí, které máte rádi.

Zdroj: Johanna Paunggerová a Thomas Poppe – Síla Měsíce

Jaký bude říjen podle tarotových karet Helen Stanku?

Sdílejte článek
Štítky bolest sůl šalvěj bolest v krku Měsíc lunární kalendář a zahrada vliv Měsíce lunární kalendář Thomas Poppe

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 3. 5. 2024

Vaše síla spočívá ve vašich vnitřních zdrojích, Berani. Dnes zjistíte, že se ve vás tyto zdroje otevřely. Zjistíte, že vaše emoce jsou tváří v tvář chaosu klidné a pod kontrolou. Tento čas nových začátků je nesmírně důležitý. Bylo by vhodné, abyste prozkoumali své nitro a napravili všechny vnitřní zvláštnosti, které by vám v budoucnu mohly působit potíže.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.