A proto jsme pro vás vybrali to nejlepší z našeho webu, abychom vám trochu ušetřili práci s hledáním a vy jste si místo toho mohli venku užívat babí léto. Stačí si vybrat podle toho, co máte v lednici nebo ve spíži a na co máte chuť. A protože už se občas o slovo hlásí i chladnější počasí, přidali jsme pár receptů na zahřátí.
A nezapomeňte chroupat ořechy!
Chutné a křupavé: 6 pádných důvodů, proč jíst ořechy
Jsou zdrojem zdraví, vitality a tím přispívají i k zdravému a pěstěnému vzhledu. Obsahují důležité vitamíny, minerály, ale i prospěšné tuky a navíc chutnají fantasticky. Dost důvodů, proč bychom si je měli dopřávat s železnou pravidelností. Udělejte si z nich směs nebo si vyberte ty, které jsou pro vás nejlepší.
Vlašáky: Jsou zdravé a dobré

Jsou bohaté na antioxidanty, a proto přispívají k omlazení buněk. Chrání nás před volnými radikály, rakovinou a také s jejich konzumací do organismu dostaneme vitamín B a E. „Éčko" je navíc spásou pro ženy toužící po miminku, protože zvyšuje plodnost.
Naordinujte vlašské ořechy i babičce a dědečkovi – snižují riziko onemocnění srdce, ale i Alzheimerovy choroby.
Pozor si ale dejte na jejich kalorickou hodnotu, což platí obecně pro všechny ořechy. „U nás se vlašské oříšky moc dlouho neohřejí, já i rodina je zbožňujeme. Peču z nich nejen ořechové koláče, ale přidávám je i do ovocného salátu nebo jen tak do bílého jogurtu, který dosladím medem. Jen si dejte pozor na jejich konzumaci. Všeho moc škodí, a to i v tomto případě. Držela jsem dietu a zároveň si dopřávala oříšky v poměrně neomezeném množství a má váha nechtěla padat dolů. Dietoložka mi řekla, že jsou poměrně kalorické a že je nutné, si je rozumně dávkovat.“ Dominika, 38 let
reklama