Lunární kalendář pro 23. týden: Hoďte nohy nahoru a pozor na alkohol, působí intenzivněji

Měsíc v tomto týdnu prochází znamením Kozoroha, Vodnáře a Ryb a působí především na naše nohy, kostru a lymfatický systém. Dopřejte nožkám masáž i odpočinek a vyhněte se alkoholu, působí mnohem intenzivněji. Co dalšího dělat podle vlivu měsíce?

6. - 7. 6. – Kozoroh

Luna putuje v dalších dvou dnech znamením Kozoroha a působí na pohyb, celou kostru, držení těla a kolena. Vše, co v těchto dnech pro tyto části těla uděláte pozitivního, působí blahodárněji než v jiné dny. A naopak vše, co nadměrně zatěžuje, škodí mnohem více, včetně operací a lékařských zákroků. Aby nám tělo a zvláště kostra dobře sloužila, potřebuje dostatečný přísun vápníku. Zjistěte, jak jste na tom vy. Přijímáte jej dostatek? Pokud ne, sáhněte mimo jiné také po luštěninách, kapustě, brokolici nebo pšeničných otrubách, abyste jej doplnili. Zaměřte se také na vitamin D, který v těle reguluje hladinu vápníku, a který právě teď snadno načerpáte ze slunečních paprsků.

Posilte své tělo pravidelným cvičením, každé ráno si zacvičte alespoň krátkou sestavu na protažení, ale pokud nejste trénovaní, v těchto dnech se silovým tréninkem nezačínejte. Moc by se vám nedařil, a navíc byste zbytečně zatížili kolena. Namísto toho se raději věnujte péči o sebe. Dopřejte si masáž, manikúru i pedikúru. Doma vám půjde skvěle od ruky úklid, na zahrádce zbavujte záhony plevele. Nezapomínejte ani na dostatečný odpočinek, který vaše tělo také potřebuje.

8. – 9. 6. - Vodnář

Luna v těchto dnech putuje znamením Vodnáře a velmi intenzivně působí na lýtko, holeň, kotník a křečové žíly. Cokoliv v těchto dnech pro tyto části těla uděláte pozitivního, působí mnohem blahodárněji než v jiné dny. Ale vše, co zbytečně zatěžuje, více škodí, a to včetně lékařských zákroků a operací. Trápí-li vás křečové žíly, vyhněte se dnes dlouhému stání. Kdykoliv během dne můžete, hoďte nožky nahoru a nechte je, ať odpočívají. Na péči o nohy dost často zapomínáme a dneska je vhodný čas je pořádně rozmazlit. Nechte si nohy promasírovat, dopřejte si bylinkovou koupel a pedikúru. Na bolavá místa přikládejte bylinkové obklady. Sedíte-li celý den v kanceláři, snažte se alespoň jednou za hodinu zvednout a chvilku se projít. Stačí pár kroků a budete se cítit mnohem lépe.

Věnujte se dnes sami sobě, zajděte na kávu s přáteli, na výstavu nebo do kina. I duše potřebuje rozmazlit a tak jí to dnes dopřejte. Skvěle se budete cítit v přírodě, načerpáte ztracenou energii a užijete si slunečních paprsků, které vám vykouzlí úsměv na tváři. Doma se pusťte do úklidu skříní, skvěle vám půjde od ruky také malování, natírání nebo lakování.

Čtěte také: Kouzelné letní bylinky a květiny pro všechna znamení podle slavné vědmy a kartářky

10. – 11. 6. - Ryby

Měsíc prochází znamením Ryb, které ovlivňuje chodidla, prsty u nohou, chůzi a lymfatický systém. Vše, co pro tyto části těla v těchto dnech uděláte dobrého, působí příznivěji než v jiné dny. Cokoliv je však zatěžuje, škodí mnohem více. Vyhněte se operacím i lékařským zákrokům. Dnes vám udělá dobře pohyb, který skvěle prokrví i okysličí tělo, ale hlavně stimuluje lymfatický systém a díky tomu se vyplaví z těla pryč škodlivé látky. Skvělé je plavání a cvičení ve vodě.

Volné dny vás nejspíš budou lákat do společnosti. Mezi přáteli vám bude jistě skvěle, jen si dejte pozor na nadměrnou konzumaci alkoholu, zítra byste měli hodně nepříjemnou kocovinu. Alkohol, léky i kofein v těchto dnech působí mnohem intenzivněji. Vyhněte se také změně účesu, nejspíš byste nebyli spokojení, a ani střih by dlouho nedržel. Je však vhodný čas na odstraňování chloupků. Doma vám půjde skvěle od ruky třídění věcí. Dny jsou citlivé, tak se vyhněte sporům a hádkám.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 17. 4. 2024

Berani, dnes se vám může přihodit nečekaná finanční událost. Možná budete stát s otevřenou obálkou v ruce a nebudete schopni slova. Ať už se jedná o nečekaný bonus, dárek nebo překvapivou dividendu z akcií, investujte peníze moudře. V poslední době jste utratili spoustu peněz a bylo by dobré, abyste začali doplňovat bankovní konto.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.