Horoskopy

31. března 2023 06:05

Petra Martišková

Lunární kalendář od 31. března do 2. dubna: Hlídejte své srdce a pozor na stres

Měsíc v následujících třech dnech vstupuje do znamení Lva a působí na záda, srdce, krevní oběh i tlak a arterie. Proč se v těchto dnech více než kdy jindy vyhnout stresu?

Měsíc dorůstá a nadcházející tři dny prochází znamením Lva. Cokoliv prospěšného uděláte pro oblast zad, srdce a krevní oběh, působí velmi příznivě, ale vše, co nadměrně zatěžuje, zbytečně škodí. Vyhněte se, pokud je to jen trošku možné, lékařským zákrokům a operacím v této oblasti. Není vhodná doba ani na očkování.

Může vás potrápit bolest zad i stres

Pokud máte problémy se zády, všimněte si, že ve dnech Lva vás více zlobí. Snažte se je příliš nezatěžovat a dopřejte si příjemnou masáž z rukou odborníka nebo si zacvičte jemnou jógu na bolavá záda. Více je namáháno také naše srdce, proto pokud nejste trénovaní, nevydávejte se raději na žádné dlouhé nebo náročné túry do hor, zbytečně byste zatížili krevní oběh i vaše srdce. Ale příjemná a klidná procházka parkem nebo lesem vám rozhodně dobře udělá. Vyhněte se obloukem také všem stresovým situacím, dnes se vás budou dotýkat mnohem více. Pokud se jim vyhnout nedá, snažte se případný náhlý nápor stresu a napětí „rozchodit“. Cestou domů vystupte o zastávku dřív a projděte se. Zhluboka dýchejte a nasávejte svěží vůni jara.

Čas na pořádný steak

Lev miluje maso, tak si ho v těchto dnech dopřejte i vy. Naše tělo jej totiž lépe tráví. Do jídelníčku zařaďte také ovoce, mořské plody nebo drůbež. Naslouchejte svému tělu, zjistíte tak, která potravina vám dělá dobře a kterou byste naopak měli vynechat. Pořád platí, že měsíc dorůstá a tedy mnohem více ukládá do zásoby, takže se nepřejídejte. Pokud si chcete uvařit na pár dní dopředu, pak mějte na paměti, že ve dnech Lva se jídlo mnohem rychleji kazí a neměli byste ho skladovat. Nezapomínejte také na dostatečný pitný režim. V průběhu dne popíjejte vodu s citronem a doplňte vitamín C, který zlepšuje krevní oběh a má antibakteriální účinky.

Mohlo by vás zajímat: Chleba do lednice a máslo do špajzu? Vyzkoušejte si kvíz ke skladování potravin

Pečujte o své vlasy

Ve dnech Lva se vyplatí věnovat péči svým vlasům. Zastřihněte je, aby byly silnější, zdravější a také mnohem hustší. Tyto dny jsou skvělé i pro první střih vlasů u dětí. Aplikujte vlasovou masku nebo si udělejte zábal, podpoříte tím růst vlasů a zamezíte jejich vypadávání.

Co se vám bude dařit doma a na zahradě?

Lev je výborný pro boj s plísněmi a skvěle si poradí s nečistotami, takže se vrhněte do čištění a úklidu. Na zahradě dosévejte holá místa v trávníku, je skvělý čas pro výsev kořenové zeleniny a brambor. Sázet můžete jahodníky, vinnou révu, stromy a keře. Dbejte také na dostatečnou zálivku, ale na hnojení raději zapomeňte.

A protože byste v těchto dnech měli myslet především na své srdce, užívejte si setkání s pozitivně naladěnými lidmi, vyrazte do společnosti nebo na rande, dobře vám udělá také tanec, a jestli je někdy ten nejlepší čas na nákupy, pak jsou to dny Lva. Podaří se vám ulovit ty nejlepší kousky a za výhodnou cenu.

Jaký je váš měsíční horoskop na duben 2023?

Zdroj: Síla měsíce - Johanna Paunggerová a Thomas Poppe

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.