zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
zpět

Horoskop pro Vás každý týden

Stačí vybrat znamení a zadat Váš email. Jednou týdně vám zašleme horoskop pro vaše znamení.

reklama

návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat

reklama

13 nápadů, jak chutně naložit s podzimní úrodou

Podzim nabízí spoustu dobrot
Autor: iStock Podzim nabízí spoustu dobrot
anna kopečková , Vydáno: 28.09.2017
Podzim je pro všechny milovníky dobrého jídla doslova požehnáním. Sklízí se ovoce i zelenina, sbírají ořechy a houby. Zbývá už jen vymyslet, co z toho všeho uvařit nebo upéct dobrého.

reklama

 

A proto jsme pro vás vybrali to nejlepší z našeho webu, abychom vám trochu ušetřili práci s hledáním a vy jste si místo toho mohli venku užívat babí léto. Stačí si vybrat podle toho, co máte v lednici nebo ve spíži a na co máte chuť. A protože už se občas o slovo hlásí i chladnější počasí, přidali jsme pár receptů na zahřátí.

Dejte si zahřívací potraviny

Snídaně pro zahřátí aneb Jak si zpříjemnit chladná podzimní rána

 

Pochutnáte si!

Jednoduché a levné: 3 báječné večeře z brambor + domácí chipsy s bylinkami

Víkendové maso: Nejlepší recepty s houbami

Víkendové maso: Nejlepší recepty s houbami

Dáte si?

Víkendové kuře 3x jinak

 

Pečená máslová dýně

Typická podzimní lahůdka: Pečená máslová dýně

 

Překvapí vás, jak jsou dobré!

Steaky trochu jinak: Zkuste je udělat z květáku!

Neobyčejně léčivé obyčejné zelí

Neobyčejně léčivé obyčejné zelí. Na co všechno ho můžete využít?

 

Jsou krásné a jedlé!

Rychlý dezert na víkend: Voňavé a jednoduché jablečné růžičky

Budete se olizovat až za ušima

Hruškové pečení: Nasladko i naslano

Švestkové koláče a koláčky: Recepty pro začátečníky i opravdové fajnšmekry

Švestkové koláče a koláčky: Recepty pro začátečníky i opravdové fajnšmekry

A nezapomeňte chroupat ořechy!

Chutné a křupavé: 6 pádných důvodů, proč jíst ořechy

Jsou zdrojem zdraví, vitality a tím přispívají i k zdravému a pěstěnému vzhledu. Obsahují důležité vitamíny, minerály, ale i prospěšné tuky a navíc chutnají fantasticky. Dost důvodů, proč bychom si je měli dopřávat s železnou pravidelností. Udělejte si z nich směs nebo si vyberte ty, které jsou pro vás nejlepší.

Vlašáky: Jsou zdravé a dobré

Vlašáky: Jsou zdravé a dobré

Jsou bohaté na antioxidanty, a proto přispívají k omlazení buněk. Chrání nás před volnými radikály, rakovinou a také s jejich konzumací do organismu dostaneme vitamín B a E. „Éčko" je navíc spásou pro ženy toužící po miminku, protože zvyšuje plodnost.

Naordinujte vlašské ořechy i babičce a dědečkovi – snižují riziko onemocnění srdce, ale i Alzheimerovy choroby.

Pozor si ale dejte na jejich kalorickou hodnotu, což platí obecně pro všechny ořechy. „U nás se vlašské oříšky moc dlouho neohřejí, já i rodina je zbožňujeme. Peču z nich nejen ořechové koláče, ale přidávám je i do ovocného salátu nebo jen tak do bílého jogurtu, který dosladím medem. Jen si dejte pozor na jejich konzumaci. Všeho moc škodí, a to i v tomto případě. Držela jsem dietu a zároveň si dopřávala oříšky v poměrně neomezeném množství a má váha nechtěla padat dolů. Dietoložka mi řekla, že jsou poměrně kalorické a že je nutné, si je rozumně dávkovat.“ Dominika, 38 let

 

 

reklama

Související témata: hrušky , jablka , houby , podzimní recepty , recepty ze švestke , recepty ze švestek , recepty z hub , recepty z jablek , švestkový koláč , ořechy

reklama

Přečtěte si také

reklama